Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
Tylko zupełnie nie wiem od czego się zabrać do tej roboty.
Madziu ,trzeba najpierw wytyczyć sobie okręg ,trochę podkopać i zalać spód betonem.Potem już się układa kamienie murując je warstwami.
Ten proces trochę trwa ,ponieważ trzeba to robić kawałkami i czekać aż zaprawa wraz z kamieniami stwardnieje.U nas już zaczynamy stolarkę.
Ten proces trochę trwa ,ponieważ trzeba to robić kawałkami i czekać aż zaprawa wraz z kamieniami stwardnieje.U nas już zaczynamy stolarkę.
A czy przed zalaniem cementem trzeba utwardzać czymś(gruz mam na myśli)?
Nie,ale dobrze wsypać trochę podczas wylewania betonu.Zawsze będzie bardziej masywne.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janinko altanka i studnia wyglądają rewelacyjnie. To prawda teraz będzie miejsce do siedzenia na świeżym powietrzy nawet jak będzie padać. Kwiaty cudne. Goździki babcine uwielbiam.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Sylwio,jak miło ,że mimo nawału pracy do mnie zajrzałaś.U mnie też praca wrze .Na potwierdzenie słów kilka aktualnych fotek.

Mogłabym tak sobie wstawiać zdjęcia w nieskończoność.Tak wiele jest piękności u nas w tym roku.Mój, od dwóch lat uprawiany ogród warzywny, oddaje mi już ,każdą włożoną w niego minutę pracy. .Odkąd trafiłam na to forum ,jestem coraz mądrzejsza .Wiem już co moje roślinki potrzebują
i jak się nimi zajmować ,aby były piękne i szczęśliwe.Pozdrawiam.

Mogłabym tak sobie wstawiać zdjęcia w nieskończoność.Tak wiele jest piękności u nas w tym roku.Mój, od dwóch lat uprawiany ogród warzywny, oddaje mi już ,każdą włożoną w niego minutę pracy. .Odkąd trafiłam na to forum ,jestem coraz mądrzejsza .Wiem już co moje roślinki potrzebują
i jak się nimi zajmować ,aby były piękne i szczęśliwe.Pozdrawiam.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to bywaj częściej i pokazuj zdjęcia 

Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.afika
Dorotko .Sama wiesz ,ile czasu zajmuje samokształcenie i uprawianie ogrodu ,a jeszcze do tego fotografia.?Nie wiem ,czy dam radę .U Ciebie jest
pięknie i robisz cudne zdjęcia.
pięknie i robisz cudne zdjęcia.
Witaj Betinko.Fajnie ,że podoba Ci się mój warzywniaczek.Bardzo jestem z niego dumna.Wszystko ładnie rośnie .
Moja studnia jest na ukończeniu.

Wiaderko i zawieszenie łańcucha i gotowe.Trzeba będzie wymyślić coś nowego do roboty.
A teraz coś na kolorowo;
Pięknie i bardzo pachnąco się u mnie zrobiło.Pozdrawiam wszystkich mnie odwiedzających i życzę miłego pobytu w moim ogrodzie.
Moja studnia jest na ukończeniu.

Wiaderko i zawieszenie łańcucha i gotowe.Trzeba będzie wymyślić coś nowego do roboty.

A teraz coś na kolorowo;

Pięknie i bardzo pachnąco się u mnie zrobiło.Pozdrawiam wszystkich mnie odwiedzających i życzę miłego pobytu w moim ogrodzie.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Janinko. Ale mnóstwo piękności u Ciebie. Studnia piękna. Warzywniaczek cudny. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Wszystko w pełnym ładzie.
Witaj Pashmino w moich skromnych progach .Witam po dłuższej nieobecności wszystkich forumowiczów i gości mnie odwiedzających.
Wracam z radością po dłuższej nieobecności na forum ,gotowa do nowych wyzwań i czekam z utęsknieniem na wiosnę.
Ten rok, przeznaczam na upiększanie mojej działki.Już skupuję cebulki i nasionka kwiatów ,aby wystartować na wiosnę z pełną gamą kolorów .
Na budowle chyba nie będzie już u nas miejsca i w tej chwili nic nie planujemy ,ale kto wie co się urodzi w trakcie sezonu.Mam już parę
nowych pomysłów ,ale nie sprecyzowanych jeszcze do końca i stawiam raczej na żywioł.ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO i wczesnej wiosenki nam
ogrodniczkom.Serdecznie pozdrawiam.
Wracam z radością po dłuższej nieobecności na forum ,gotowa do nowych wyzwań i czekam z utęsknieniem na wiosnę.
Ten rok, przeznaczam na upiększanie mojej działki.Już skupuję cebulki i nasionka kwiatów ,aby wystartować na wiosnę z pełną gamą kolorów .
Na budowle chyba nie będzie już u nas miejsca i w tej chwili nic nie planujemy ,ale kto wie co się urodzi w trakcie sezonu.Mam już parę
nowych pomysłów ,ale nie sprecyzowanych jeszcze do końca i stawiam raczej na żywioł.ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO i wczesnej wiosenki nam
ogrodniczkom.Serdecznie pozdrawiam.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Janinko witaj na przedwiosniu