Taki - sobie ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.3

Post »

Miłko moja nowa miłość - rodki ;:173 . I powiem Ci, że koło Twojego bordowego nie da się przejśc obojętnie ;:108 . Cudny!
A pomidorki mizeraki zabiorą się, niech tylko im przygrzeje w plecy. U mnie niie lepiej wyglądają tydzien po wsadzeniu ;:224
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłka ten czerwony Rh jest przepiękny, szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze w realu takiego kolorku, chyba, że mi komputer przekłamuje, drugi również zachwyca swym kolorem mam wrażenie, że jest to taki sam jak ten mój Fantastica, hosty śliczne, a Deinanthe zapowiada się na ciekawą roślinkę, musiałam sobie ją wygogolować i sprawdzić co to takiego, ciekawa jestem jej kwiatów. Nie pisałam Ci jeszcze, że reanimowałam według Twoich zaleceń tego nędznego Rh, którego spisałam już na straty, póki co wygląda, że w nowym miejscu jest mu dużo lepiej, jak dobrze pójdzie to nawet rozwinie swe kwiatki ;:196, liście ma nieciekawe, mam jednak nadzieję, że wypuści z czasem nowe, mieczyków też jeszcze nie zdążyłam posadzić ;:185
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz te rh, ten bordowy jest cudny ;:167 widać, że dobrze im u Ciebie. Ja swoje też musiałam w tym roku reanimować bo zbladły bardzo ale dokwasiłam im podłoże i zasiliłam dolistnie i trochę pociemniały. I chabry... bardzo je lubię.
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ile kwitnień , cudne RH moj robią strajk nie kwitną, no jedynie fioletowy niezawodny :wink: jedynie moje hosty odrobinę większe wyrosły, chyba było u nas cieplej, ale za to teraz okropnie zimno :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moje mieczyki już wyszły z ziemi, trala..la..la..
Miłeczko, no cóż, twoje zdjęcia jak zwykle mnie zachwyciły i obejrzałam je z niekłamaną przyjemnością. Ty nawet gdybyś kamień cyknęła, to by wyglądał uroczo i interesująco :D
Tych 86 odmian to ja nawet nie skomentuję, bo mi się to w głowie nie mieści ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wandziu! Mi też się w głowie nie mieści, w ogrodzie się jakoś zmieściło, choć było ciężko! :;230 Ze zdjęciami to tak jest, że czasami wychodzą, czasami nie. Słońce i zieleń są ważne ;:173

Celinko! Ale zaraz się ociepli i wszystko będzie pięknie rosło! Rodkom wytłumacz, że Tobie na nich zależy, może się poprawią :wink:

Magda! Rodki lubią być dopieszczane :-) Dziękuję w imieniu wiśniowego! Też jest moim ulubieńcem. Chabry siałam dawno temu, potem jeszcze od kogoś dostałam i teraz są stełym elementem krajobrazu.

Ilonko! Cieszę się, ze mogłam pomóc. U mnie rh sa pod specjalną kuratelą. Takiego bzika mam. (niejednego ;:306 ) Wiśniowego i białego mam z ogrodu rodziców, mam do nich sentyment. Też czekam na nowe liście u dwóch nowych reanimowanych rodków.

Karolina! Pomidory już lepiej wyglądają, choć nie ruszyły - za zimno. Ten czerwono-wiśniowy rodek to Sammetglut (jakby ktoś chciał nabyć drogą kupna :wink: )

Aniu! Nie znam się na brzoskwinich, bo nigdy nie miałam. Słyszałam tylko, ze jest kędzierzawość liści brzoskwinii.Poczytaj w wątku brzoskwiniowym. Tam na pewno coś znajdziesz.

Mieczyki posadziłam. Przedtem je "obrałam" ze starych łupin i zaprawiłam topsinem. Naliczyłam ponad 80 cebul. Chyba ogłupiałam. Muszę zredukować w przyszłym roku ;:223 Posiałam wreszcie ogóry. Odys się chyba nazywały. Została mi dynia, cukiniea i kilka papryczek, które za późno wysiałam ;:131 Mam oryginalne papryczki przywiezione z Meksyku (nasionka). Mam nadzieję, że są inne niż te z marketu. ;:173

Hosty są teraz piękne i dzięki nim nie myślę o ślepych różach i niemrawo wychodzacych daliach ;:173

Takie ogólne, a szczególne potem, bo znów nie zrobiłam nic nowego. Zdjęcia robione z hamaka po ciężkiej robocie. Ruszać się nie mogłam... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Hamoakowe fotki też ciekawe :) moj hamak wisi i wejść na niego nie mogę bo zasiałam trawe pod drzewem gdy zlikwidowałam piaskownicę małego .. no i po co mam ten hamak hmmm ;:223
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Rododendronik bardzo okaźny, a bez fioletowy i biały - piękne ujęcie - dużo go jest, więc musi pięknie pachnieć. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

;:224 a moje kratki nadal w formie pojedyńczych patyków walają się po poddaszu. Właśnie mi Twoje zdjęcie o tym przypomniało :oops:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, mój Rh rozkwita, widzę, też, że będzie miał nowe listeczki, szczerze mówiąc miałam zamiar już go wywalić, ale, że mam sentyment do niego, bo on od dzieci, to chciałam go koniecznie uratować, gdybym kupiła go sama dawno poszedłby w niebyt, wstawiam zdjęcie, mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe, gdyż on jeszcze żyje tylko dzięki Tobie ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

zdjęcie usunęłam, niestety, to nie jest żadna z tych, które wymieniłaś, dzięki ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi! na pewno znajdziesz jaj nazwę, może koś bardziej oblatany Ci pomoże! :wink: A może sama u kogoś ją znajdziesz!

Ilonko! Bardzo się cieszę! Rodki w sumie nie są wymagające, tylko glebę muszą mieć odpowiednią. Mój żółty nie ma kwiatów, bo jest młodziutki, dostałam go od siostry prosto ze szkółki. Pewnie poczekam jeszcze kilka lat, aż będzie do pokazywania ;:173

Paula! Weź się wreszcie do roboty! ;:306

Shiz3R! Witaj! :wit Rododendrony nie pachną, niestety. :( Niektóre azalie pachną i to nieźle!

Celinko! LKatem wykorzystasz hamak! Jak będzie ciepło i trawa pod nim urośnie :wink:

Posadziłam cukinie! :heja Wreszcie. Zostały mi tylko dynie. Chyba kilka wsadze do doniczek, na wszeki wypadek, gdyby te z komposty zeżarły mi ślimaki.

Pogoda brzydka, nie zdążyłam dziś wiele zrobić. Trochę wokół hostowiska poskubałam i tyle. Ale chyba włożę kurtkę i te dynie wsadzę.

Fotki na dziś:

Rodek od Dagmary całkiem fajnie kwitnie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jastrzębiec pstry
Obrazek

Variegata di Bologna
Obrazek

Obrazek

Mrs John Laing
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Hamaka zazdroszczę. Nie mam takich wielkich drzew, żeby powiesić w ich cieniu hamak....Za kilka lat strzelę sobie drzemkę w hamaczku. Róża zaczyna Ci kwitnąć ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Przeogromne hosty, nie widziałem aż takich, azalie bardzo ładne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu! Stare drzewa to zaleta starych ogrodów. Ale drzewa rosną, a lata lecą! Dbaj o drzewa i poproś je o wsparcie do hamaka. One zazwyczaj słuchają! ;:333

Robert! To odmiana Sum anad Substance. Należy do tzw olbrzymów. Mam jeszcze kilka odmian takich dużych np Blue Mamooth czy Frostetd Jade. Niedawno dostałam również Azure Snow, choć ona nie jest takim gigantem.
A azalii nie mam, to rododendron jakiszmiański Blurettia.

W końcu posiałam te dynie, ręce świerzbiły. Zrobiło się cieplej i pada więc to chyba dobry czas. Posiałam też słonecznika ozdobnego. Wiem, że trochę późno, ale może wyjdą i zakwitną. Od dwóch lat kupuję nasiona i potem zapominam ich wysiać ;:306
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”