Temat Nr 1 ostatnio - pada czy nie pada
Dzisiaj u mnie ciemnawo ,mgliście i dżdżysto...

A wczorajsze popołudnie było słoneczne do wieczora ...
Anym ogromną frajdę sprawia mi jak ktoś znajduje u mnie coś interesującego ... ostatnio 2
nieznajome Panie przystanęły przy mojej działce i głośno zaczęły się zachwycać moimi roślinami ... oczywiście zaprosiłam je do wejścia a że ochom i achom

nie było końca w nagrodę wyszły z pełnymi reklamówkami roślin...

Obiecały,że jeszcze wstąpią!

Oby nie podczas mojej nieobecności!
Shiz3R witaj miły nowy Gościu! Mój ogródek ma ponad 30 lat więc trochę tego dobra roślinnego się nazbierało...mam nadzieje na dalsze odwiedziny! Dziękuję i zapraszam!
Comciu - witaj

ja wiem czym Ciebie zwabić!

U Ciebie chyba też rośnie? A to co sprowokowało Cię
do zaznaczenia swojej wizyty to słoneczniczek pstry , popularny i znany , nie rozpoznałaś tylko...
Ruda-Zaba jestem szczęśliwą posiadaczką brzozy szczepionej na pniu Youngii .Dopiero się zdobyłam na nią bo zawsze wydawało mi się,że ona nie nadaje się do mojego ogródka .Jestem
mar33 Jestem

jak moje zakątki się podobają ! Dziękuje za uznanie!
ewamaj66 - pomyślnych łowów!
baasik i Tobie pomyślnych łowów życzę!Basiu trawek u mnie sporo i turzyce,rozplenica,miskanty,trzęślice, kostrzewy i jeszcze kilka innych gatunków .Wszystkie trawy jakie bym nie posadziła mają się u mnie bezproblemowo. Nie dogadzam im, nie nawożę nie opryskuje, rosną zdrowo i rozrastają się .Żadna mi nie wypadła...młoda Red Baron zniknęła mi ,żeby po 2 latach się pojawić . Myślę,że to nornice ją załatwiły ale jakiś korzonek został i z niego wybiła znowu

Trawy i trawki
kocham 
od zawsze...i tą miłością nikt mnie nigdy nie zaraził ... Pierwsze trawy do swojego ogródka przywoziłam z lasu ku zdziwieniu sąsiadek działkowych...trawy jeszcze nie były w modzie ani w handlu ich nie spotykałam. Do dzisiaj mam luzulę i trzęślicę z tego okresu.

Oczywiście dzielone i odmładzane co jakiś czas. Jedyną trawę,której się pozbyłam na zawsze mam nadzieję !bo coś tam jeszcze wyłazi to wydmuchrzyca piaskowa..Piękna niebieska trawa mimo zapory po 3 latach zaczęła spod niej uciekać i wędrować...Wiedziałam,że jest ekspansywna ale myślałam,że 40 cm wys.pierścień ją powstrzyma...niestety.
magry- wiadomo,że przeróbek w ogrodach nigdy dość!
Mimo aury miłego weekendu życzę mnie odwiedzającym!