Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Cannę możesz smialo przesadzić do gruntu tylko pamiętaj z,e po pierwszych przymrozkach trzeba ja wykopać.
Muiałam kiedys sporo odmian ale właśnie dlatego ze trzeba je wykopać to zostały tylko wspomnieniem,.
To żarloczna bestia wiec pamietaj żeby ją dokarmiać a odwdzięczy się pięknym kwitnieniem . Aby wcześniej zakwitła w lutym można już ją zaczynać pędzić :wink:
Pozdrawiam. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Robercie,warzywniczek masz taki zadbany ,że niejeden może pozazdrościć,i w ogrodzie też pięknie kwitną całe kępy kwiatów,podziwiam Cię za pracowitość,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Dorodne warzywka ;:333 Oj, dbasz o nie, dbasz...Duża sałata, a cukinie jakie ;:oj A moje nie kielkują :( Piękna kępka białych kwiatków. Jak się one nazywają?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mewo, bardzo dziękuję za podpowiedź w sprawie canny. Z pewnością będę musiał ją podkarmić, skoro tak żarłoczna jest. ;:224 To jest moja pierwsza canna i takie informacje się przydają. Sam ją kupiłem jakoś jeszcze chyba na zimę i posadziłem do gruntu, po czym przeczytałem, że powinna jeszcze w donicy. Dobrze, że to 'naprawiłem'. ;:108

saro44 Dzięki. Fakt, trochę tych warzywek jest, ale na zdjęciach jeszcze nie wszystko ukazane. Są jeszcze ogórki, dynie, cukinie, kapusta, por, seler, kartofelki... ;:333 No pielić na tym poletku jest bardzo przyjemnie. :wink:

koziorozec Dziękuję. :wink:
Czy ja taki pracowity jestem, to sam nie wiem. ;:224
Leń ze mnie i tyle. Nie lada wyzwanie żebym coś musiał zrobić w ogrodzie lub właśnie w warzywku.

Wolusiu Dzięki bardzo. Tyle się czekało, żeby te warzywo wzeszło, aż się doczekało. Tobie też wszystko wykiełkuje.
Ta kępka białych kwiatów to 'Piaskowiec górski', bodajże ktoś napisał tą nazwę w wątku, gdyż ja nazwę miałem podaną u tej rośliny inną.

W nocy przechodziły burze, deszcz padał i padał jak oszalały. Trochę duże kwiaty Kaliny ucierpiały, bo stały się ciężkie i zwisają sobie z oczekiwaniem na wypływ wody z ich kwiatów...
Dzisiaj bardzo ciepło, wręcz napisałbym parno. Pewnie czeka na nas kolejna burza... Nie nawidzę takiej aż pogody.
A jak u was? :wit
Pozdrawiam, Robert.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Witaj odwiedziłem Twój ogród i jestem pod wrażeniem. Masz wiele ciekawych roślin, warzywnik super!
Może przyda sie oprysk nawozem z dużą zawartością żelaza na Rd ?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Robercie :wit
Warzywka miodzio ;:333 nie ma to jak swoje,,i jaka satysfakcja ;:108
ale masz piekny łan bodziszkowy,ja mam ze 3 czy 4 ale młode,nowe,małe :wink:
Rodek sliczny kolore,Iryski juz pieknieją, ;:173
miłej niedzieli ;:3
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękny warzywnik , rabaty wypielone i piękne łany kwiatów. Rodek pieknie kwitnie.. :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Zbyszku, witaj. :wit
Bardzo mi miło, że wpadłeś. Zapraszam Cię tutaj częściej. ;:108
Dziękuję. Co do oprysków, to nawet nie myślałem o nich, muszę przemyśleć jeszcze to. :wink:

anabuko1 Oj, żebyś wiedziała. Satysfkacja murowana. Od znajomej mam te bodziszki, tak pomyślałem, żeby je posadzić przy pasie kamienie skalniaka i ładnie wyglądają. Dziś dosadziłem jeszcze za nimi liliowce rdzawe. :wink:
Rh kwitnie, kwitnie i nie przekwitnie tak szybko, bo szykują się kolejne pąki. :tan
No prawda, iryski pięknieją, rosną pędziki, nawet nie wiem czy już u jednego barwy nie widać, ale nie jestem 100% pewny. ;:224

Dzięki i życzę pogodnej niedzieli, z pewnością trochę słoneczka się przyda. ;:108

123katex Dziękuję. A gdzie tam, na razie zdjęcia pokazałem tego, co nie przyniesie wstydu... Po takiej mokrej pogodzie jaka była trawa się bujnęła, chwastów pełno, a wejdę tam dopiero jutro, gdy dosłownie mokro już tak nie będzie. Wtedy wkleję zdjęć więcej. ;:108

Dziś wpadłem na pomysł, aby na nowym poletku, na którym chcę sobie ogródeczek zrobić, wykombinować jakąś ogrąglutką rabatkę na rh, azalie, magnolie i hortensje. Chyba te roślinki lubią prawie to samo. Druga rabatka, to będzie rabatka kolejna irysów, liliowców oraz host i żurawek w towarzystwie... małej brzozy (zauważyłem gdzieś tak w wątku i aż spodobało mi się to). Nie wiem czy wyrobię się z tym wszystkim do jesieni... tyle roboty i tyle kwiatów do kupna. Trzeba spróbować.

Pozdrawiam wszystkich i życzę milutkiej i pogodnej niedzieli. ;:3
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Robercie ależ fajny pomysł ze skalniaczkiem na pniu kasztana... świetnie to wygląda ;:oj
Zakupy super, świetne roślinki....
Szykuje Ci się obfite kwitnienie różanecznika..... czy to może Nova Zembla?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Hej AGNESS :wit
Dzięki, w sumie ten pień tylko by oszpecał tamtejszy teren, więc przemyślałem i taki malutki skalniaczek zbudowałem. Zostaje wysypać ziemią i posadzić coś. ;:333 Co do różanecznika, to nie znam odmiany, kupiłem go od jakiegoś ogrodnika na ryneczku, więc jest pod znakiem zapytania. Obejrzałem też odmianę Nova Zembla i myślę, że mój rh jest jaśniejszy od tego tutaj wymienionego. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Szacunek dla Ciebie za warzywniak. Dorodne, zdrowe roślinki. Nie za ciasno masz kabaczki? i słoneczniki? Ja dzisiaj też poszalałam w moim warzywniaczku. Solarium mam za free :;230 Jutro pójdę do pracy i powiem, że skoczyłam na weekend na Teneryfę :;230 , bo tak mam buziola opalonego. Ja nie mam w tym roku grochu....nie wyszedł, pewnie gołębie zżarły :evil: :wit :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Cześć PEPSI :wit
Dziękuję. Warzywka po takim deszczyku powinny rosnąć w oka mgnieniu. Tak wiem, słoneczniki, dynie i kabaczki są gęsto, a to dlatego, że miejscami wyszło ich dużo, miejscami nie wyszło nic. Musze je trochę poprzesadzać chyba, bo nic z tego nie będzie.
U mnie aż takiego słoneczka nie było... może i szkoda. ;:224 Szkoda, że groszek nie wyszedł. Może jeszcze wyjdzie, zależy. Jak nie, to pewnie coś zjadło, może te gołębie jak piszesz...
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kabaczków nie uprawiam, bo nie uzywam w kuchni, ale cukinie i patisony w nadmiarze :D I już nie sieję do gruntu, tylko uprawiam je z rozsady.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

To dobra myśl. Może ja zrobię rozsadę patisonów, kabaczków i cukini?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

PEPSI No ja i kabaczki mam i cukinie. Wprawdzie gotować nie potrafię, ani nie próbowałem, ale jeść jak najbardziej lubię. ;:224

Wolusiu To dosyć dobry pomysł. ;:333

saro44 Cześć. :wit
Tak, tak. Będą rosły bardzo szybciutko, ale i pielić będzie trzeba pewnie, bo chwasty rosną tak samo szybciutko.
Ojj, kabaczek pyszniutki jest. ;:224
Dziękuję i życzę także miłej niedzieli. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”