Mój głóg korzysta z wolności i bardzo obficie kwitnie co roku.

Mam głóg taki jak w tytule, posadzony w tym roku w kwietniu, szczepiony na wys. ok.2m.pięknie kwitł w tym roku ma 4 gałązki. Ostatnio była u mnie znajoma i stwierdziła że powinnam go przyciąć po kwitnieniu tu wyczytałam że nie koniecznie, i już sama nie wiem. Czy mam przyciąć w celu zagęszczenia czy sam sobie da z tym radę.Proszę o radę
  Mam głóg taki jak w tytule, posadzony w tym roku w kwietniu, szczepiony na wys. ok.2m.pięknie kwitł w tym roku ma 4 gałązki. Ostatnio była u mnie znajoma i stwierdziła że powinnam go przyciąć po kwitnieniu tu wyczytałam że nie koniecznie, i już sama nie wiem. Czy mam przyciąć w celu zagęszczenia czy sam sobie da z tym radę.Proszę o radę Jeżeli pasuje Ci tak pokrój i w miarę dobrze rośnie to nie warto zawracać sobie głowy przycinaniem. Lepiej dobrze odżywić i tak będzie ładniejszy jak przycinany
 Jeżeli pasuje Ci tak pokrój i w miarę dobrze rośnie to nie warto zawracać sobie głowy przycinaniem. Lepiej dobrze odżywić i tak będzie ładniejszy jak przycinany  

Zrobię jak radzicie i jak zakładałam od nowa czyli zostawię go w spokoju niech sobie rośnie a w razie gdyby kiedyś zaczął szaleć wkroczę z sekatorem
  Zrobię jak radzicie i jak zakładałam od nowa czyli zostawię go w spokoju niech sobie rośnie a w razie gdyby kiedyś zaczął szaleć wkroczę z sekatorem  .Jeszcze raz dziękuje i życzę Miłego Dnia
 .Jeszcze raz dziękuje i życzę Miłego Dnia 

Chciałabym posadzić z 2 lub 3 sadzonki głogu, i problemem jest dla mnie wybór;czy z donicy? Czy z gruntu? Jedno czy lepiej dwuszyjkowy? Chodzi mi o taki zwykły głóg, nie jakąś miniaturkę, taki który będzie przyciągać mnóstwo ptaków. Bardzo dziękuję za poradę. Pozdrawiam. Basia.
 Chciałabym posadzić z 2 lub 3 sadzonki głogu, i problemem jest dla mnie wybór;czy z donicy? Czy z gruntu? Jedno czy lepiej dwuszyjkowy? Chodzi mi o taki zwykły głóg, nie jakąś miniaturkę, taki który będzie przyciągać mnóstwo ptaków. Bardzo dziękuję za poradę. Pozdrawiam. Basia.