Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

U mnie deszcz już nie pada :heja ..obeszłam osiedle,wszędzie zieleń aż kipi ! Kwitną krzewy aż miło! Ciepło i słonecznie...parno! Wróciłam i zaczyna grzmieć ... zgodnie z prognozą meteo!
Moje rośliny ledwo co wyniosłam na balkon ..pewno zdejmę z parapetu chociaż niżej na podest...coraz ciemniej...Ale łupnęło! Gaszę....
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie już powodzie i podtopienia.
Pada od 4 dni a właściwie to leje na zmianę z kapuśniakiem.
A ma lać do niedzieli włącznie.
Będzie masakra.... ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No...burza przeszła ale tylko pogrzmiało i lekki deszczyk przekropił chwilkę ;:3 zaraz wyszło i zrobiło się pięknie ! No to my z Małżonkiem ;:71 i na działkę ! :heja .Ponieważ eM niepokoił się o pomidorki swoje ulubione i warzywka jak się tam mają od soboty...A ja aparacik zabrałam licząc na jakieś fotki bo na roboty żadne się nie zanosiło.
.Bardzo szybko niebo od północy zachmurzyło się słychać było pomruki...wiatr zaczął się wzmagać w Ogrodzie nie było żywego ducha! Zaczęło być nieciekawie więc szybciutko wyrwaliśmy rzodkiewki,sałatę , szczypiorek i koper ...rzut oka na całość .Pocieszyłam się licznymi pąkami na moich skromnych różach.Powiązałam ostróżki bo jedna od środka była całkowicie rozłożona ale nie złamana na szczęście ! Busz po deszczach niesamowity! A zapachy jeszcze kwitnących bzów i azalii pontyjskiej oszałamiające!Po 15 min.byliśmy już w drodze powrotnej a z każdą chwilą niebo było coraz bardziej niebieściutkie!I słońce wyszło a chmury przeszły bokiem...powoli ten front się chyba przesuwa dalej ...A my już w domu ...delektuję się słońcem i pogodą na balkonie ...zapachy cudne bo zieleni i kwitnących krzewów mamy sporo!Aparatu nawet nie wyciągałam z koszyka...Ale nic to..dobrze,że aura u mnie już się poprawiła wyraźnie! :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu- nie znam nazw żadnej z moich azalii ...to dawne nabytki i kupowałam je na ryneczku a tam bez nazw!Ub. roczną Cannon's Double kupowałam w szkółce więc mam przywieszkę ale ona w sobotę jeszcze w pąkach była!
Ale dużo jest odmian podobnych do siebie i trudno dopasować nazwę. W szkółce coś dla siebie na pewno znajdziesz jak kupisz kwitnące. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martuś skoro lubisz tajemnicze ścieżki to jedna z nich latem jak wszystko podrośnie i zrobi się busz to robi się tajemniczo :)

Obrazek

Obrazek
Basiu bardzo dziękuję za miłą wizytę ;:168 Trawkę mam od 4-5 lat jest absolutnie bezproblemowa i stanowi u mnie ciekawostkę ogrodową bo w głębi cienistej rabaty rzuca się w oczy jaskrawym kolorem ...
Powinnaś ją mieć! :)
Obrazek

Obrazek

Tereniu taką sadzonkę rdestu jak Twoja posadziłam latem u siebie a w jesieni już ją rozdzieliłam na 2 kępy bo mi pasowała na rabacie po wykopanej koleżance hortensji...Już są obie dość pokaźne .Tak,że bardzo szybko się doczekasz i Ty sporej kępy! :) A deszcz ...u mnie już świeci piękne słoneczko jutro mają być burze od niedzieli piękna słoneczna pogoda! Oby! :)

znowu skusiłam się na biedronkowego clematiska co z niego wyrośnie oto jest pytanie
Obrazek

Janku cieszę się, że Ci się obrazek spodobał czyżby jakaś inspiracja ? :) Będziesz hostową rabatę tworzył ?
Wszędzie lało,leje lub będzie lało ...takie czasy ! :)

Obrazek

Obrazek

Marysiu - jaka jesteś dla mnie miła! ;:196 Takim komplementem mnie obdarzyłaś! :oops: ;:180
Na działkach i w ogródkach mamy pachnąco i kolorowo coraz bardziej ale aura nam ostatnio przywaliła z grubej rury... ;:131Ale miejmy nadzieje ,że ten deszczowy okres wnet będzie za nami bo czas nam się cieszyć majem w pełni ! :D

Obrazek

Obrazek

Grażynko przykro ,że pogoda nas nie rozpieszcza ;:131 ...zimni ogrodnicy nie dają o sobie zapomnieć...ale może to już ostatnie krople deszczu...U mnie podtopień nie ma ...kilka gałązek postrącanych z drzew jak podczas zwykłej burzy...Jechaliśmy na działkę suchym asfaltem niewielkie kałuże gdzieniegdzie ... ;:108

Obrazek
ostatni mohikanin
Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu uwielbiam Twój busz, gdzie nie spojrzę wypatrzę coś fajnego ;:138
W Twojej oazie musi być cieplej aż dziw bierze że krwawniki już kwitną ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ciekawie tutaj te zdjęcia wyglądają. W taki klimacik fajny wprowadzają, wszedzie gdzie właśnie nie spojrzeć widzi się roślinki, bardzo duże i już zaklimatyzowane, duże. Wszystko bardzo ładnie kwitnie, azalia i prymulki cudowne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ty już dobrze wiesz co mnie zwabiło. ;:306
Tylko nie wiem co to jest z tymi jasnymi liśćmi z zielonym żyłkowaniem.....
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Brzoza ;:167 masz szczepioną na pniu?
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Zakątek paprociowo-hostowo-trawiasty ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie tylko zimno i wietrznie. Bardzo nieprzyjemnie. Wczoraj trochę pobiegałam po ogrodzie, ale to nie był świetny pomysł.
Na hakonechloę jutro zapoluję 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Maryniu, na hakonechloę już poluję. A masz może jeszcze jakieś sprawdzone trawki?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Nie,rabaty hostowej tworzył nie będę bo na generalną przebudowę chęci już nie mam.Wyciągnę je tylko z ciemnych zakamarków gdzie widoczne nie są i spróbuję
je wpleść w to co jest żeby były widoczne.U mnie dzisiaj nie pada ale jest tak ciemno,że w moim lesie zdaje się wilki grasują.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Temat Nr 1 ostatnio - pada czy nie pada :?:
Dzisiaj u mnie ciemnawo ,mgliście i dżdżysto...Obrazek
A wczorajsze popołudnie było słoneczne do wieczora ... :?

Anym ogromną frajdę sprawia mi jak ktoś znajduje u mnie coś interesującego ... ostatnio 2 nieznajome Panie przystanęły przy mojej działce i głośno zaczęły się zachwycać moimi roślinami ... oczywiście zaprosiłam je do wejścia a że ochom i achom ;:oj nie było końca w nagrodę wyszły z pełnymi reklamówkami roślin... :) Obiecały,że jeszcze wstąpią! ;:306 Oby nie podczas mojej nieobecności! ;:oj ;:oj

Shiz3R witaj miły nowy Gościu! Mój ogródek ma ponad 30 lat więc trochę tego dobra roślinnego się nazbierało...mam nadzieje na dalsze odwiedziny! Dziękuję i zapraszam!

Comciu - witaj ;:168 ja wiem czym Ciebie zwabić! :D U Ciebie chyba też rośnie? A to co sprowokowało Cię
do zaznaczenia swojej wizyty to słoneczniczek pstry , popularny i znany , nie rozpoznałaś tylko... :)

Ruda-Zaba jestem szczęśliwą posiadaczką brzozy szczepionej na pniu Youngii .Dopiero się zdobyłam na nią bo zawsze wydawało mi się,że ona nie nadaje się do mojego ogródka .Jestem :D

mar33 Jestem :D jak moje zakątki się podobają ! Dziękuje za uznanie!

ewamaj66 - pomyślnych łowów! ;:196

baasik i Tobie pomyślnych łowów życzę!Basiu trawek u mnie sporo i turzyce,rozplenica,miskanty,trzęślice, kostrzewy i jeszcze kilka innych gatunków .Wszystkie trawy jakie bym nie posadziła mają się u mnie bezproblemowo. Nie dogadzam im, nie nawożę nie opryskuje, rosną zdrowo i rozrastają się .Żadna mi nie wypadła...młoda Red Baron zniknęła mi ,żeby po 2 latach się pojawić . Myślę,że to nornice ją załatwiły ale jakiś korzonek został i z niego wybiła znowu :) Trawy i trawki kocham ;:167 od zawsze...i tą miłością nikt mnie nigdy nie zaraził ... Pierwsze trawy do swojego ogródka przywoziłam z lasu ku zdziwieniu sąsiadek działkowych...trawy jeszcze nie były w modzie ani w handlu ich nie spotykałam. Do dzisiaj mam luzulę i trzęślicę z tego okresu. ;:108 Oczywiście dzielone i odmładzane co jakiś czas. Jedyną trawę,której się pozbyłam na zawsze mam nadzieję !bo coś tam jeszcze wyłazi to wydmuchrzyca piaskowa..Piękna niebieska trawa mimo zapory po 3 latach zaczęła spod niej uciekać i wędrować...Wiedziałam,że jest ekspansywna ale myślałam,że 40 cm wys.pierścień ją powstrzyma...niestety.

magry- wiadomo,że przeróbek w ogrodach nigdy dość!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo aury miłego weekendu życzę mnie odwiedzającym!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo łądne ujęcia, podoba mi się ta ciemnawa paproć, którą też zauważyłem w ogrodzie e-geni.
Super wyglądają razem żurawki i hosty, tak w ogóle hosty są bardzo wyrośnięte. ;:333
Liliowce już zaczynają kwitnąć, bardzo miło się na ich kwiaty patrzy, tak jak na resztę roślin z Twojego ogrodu. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,spacerów po Twoim ogrodzie nigdy dość ,też bym chciała tak jak te 2 panie wstąpić do Twojego ogrodu i wyjść z torbą kwiatów a zachwycam się nimi od dawna ;:306 inni to mają farta ;:223 ,pozdrawiam i :wit ;:196 buziaczki dla Ciebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”