Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

To i ogród musi być ogromny ;:oj Mam na co czekać ;:108 Lubię w wolnym czasie takie podróże ogrodnicze- poznaję nowych ludzi i nowe roslinki ;:48
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I tu właśnie bardzo różni się The President od Jana Pawła II. :D

Sabinko bardzo Cię proszę napisz (dokładnie) jakim aparatem robisz zdjęcia? Przymierzam się do zakupu. Chciałabym kupić coś, czym będę mogła robić zdjęcia równie piękne jak Twoje. Zaczynam zbierać opinie w tym temacie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko piękne pączki różane ;:63 Lawenda to francuska?A naparstnica u mnie po raz pierwszy zakwitnie,już nie mogę się doczekać,rok temu sama wysiałam nasionka :uszy
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wolusia, wbrew temu co się wydaje wcale nie mam tak wiele miejsca. To znaczy miejsce jest, ale jeszcze nie przygotowane pod nasadzenie. Lilie upycham dosłownie wszędzie..tu cebulka tam cebulka i jakoś się nazbierało ;:306 Pędzę do ciebie podglądnąć ogród ;:108
Aneczko, pstrykam Nikonem D90..od razu mówię, że zdjęcia nim mogą wychodzić sto razy ładniej, ale jak ktoś się naumieć nie potrafi i wszystko robi na automacie to wiesz ;:224
Annes, ty wiesz jak ja każdy pączek oglądam z wszystkich stron i podziwiam. Mój M się śmieje że jak "zachucham" to nic nie zakwitnie :roll: Lawenda kupiona jako wąskolistna hidcote blue, mam też jedną francuską, ale one podobno nie bardzo chcą zimować ;:222 Chciałabym dostać gdzieś zwykłą lawendę lekarską, bo jest okazalsza (dorasta do 60 cm, a ta moja to max do 40 cm). Naparstnicę też siałam sama, a ta co kwitła ubiegłego lata rozsiewała się tak mocno, że wszędzie jej teraz pełno :tan
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:3 Zgadza się, było słoneczko :tan i było plewionko :wit
Małgoś
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko piękne portrety twoich roślinek . Twoja lawenda ma już pąki ja u swoich jeszcze pączków nie widziałam ;:185 , maki super. ;:215
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zawsze jestem pełna podziwu i zachwytu nad Twoimi zdjęciami ;:167 magiczne są!
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Naparstnica niech się u mnie rozsiewa ,oby tylko chciała,najlepiej,żeby koło róż jej się spodobało ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I oby u mnie też się rozsiewała. :D Liczę na to.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto wyczuje naszą pogodę?? Końcówka ubiegłego tygodnia nawet teraz przyprawia o dreszcze, ten tydzień zapowiadają upały nawet po 30 stopni ;:oj w przyszłym tygodniu kolejne ochłodzenie ;:202 Rośliny szaleją, a mój czas wolny zaczynam dzielić na obowiązki domowe, które trzeba jak najszybciej "zaliczyć" i czas spędzony na świeżym powietrzu, bo przecież zawsze znajdzie się trawka do plewienia, kwiatek do przesadzenia czy coś tam do podglądnięcia ;:306 Musze wymyślić co posadzić kwitnącego żeby zapełnić dziurę po tulipanach. Zastanawiam się czy nie wysiać tam groszku pachnącego. Mam nasiona których nigdzie nie mogłam przypasować..może wreszcie znalazło się dla nich miejsce :roll:
Małgoś, plewionko będę uskuteczniać dzisiaj. W głowie się nie mieści jak to wszystko rośnie, przecież około tydzień temu wszystkie trawska powyrywałam :?
Marysiu, lawenda kwitnie bardzo szybko ze względu na miejscówkę. Na mojej głównej rabacie słońce przygrzewa od samiutkiego rana do 17-18 godziny, dopiero wtedy jabłoń daje troszeczkę cienia. Świetne miejsce jeśli chcemy wczesnych kwitnień, niestety w pełnym nagrzaniu wszystko przekwita bardzo szybko :roll: nie można mieć wszystkiego..
Amieliar, dziękuję ci ślicznie, chociaż przyznam szczerze trochę zawstydzają mnie tego typu komentarze ;:131 . Fotograf ze mnie marny, a na FO niewiele szukając mogę ci wskazać ogrody tak pięknie obfotografowane, że oczy można zostawić ;:108
Annes, Aneczka, uwierzcie mi będzie się rozsiewała jak szalona, zawsze można jej trochę pomóc i wytrzepać nasionka. Jedyna ważna sprawa- trzeba pamiętać żeby nie kopać w okolicy, bo sieweczki są bardzo meleńkie, taka jedna kopała, a potem się dziwiła że nie chcą się siać roślinki ;:224 Teraz zostawiam wszystko matce naturze i mam siewek zatrzęsienie :lol:

Pokarzę wam kilka fotek zrobionych jeszcze w piątek, dzisiaj jeszcze nie udało mi się wymknąć z aparatem (co nie znaczy, że nie zrobiłam już obchodu :lol: )

na początek, tak wyglądało oficjalne pożegnanie ciężkich deszczowych chmur

Obrazek

moje ostróżkowe przedszkole..

Obrazek

jaśminowiec oberwał od deszczów tak konkretnie, że musiałam go przywiązać do bambusa. teraz trzyma pion ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

doczekałam się wreszcie pierwszej piwonki

Obrazek

alchymist posadzony przez teściówkę lata temu zabiera się do kwitnienia.jak co roku obsypuje się burzą kwiatów..szkoda że nie chce powtarzać kwitnienia :roll:

Obrazek

rugosy rozsiewają przepiękny słodziutki zapach

Obrazek

Obrazek

oczywiście nie mogło zabraknąć pięknotki

Obrazek

wisienki..teraz tylko czekać na odpowiedni kolor

Obrazek

obleciałam 4 biedrony, mąż cierpliwie znosił..chciałam dorwać męczennicę, dorwałam takie o..rośliny po przejściach..

Obrazek

na koniec zagadka..zabiera się do kwitnienia mój "ulubiony" badyl..kto zgadnie cóż to może być :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... yyyy... to ja poproszę łatwiejszy zestaw pytań :lol: Nie mam pojęcia co to za badyl. Zobaczymy co powie reszta. :wink:

A mój jaśminowiec nie będzie kwitł. ;:145 ;:145 ;:145

Groszek pachnący wysiej. Chętnie go pooglądam, bo uwielbiam.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko mam nadzieję,że w tym tygodniu pogoda pozytywnie nas zaskoczy i będziesz miała prawdziwy "Ogród w słońcu" ;:3
Kupiłam taki sam powojnik w Biedronce więc jak by co to będę miała porównanie co do zgodności odmiany ;:108 Rugosy rzeczywiście tak pięknie pachną?Ja wsadziłam w tym roku małą sadzonkę więc nie liczę na kwitnienie.Ten Twój ulubiony badyl z wyglądu podobny do niczego ;:24
A przynajmniej do niczego co znam :;230
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Orlik cudnego koloru, a ten coś co ma kwitnąć, to ja też nie wiem co to :lol:
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka, jaśminowiec jeszcze za mały czy choruje? Mój tkwi w tym miejscu drugi rok. W tamtym roku nie kwitł po przesadzaniu, w tym obsypał się pączkami.
AnnRugosy pachną obłędnie ;:167 może nie mają wyjątkowego wyglądu, nie są to jakieś reprezentatywne róże, przyciągajado ogrodu tabuny mszyc, ale za ten zapach i czerwone owocki na jesień wybaczam im wiele ;:306 A co do małych sadzonek to twój krzaczek może cię miło zaskoczyć. Moje pierwszego roku urosły sporo ponad metr i na jesień kwitły jak szalone ;:108
Ruda_Zabo, orliki z własnego wysiewu..pozbierałam nasiona z pięknych bardzo ciemno fioletowych a wyszły takie różne cudeńka..białe, jaśniutkie fioletowe, bordowo białe..tylko nie ciemno fioletowe ;:306
wieczorem pokażę wam zdjęcia badyla w całej okazałości ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak nas trzymać w napięciu do samego wieczora??? ;:oj No nie ładnie, nie ładnie...
Jaśminowiec został posadzony w zeszłym roku, w czerwcu. Pięknie przyrósł, nie był cięty. I nic. A u sąsiada masa pączków... ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”