Na glinie malowane - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na glinie malowane - 2014

Post »

Kasiu takiej akcji ok. 20tej to ja dawno nie miałam ;:219 . Dobrze, że się uparłam z tym sadzeniem bo przecież co dzionek to goręcej. Rabatka przyszłościowa ma połączyć miejsce gdzie jest Angela z cisami koło oczka. Oczywiście pozostawię przejście do części mamy. A tak a pro po, oczywiście było pytanie o zacienienie :wink:
Misiu z tą naparstnicą to jest tak jakoś dziwnie, bo to jest sadzonka która kwitła w zeszłym roku.
Ja ją po kwitnieniu przesadziłam w obecne miejsce cele zacienienia ziemi i aby mi chwasty nie rosły. Jakież było moje w tym roku zdziwienie jak zobaczyłam, że zaczyna wypuszczać pędziki kwiatostanowe. No to wróciłam ze szpadlem do mojej kanciapki a teraz zaczyna kwitnąć :D . Maluchów to miałam zatrzęsienie. Ci co chcieli to dostali a reszta poszła do utylizacji.
Monia bo ja z tych co lubują się niekiedy w takich wkurzonych czuprynach :;230
Małgoś chyba coś jest w tym co piszesz. Część roślin została posadzona ?badawczo? czy wytrzymają bo przecież w tym miejscu m.in. od domku dla licznika do naparstnicy, od naparstnicy, poprzez tą piwonię aż za płot ?idzie? rura ciepłownicza. Na tym pierwszym odcinku to będą rosły pomidorki, kilka, i tutaj to będą rosły bezpośrednio na rurze :;230 . Taki urok mojego ogródeczka ;:224

Zakwitł, zakwitł :tan
Wyczekany, jeden jedyny kwiatek Yellow Crown ? zgadza się idealnie

Obrazek Obrazek

I coś

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Yellow Crown cudowna ;:167 dzięki za ofertę,szkoda,że nie wiem jak fotki zobaczyć na stronie ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit
Ja też wpisuję swój zachwyt nad Yellow Crown, jest na co popatrzyć ;:215
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu już spieszę z pomocą
Ofertę otworzysz sobie wchodząc zakładkę "Oferta piwonii" (4ta z kolei).
Aby je obejrzeć musisz, po lewej stronie poniżej oferty, "zjechać myszką" prawie na sam dół.
Będziesz miała zakładkę "Paeonia, Piwonie"
Gdy na nią klikniesz będziesz sobie kolejno otwierała alfabetycznie Galerię, krzyżówki, odmiany botaniczne, zdjęcia z ogrodu i przykładowe sadzonki
Niestety ilość piwonii w galerii nie pokrywa się z ofertą gdyż te powiedzmy najdroższe są z tych co wolno przyrastają i dlatego taka ich cena. Na jedną poluję drugi rok i znowu nie ma jej w ofercie :wink:
Gdyby co to jestem :D
Aniu, Majeczko ;:196 ;:196 dziękuję za zachwyty tą żółto-limonkową piwonią. Niestety mam tylko dwie ręce i nie mogłam odchylić dobrze środeczka a tam są takie czerwone maziaje. Chyba będę musiała wykorzystać dodatkową parę rąk aby to dobrze uchwycić :roll:
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Ilona teraz to ja jestem :evil: u mnie nic nie kwitnie , a czekam na kwiaty piwonii ,bo uwielbiam je ,jeżówki rosną jak na drożdżach ;:196
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ślicznie kwitnie ta kapustka ;:108

Nowa rabatka też ładnie się już prezentuje. Bardzo ładnie będzie :)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu nie bądź :evil: :;230
I od razu masz odpowiedź dlaczego nie lubię kupować pewnych sadzonek :wink: bo strasznie nie lubię czekać co najmniej 2-3 lata aby zobaczyć 1 kwiatek.
No akurat przy tej jest tylko jeden ale jaki ;:224 :wink: z sadzonki zeszłorocznej
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Dopiero w tym roku dowiedziałam się, że są na świecie również żółte piwonie ;:oj .
A taka już duża przecież jestem ;:oj . Człowiek jednak faktycznie do śmierci się uczy ;:306 .
Warto było na ten jeden pąk czekać ;:108 . Ale w przyszłym to już pewnie cała masa się pokaże ;:3 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Piękny kwiatek Ilonko ;:138 ;:138 Wreszcie rozkwitł i wygląda jak róża :lol: , czy pachnie ?
I gratuluje potwierdzenia odmiany ;:108

Dobrze że drzewko posadzone, fajnie wygląda, połączona rabata też będzie super , a przejście musi być, pewnie z kamieni zrobicie .
I jak mamę przekonałaś do zacienienia ? :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna ta żółta piwonia. ;:333
Ale ta biała tak oryginalna, że nawet piwonii nie przypomina. ;:oj
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczna piwonia , ciekawe czy kwiaty trwałe , czy wytrzyma deszczową pogodę .Lubie piwonie ale denerwuje mnie w nich że są tak mało trwałe , ledwo rozkwitną dostana trochę deszczu i już po kwiotkach :wit
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Podpisuję się pod słowami Elki na temat piwonii. Choć może te nowe odmiany są trochę trwalsze? Yellow Crown przepiękna ;:167 Ofertę Wai (Waji?) niedawno poznałam, cuda wianki, tylko te ceny.. Jednak jakość podobno adekwatna do cen ;:108 Może kiedyś się skuszę..
Te różowe kwiatki to jakieś bodziszki?
Donoszę też, że Magical Moonlight jest przepiękna! ;:167 Będzie olbrzymem, w tej chwili to moja największa hortensja, choć najmłodsza! ;:oj Już nie mogę się doczekać kwitnienia ;:65 A jak Twoje różyczki - kwitnie już coś? U mnie pierwszy (tzn. drugi po rugosie, ale ona się nie liczy :D) będzie prawdopodobnie Louise Odier.
Miłego tygodnia! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu oxalisowa warto było czekać na ten kwiat. W realu kolor nie różni się od tego na zdjęciach. Właśnie dla tego intensywnego kolorku, czerwonych przebarwień środka, ogólnie całego kwiata zdecydowałam się na nią.
Niestety nie mam go już, bo sobotnia ulewa, na szczęście bez gradu, zniszczyła mi kwiatek :cry: Teraz czekam do przyszłego roku
Kasiu mamy nie przekonywałam tylko posadziliśmy i już. Wie, że będzie kolumnowe.
Piwonii nie zdążyłam powąchać przez tą ulewę ;:185
Grażynko ;:196 może zniewolić prawda .. :wink:
Kupowałyśmy ją z koleżanką u p.Kołodziejskiego. Prawdę powiedziawszy liczyłam na kilka sztuk ale no cóż .. czekam do następnego kwitnienia
Elu i tu się z toba zgodzę. Po ulewie to wszystkie płatki leżały na ziemi. A specjalnie posadziłam tam aby nie była na totalnej patelni
Wiesz, nie żałuję że cieszyłam się kwiatem tak krótko. Wyglada idealnie. Teraz poczekamy na kwitnienie u Ewy :wink:
Milenko info o hortensji raduje me serducho ;:196 a Yellow Crown ma prezencję iście królewską. Czekam teraz na zwiększenie ilości kwiecia
Nie zauważyłam aby była trwalsza czy krócej kwitnąca. Piwonie już takie są. Ale nie wyobrażam sobie ogrodu, nawet tak małego, bez nich.
No cóż, z tej stronki, jeśli ktoś jest laikiem w cenach jak ja byłam totalnie na początku, to można dostać zawrotów głowy. Ale jest coś za coś. Jeśli chce mi się czekać to kupuję małe sadzonki a ja czekać nie chciałam :wink:
Nie powiem skusiłam się na zakup w innym źródle i po 2 sezonach tak wygląda moja bordowa Krystyna :evil:

Obrazek no i jaka tu zgodność. naczekałam się jak głupia i będę miała kolejną różową
Różyczki jak na razie w fazie pączkowania

Zdjęcia zrobione jeszcze przed ulewą

Troszkę tarasowców

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alley Cat Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold