Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Tolinka i róże

Post »

Tolinko ja bardzo lubię róże ale zdecydowanie lubię ich różnorodność, dlatego sadzę po jednym krzaku z każdej róży, Jednak, każdy lubi podziwiać co innego.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Danusiu ja póki co też sadzę po jednym krzaczku,bo....chciałabym mieć je wszystkie ;:131
To prawda , każda róża jest inna ,każda na swój sposób piękna,każdą podziwiam za co innego ,na razie moja miłość jest ślepa i nawet te najbardziej kapryśne kocham całym sercem ,ale już widzę ,że pomału zaczynam tracić cierpliwość ;:209
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko super ta wiosenna rabatka nic dziwnego że ją bardzo lubisz, ja też zawsze sadziłam po jednym krzaczku ale w zeszłym roku dosadziłam do kilku po 1 szt. i czekam na efekt
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Asiorku ;:168
Moje gentelmeny w rozkwicie ,te tulipany są piękne ;:167 w życiu nie widziałam takich tulipanów ;:oj

Elegant Lady

Obrazek

Obrazek

na początku były jakieś takie blado-żółte zupełnie nie przypominały tych posadzonych, ale w miarę rozkwitu stawały się coraz piękniejsze,w późniejszej fazie kielichy były ogromne!! kwiat utrzymuje się baardzo długo.
U mnie już czwarty dzień pada ,tylko roslinki cieszą się z deszczu ,różyczki utworzyły już piękne krzaczki ,masa pąków teraz tylko słonka potrzeba ale jakoś go nie widać ;:219
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TOLINKO......nazwa tulipana wskazuje na jego szyk i elegancję........dostojny......
czekam na twoje róże...u siebie dzisiaj dijrzałam ze do niektórych zajrzała bruzdownica........jak Ty jej umnikasz.....
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu :wit
u mnie ta niesforna panienka też grasuje na szczęście upodobała sobie tylko jedną i to małą rabatkę,ale najbardziej kocha Grahamka ,no cóż...wypatrzeć ją.... trzeba mieć albo czas ,albo szczęście u mnie trochę szkód narobiła ;:223 ,nie potrafię jej uniknąć usuwam tylko skutki ,obrywam końcówki w których złożyła jaja i niszczę larwy.Dzisiaj nie mam nawet możliwości zajrzeć do moich księżniczek tak leje ;:202
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitł pierwszy raz u mnie :)

Omoshiro

Obrazek
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14

Post »

Tolinko-napisz proszę jak zajmujesz się tulipanami, czy je wyjmujesz co roku i znowu sadzisz jesienia czy nie, bo każdy mówi inaczej. Ja w zasadzie wyjmuję, suszę itp. a one i tak w następnym roku nie są już takie ładne albo liście pojedyncze. Jeden taki, kóry był wsadzony bez koszyczka rośnie z roku na rok nie wyjmowany i co roku jest piękny.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Omoshiro cudny ;:167 Chyba go dorwę:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Ja szukam oshimoro 3 rok, jak znajdziesz to powiedz :lol:
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane Omoshiro był jesienią w Auc...nie tam szukajcie ;:108 ale jak trafię na niego dam Wam znać :wink:
Jest na prawdę piękny ;:167
Margolciu ja nie wysadzam tulipanów ,co roku dokupuję ,choć w tym roku zrobię chyba wyjątek i zobaczę czy przyniesie efekty,bo mam jedną ulubioną odmianę typu alladynek i na dodatek pachnie mocno jak frezja nie znam nazwy jakoś nie pomyslałam żeby ją zapisać ;:223 kwitł przez 3 lata pięknie całą kępą ,a wtym roku jeden,jedyny kwiat i parę liści ;:222
Jutro jak nie będzie padać wstawię zdjęcia różyczek ,już cieszą serducho ,a co będzie jak zakwitną ,chyba mnie siłą będą z ogrodu wyciągać ;:306
Nie dziwcie się to moje pierwsze poważne kwitnienia zeszłego roku nie liczę ,bo krzaczki były małe ,ale w tym roku niektóre to już krzaczory :tan
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Widzę że Omoshiro ma powodzenie widziałam go już w kilku ogrodach. Ja też z wielką ciekawością czekam na kwitnienie kilku róż które w zeszłym roku nie pokazały na co je stać. W tym roku są to ładne krzaki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Witaj Tolinko cudowne kwiaty pokazujesz ,ja też mam trochę róż ,ale wiele jeszcze bym chciala :;230 ,
Mam też pytanie i wątpliwość jednocześnie , czy jesteś pewną że róża która jest na pierwszym zdjęciu ( 1 str) to laguna? Kurcze moja ma i inne kwiaty i listki ,jak zaczęłam szukać w internecie to wygląda że moja to laguna ,jestem już ogłupiała porównaj proszę to jest moja
Obrazek
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c2 ... 7d1e0.html]Obrazek[/URL

A może to kwestia zdjęcia ,ja moja kupowałam w rosaćwik .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Omoshiro w Auchan? Chyba prędzej kupię go w szkółce...nie widziałam go na żywo ;:224 Za to na fotkach zdecydowanie mi się podoba ;:333
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniak moja Laguna to tylko nazwa z kartonika z metki ;:131 ale tak już zostało,ale to na 100% nie Laguna i tak na prawdę nie wiem co :shock: ale jest pięęękną różą i myślę że niebawem Wam to pokażę ;:108
Annes Omoshiro na żywo jest jeszcze piękniejszy ;:167

Obrazek

Dzisiaj wreszcie słonko!!! ;:138 może wreszcie któraś z różyczek rozwinie swoje doskonałości ;:224
Czekam ;:65
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”