Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Aniu dziękuję za charakterystykę róż. ;:196 I bardzo żałuję, że u mnie w okolicy nie sprzedają z nazwami odmianowymi, tylko np: róża okrywowa różowa, róża wielkokwiatowa czerwona, itd. ;:145
Twój Rhapsody przypomina mi ciut mojego Ministra. Ponawiam pytanie: ile ty masz hektarów na balkonie? :lol: Przyjedź do mnie i mój zagospodaruj. :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, tylko godzinkę szukałaś miejsca na Annabellkę? Szybko Ci poszło :D Ja kilka dni nie mogłam znaleźć miejsca na powojnika Golden Tiara. A jak już znalazłam i ochoczo zabrałam się za kopanie, to trafiłam na kamień. Nie byłam w stanie go sama wykopać - ma prawie pół metra długości i waży 40 kg :shock: M. ledwo go wydobył... No i miała być mała dziurka pod clemka, a zmieszczą się tam co najmniej dwa ;:224 Zachorowałam więc momentalnie na włoskiego Night Veil. Z żółtym będzie ładnie się komponował ;:173
Pączucie na różach cudne ;:167 Mogłabym je oglądać bez końca... Eden jak długo u Ciebie? Moja od wiosny i przyznam, że jestem nią zszokowana - ona podobno z tych, które potrzebują czasu, a moja jest w tej chwili najdorodniejszą różą z wiosennych nasadzeń. Potwierdza się fakt, jakie znaczenie ma sadzonka.. Miała kilka pędów, ale jeden najgrubszy miał średnicę ponad 1 cm. Niestety tylko raz w życiu trafiła mi się tak cudna różyca z nagim korzeniem. Patrzę też na Twoją Cristatę i bardzo przypomina mi mojego Cardinala de Richelieu.. Może mój Cardinal jest kimś innym? Nie masz go przypadkiem, żeby porównać pąki i liście? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Annes 77 pisze: Eden a dalej Piano,a następnie Princeese Aleksandra of Kent
Co za trójca! Będzie bajecznie jak zakwitną :D
Nie dziwię się, że Cristatę kupiłaś chociażby dla samych pąków, też mi sie podobają mchowe z tej fazie rozwoju, ja chorują na Nuits de Young, ta ciemna barwa, hmm fajnie razem komponowałyby się ;)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niedawno przeszła u mnie burza z piorunami,błyskami,podlało dziś skoszoną trawkę,tylko nawozu mi zabrakło,ale jeszcze dokupię....

Robercie oczywiście,że pochwały lubią wszystkie powojniki,ale nie dla wszystkich się należą...Princess Diana w tym roku mizernie wygląda,a to jego trzeci rok,za to Roogouchi ma juz chyba na działce ze 3 metry...no szalony :uszy

Ilonko Cristata w pąku zamkniętym wygląda jakby coś ją obsiadło,ale jak zacznie otwierać pąk to dopiero jest obrazek,jak pęknięta skorupka owocu kasztana...tylko kolor różowy ;:224

Aniu Felicite kwitnie raz,ale bardzo skutecznie i obficie ;:333

RudaZaba LO jedna z pierwszych i na dodatek powtarza ;:108 Uwielbiam te różę zaraz po Edence ;:167

Maju mam nadzieję,że uda mi się obfocić Felicite w najlepszym jej wydaniu ;:333 Gercia spisuje się wspaniale,wszystkie róże dobrze przezimowały,jedynie zaskoczyła mnie Giardina,której pędy niektóre musiałam wyciąć przy podstawie ;:224
Czekam na Twój wątek Majeczko ;:65

Pepsi troszkę różyczek się nazbierało,dużo dwa lata temu wypadło,chyba z 40 sztuk,ale niezmiennie jestem im wierna i cały rok czekam na czerwiec ;:333

Aneczko LO możesz zamówić z Ros....stamtąd mam swoją,cieszę się,że ją mam,nie jest droga,spróbuj ;:108
Rhapsody jest bardziej niebieski,dodatkowo lekko pachnie ;:108
Balkonu nie mierzyłam,ale jutro pognam z miarą ;:303 Moja mama mówi,że mam oranżerię na balkonie ;:306 Z roku na rok mówię,że w tym roku będą tylko pelasie i powojniki,ale co ja poradzę jak ja wszystkie roślinki kocham? nawet jedną żurawkę przytargałam z działki,bo słabo rosła,rośnie sobie w doniczce i nawet zakwitła,jestem dumna hehe Cherry Cola tak ma na imię :D
Widziałam Twój balkon i masz super zagospodarowany :)

Milenko no godzinkę szukałam,musiałam ruchy zagęszczać...mam nadzieję,że dobrą miejscówkę jej wybrałam ;:224
Spory kamień o kurczę...ładne połączenie żółty z fioletem ;:333 Edenki mam trzy i każda ma pąki,najstarsza ma 4 lata,a najmłodsza 2,rok po roku dokupowałam po jednym egzemplarzu.Cieszę się,że Twoja Edenka to udany okaz ;:215 Będę Ci kibicować,aby ładnie rosła w tak pięknym ogrodzie jaki tworzysz i ile pracy wkładasz w miejsce,które zapewne kochasz ;:167
Pąki Cristaty i Cardinala są zupełnie inne,zaraz wstawię pąk Cardinala ;:333

Pąk Cardinala....

Obrazek

Eden lada moment...

Obrazek

Princesse Aleksandra of Kent

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

First Lady

Obrazek

Rose de Rescht

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Irysek...

Obrazek

Dobrej nocy życzę wszystkim:)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Christata ma śliczne te pąki mój Nuits też ma ładne te pąki jakby oblepione mszycami :wink: Szkoda tylko ,że raz kwitnie i nie zgra sie z Maigoldem ,bo rosną razem .Moja LO też lada chwila pokaże kwiaty .Aniu zaczął sie prawdziwy sezon :heja jak ja kocham te chwile oby trwały i trwały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Płukałaś te pąki przed fotografowaniem czy jak, że nie ma ani jednej mszycy ? ;:306
Ja nie mogę wybrać bez niej żadnego.
Gdzie nie spojrzeć to same mszyce wiszą.......bo już są kaput. ;:222
Deszczyk by się przydał, żeby teraz spłukał to dziadostwo.
Podobno mają być burze, oby nie gwałtowne i nie z gradem.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Oo, dziękuję Aniu! ;:196 Czyli mój to na 100% nie Cardinal... Nawet listki nie pasują ;:185 W takim razie odczuwam podwójne podniecenie na myśl o kwiatach tego różanego krzaczka ;:306 Jutro zrobię i wstawię fotki. Ach, Charles... ;:167 Iryskowi też należą się pochwały :) Zupełnie nie znam tych kwiatów, nawet nie wiem, czy one pachną ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Też przydałaby się burza z deszczem i u nas.
Pięknie wygląda Charles Austin, mój coś podłapał, albo to skutek tych majowych przymrozków, bo nędznie teraz rośnie i pąków brak. Ale Twoje róże się rozkręcają :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz tłuste róże :D Ogromnie się cieszę, że je zobaczę, na swoje muszę nieco poczekać. Teresa oberwała mrozem i wszystkie pąki jej zeschły, tworzy nowe. Dzięki temu wygrała Stanwell Perpetual :D Eden wydawała się po zimie całkiem ładna, ale w końcu musiałam obciąć ją dość nisko i na razie ma mnóstwo czerwonych liści. To nie jest róża na mój klimat, ale upieram się, żeby ją mieć :D Chopin denerwuje mnie bardziej, drugi raz już jej nie kupię.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ile tych roślinek u Ciebie już w pąkach, lada moment będą kwitły i cieszyły nas swoim wyglądem.
Irysek bardzo ładny. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale mnie zachwycił ten Iwan ;:oj I jak szybko u Ciebie róże wystartowały ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O,proszę jakie i u Ciebie róże wyrywne,już pąki otwierają,kolorki pokazują i czarują ;:215
Wcale nie dziwię się,że Ivan lubi pochwały ,bo jest piękny ;:333 :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie Rhapsody mocniej się wybarwił. Jest intensywnie granatowy. Ivan ciągle cudo. Dobra reklama. Kupię koniecznie.
A róże tuż tuż, muszę pilnować bo masz masę pąków już wielkich. Serce bije mocniej na ten widok.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu moje rh są płytko posadzone, rosną w ziemi i są wyściółkowane korą. Teoretycznie na 5, praktycznie lekka 3. Piękne masz to oczko. Jest zachwycające. Różyczki już niedługo. U wszystkich czekam na ich piękny spektakl. Chippendale mnie bardzo interesuje. Już prawie ją kupiłam i jakoś tak wyszło.. że jej nie mam. Pewnie w przyszłym roku się zdecyduję.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W sobotę byłam przygotowana na grilla długo wyczekiwanego przez cały rok,ale pogoda zadecydowała,że odpuściliśmy.
Za to w niedzielę sobie odbiliśmy i rodzinką pojechaliśmy na działeczkę...a tam LO zakwitła bukietem kwiatów ;:167
Coraz więcej róż otwiera pąki,mszyce gdzieniegdzie się pojawiły,ale jak mała ilość to zgniatam,a jak większa to pryskam preparatem...

Jadziu ja też kocham ten czas,na który tyle czekamy...i jest nadeszła chwila,kiedy chłonę każdą minutę na działce jak gąbka ;:108

Grażynko u mnie ostatnio niezłe burze przeszły to i zmyły te wstrętne robale...

Milenko jestem ciekawa Twojej róży co to za pięknisia ;:333 Wiesz,że ja nie wąchałam nigdy irysów? Muszę to koniecznie zrobić i wtedy zdam relację:)

AlanaCharles u mnie zdrowy i mogę to napisać,że w tym roku absolutnie dorodny,bez chorób,może dlatego,że rośnie sobie w truskawkach i ma niezły przeciąg? Z tego co wiem to róże nie lubią być ściśnięte,musi być przewiew,aby liście mogły się osuszyć po deszczu...

Ewciu Ty obejrzysz sobie u mnie,a potem ja będę wzdychała oglądając Twoje różyczki ;:333 Nie martw się,Tereska da radę...w końcu to Teresia nasza :uszy Chopin czemu ma takie złe notowania u Ciebie?

Robercie wszystko kwitnie na potęgę,po dwóch dniach są widoczne różnice w kwitnieniu:)

Drewutnia Ivan wciąż kwitnie,jest naprawdę bogaty w kwiaty...

Anabuko pąki mają kolorek,ale się cieszę,a niektóre z nich pokazały kwiaty...

Jolu Rhapsody ma piękny kolorek,u mnie wciąż rośnie taka sama,ani mniejsza,ani większa:)
Zaraz wstawię parę fotek aktualnych...

Madziu Chippendale to bardzo ciekawa odmiana,róża rabatowa,zaraz pokażę jak otworzyła pierwszy kwiat ;:108
Rh powinny się zadomowić,daj im czas,podlej Magiczną Siłą Substrala,będzie dobrze:)

Róże szaleją,dostały wody i słońca to jest recepta:)

Felicite Permantier powoli zaczyna :tan

Obrazek

The Weedgwood Rose i pierwszy kwiat tej wiosny

Obrazek

Louise Odier czaruje przy oczku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Obrazek

Princesse Aleksandta of Kent

Obrazek

Rose de Rescht

Obrazek

Bougle de Neige w tym roku przeszła samą siebie...

Obrazek

Czekam również na Veichenblau...

Obrazek

Doctorek Jamain w pąkach w ramionach przywrotnika...

Obrazek

Stefa w pąkach...

Obrazek

Chippendale i piękny kwiat ;:167

Obrazek

Artemis ...

Obrazek

Gabcia odpoczywa w cieniu ;:108

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”