mewo, bardzo dziękuję za podpowiedź w sprawie canny. Z pewnością będę musiał ją podkarmić, skoro tak żarłoczna jest.

To jest moja pierwsza canna i takie informacje się przydają. Sam ją kupiłem jakoś jeszcze chyba na zimę i posadziłem do gruntu, po czym przeczytałem, że powinna jeszcze w donicy. Dobrze, że to 'naprawiłem'.
saro44 Dzięki. Fakt, trochę tych warzywek jest, ale na zdjęciach jeszcze nie wszystko ukazane. Są jeszcze ogórki, dynie, cukinie, kapusta, por, seler, kartofelki...

No pielić na tym poletku jest bardzo przyjemnie.
koziorozec Dziękuję.
Czy ja taki pracowity jestem, to sam nie wiem.
Leń ze mnie i tyle. Nie lada wyzwanie żebym coś musiał zrobić w ogrodzie lub właśnie w warzywku.
Wolusiu Dzięki bardzo. Tyle się czekało, żeby te warzywo wzeszło, aż się doczekało. Tobie też wszystko wykiełkuje.
Ta kępka białych kwiatów to
'Piaskowiec górski', bodajże ktoś napisał tą nazwę w wątku, gdyż ja nazwę miałem podaną u tej rośliny inną.
W nocy przechodziły burze, deszcz padał i padał jak oszalały. Trochę duże kwiaty
Kaliny ucierpiały, bo stały się ciężkie i zwisają sobie z oczekiwaniem na wypływ wody z ich kwiatów...
Dzisiaj bardzo ciepło, wręcz napisałbym parno. Pewnie czeka na nas kolejna burza... Nie nawidzę takiej aż pogody.
A jak u was?

Pozdrawiam, Robert.