Tolinka i róże
Re: Tolinka i róże
Tolinko ja bardzo lubię róże ale zdecydowanie lubię ich różnorodność, dlatego sadzę po jednym krzaku z każdej róży, Jednak, każdy lubi podziwiać co innego.
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz Danusiu ja póki co też sadzę po jednym krzaczku,bo....chciałabym mieć je wszystkie
To prawda , każda róża jest inna ,każda na swój sposób piękna,każdą podziwiam za co innego ,na razie moja miłość jest ślepa i nawet te najbardziej kapryśne kocham całym sercem ,ale już widzę ,że pomału zaczynam tracić cierpliwość

To prawda , każda róża jest inna ,każda na swój sposób piękna,każdą podziwiam za co innego ,na razie moja miłość jest ślepa i nawet te najbardziej kapryśne kocham całym sercem ,ale już widzę ,że pomału zaczynam tracić cierpliwość

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tolinko super ta wiosenna rabatka nic dziwnego że ją bardzo lubisz, ja też zawsze sadziłam po jednym krzaczku ale w zeszłym roku dosadziłam do kilku po 1 szt. i czekam na efekt
- Tolinka
Dziękuję Asiorku
Moje gentelmeny w rozkwicie ,te tulipany są piękne
w życiu nie widziałam takich tulipanów 
Elegant Lady

na początku były jakieś takie blado-żółte zupełnie nie przypominały tych posadzonych, ale w miarę rozkwitu stawały się coraz piękniejsze,w późniejszej fazie kielichy były ogromne!! kwiat utrzymuje się baardzo długo.
U mnie już czwarty dzień pada ,tylko roslinki cieszą się z deszczu ,różyczki utworzyły już piękne krzaczki ,masa pąków teraz tylko słonka potrzeba ale jakoś go nie widać

Moje gentelmeny w rozkwicie ,te tulipany są piękne

Elegant Lady

na początku były jakieś takie blado-żółte zupełnie nie przypominały tych posadzonych, ale w miarę rozkwitu stawały się coraz piękniejsze,w późniejszej fazie kielichy były ogromne!! kwiat utrzymuje się baardzo długo.
U mnie już czwarty dzień pada ,tylko roslinki cieszą się z deszczu ,różyczki utworzyły już piękne krzaczki ,masa pąków teraz tylko słonka potrzeba ale jakoś go nie widać

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
TOLINKO......nazwa tulipana wskazuje na jego szyk i elegancję........dostojny......
czekam na twoje róże...u siebie dzisiaj dijrzałam ze do niektórych zajrzała bruzdownica........jak Ty jej umnikasz.....
czekam na twoje róże...u siebie dzisiaj dijrzałam ze do niektórych zajrzała bruzdownica........jak Ty jej umnikasz.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Tolinka
Witaj Krysiu
u mnie ta niesforna panienka też grasuje na szczęście upodobała sobie tylko jedną i to małą rabatkę,ale najbardziej kocha Grahamka ,no cóż...wypatrzeć ją.... trzeba mieć albo czas ,albo szczęście u mnie trochę szkód narobiła
,nie potrafię jej uniknąć usuwam tylko skutki ,obrywam końcówki w których złożyła jaja i niszczę larwy.Dzisiaj nie mam nawet możliwości zajrzeć do moich księżniczek tak leje 

u mnie ta niesforna panienka też grasuje na szczęście upodobała sobie tylko jedną i to małą rabatkę,ale najbardziej kocha Grahamka ,no cóż...wypatrzeć ją.... trzeba mieć albo czas ,albo szczęście u mnie trochę szkód narobiła

-
- 100p
- Od: 18 sty 2012, o 21:14
Tolinko-napisz proszę jak zajmujesz się tulipanami, czy je wyjmujesz co roku i znowu sadzisz jesienia czy nie, bo każdy mówi inaczej. Ja w zasadzie wyjmuję, suszę itp. a one i tak w następnym roku nie są już takie ładne albo liście pojedyncze. Jeden taki, kóry był wsadzony bez koszyczka rośnie z roku na rok nie wyjmowany i co roku jest piękny.
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Ja szukam oshimoro 3 rok, jak znajdziesz to powiedz 

- Tolinka
Kochane Omoshiro był jesienią w Auc...nie tam szukajcie
ale jak trafię na niego dam Wam znać
Jest na prawdę piękny
Margolciu ja nie wysadzam tulipanów ,co roku dokupuję ,choć w tym roku zrobię chyba wyjątek i zobaczę czy przyniesie efekty,bo mam jedną ulubioną odmianę typu alladynek i na dodatek pachnie mocno jak frezja nie znam nazwy jakoś nie pomyslałam żeby ją zapisać
kwitł przez 3 lata pięknie całą kępą ,a wtym roku jeden,jedyny kwiat i parę liści
Jutro jak nie będzie padać wstawię zdjęcia różyczek ,już cieszą serducho ,a co będzie jak zakwitną ,chyba mnie siłą będą z ogrodu wyciągać
Nie dziwcie się to moje pierwsze poważne kwitnienia zeszłego roku nie liczę ,bo krzaczki były małe ,ale w tym roku niektóre to już krzaczory

Jest na prawdę piękny

Margolciu ja nie wysadzam tulipanów ,co roku dokupuję ,choć w tym roku zrobię chyba wyjątek i zobaczę czy przyniesie efekty,bo mam jedną ulubioną odmianę typu alladynek i na dodatek pachnie mocno jak frezja nie znam nazwy jakoś nie pomyslałam żeby ją zapisać

Jutro jak nie będzie padać wstawię zdjęcia różyczek ,już cieszą serducho ,a co będzie jak zakwitną ,chyba mnie siłą będą z ogrodu wyciągać

Nie dziwcie się to moje pierwsze poważne kwitnienia zeszłego roku nie liczę ,bo krzaczki były małe ,ale w tym roku niektóre to już krzaczory

Widzę że Omoshiro ma powodzenie widziałam go już w kilku ogrodach. Ja też z wielką ciekawością czekam na kwitnienie kilku róż które w zeszłym roku nie pokazały na co je stać. W tym roku są to ładne krzaki.
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Witaj Tolinko cudowne kwiaty pokazujesz ,ja też mam trochę róż ,ale wiele jeszcze bym chciala
,
Mam też pytanie i wątpliwość jednocześnie , czy jesteś pewną że róża która jest na pierwszym zdjęciu ( 1 str) to laguna? Kurcze moja ma i inne kwiaty i listki ,jak zaczęłam szukać w internecie to wygląda że moja to laguna ,jestem już ogłupiała porównaj proszę to jest moja

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c2 ... 7d1e0.html]
[/URL
A może to kwestia zdjęcia ,ja moja kupowałam w rosaćwik .

Mam też pytanie i wątpliwość jednocześnie , czy jesteś pewną że róża która jest na pierwszym zdjęciu ( 1 str) to laguna? Kurcze moja ma i inne kwiaty i listki ,jak zaczęłam szukać w internecie to wygląda że moja to laguna ,jestem już ogłupiała porównaj proszę to jest moja

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c2 ... 7d1e0.html]

A może to kwestia zdjęcia ,ja moja kupowałam w rosaćwik .
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Omoshiro w Auchan? Chyba prędzej kupię go w szkółce...nie widziałam go na żywo
Za to na fotkach zdecydowanie mi się podoba 

- Tolinka
Reniak moja Laguna to tylko nazwa z kartonika z metki
ale tak już zostało,ale to na 100% nie Laguna i tak na prawdę nie wiem co
ale jest pięęękną różą i myślę że niebawem Wam to pokażę
Annes Omoshiro na żywo jest jeszcze piękniejszy

Dzisiaj wreszcie słonko!!!
może wreszcie któraś z różyczek rozwinie swoje doskonałości
Czekam

Annes Omoshiro na żywo jest jeszcze piękniejszy

Dzisiaj wreszcie słonko!!!

Czekam