Witam wszystkich odwiedzających

Tych, którzy nadal dzielnie piszą oraz wszystkich skrytoczytaczy. Dzisiaj urządzałam akcję pod tytułem przepędzamy chmury siłą woli

na czym polegała?? No już pędzę z objaśnieniami. Otóż rankiem moja osobista pogodynka (czyt. szwagier) poinformował mnie, że będzie padało i dzisiaj można sobie darować wychodzenie do ogrodu. Nic to, że w planach miałam pikowanie ostróżek i siew bylin, które mają zakwitnąć w przyszłym roku. Rozglądnęłam się i optymistycznie zauważyłam mały skrawek błękitu. Tyle mi wystarczyło. Rozłożyłam się ze swoimi siewkami, doniczkami, kubeczkami, ziemią i w ogóle wszelkim dobrem potrzebnym ogrodnikowi do siania i pikowania. Oczywiście nie ma mowy o wyjściu z domu bez dzieci, tak więc pomocników wzięłam ze sobą. Nie minęło z 10-15 min zaczęło kropić

Ale przecież uparte ze mnie babsko i nie przyznam się do porażki. Sieję dalej, a na uwagi dzieciaków, że zaczyna padać odfuknęłam żeby zaczęły tańczyć to może słońce wyjdzie. Kto ma pociechy ten wie - nie trzeba im dwa razy powtarzać

. Tak więc zakończyłam swoje babranie w ziemi z tańczącymi dzieciaczkami w kole i w akompaniamencie spadających kropel deszczu

Zdążyłam odnieść świeżyznę na docelowe miejsce i przestało padać

Sama radość
Ruda, Roślinki całe. Okazuje się, że są twardsze niż się nam wszystkim wydaje.
Beatko, powszechnie wiadoma sprawa, że kupując więcej płacisz "mniej" za przesyłkę..proszę wytłumacz mojemu mężowi, bo jeszcze tego nie ogarnął
Amelko, z kratek jestem bardzo zadowolona. Dobrze, że posłuchałam rad mojego M i nie wstawiłam jakichś tymczasowych bambusowych krateczek
Ewuś, wszyscy się śmiejemy, ale taka prawda. Przykładowo, choruję na powojnika Innocent blush..dostępny jest jedynie na e-clematis, ale kupując tylko jego i doliczyć przesyłkę zapłacę 50zł..trochę sporo jak na jedną sztukę powojnika

dlatego odczekam do większego zamówienia..wyjdzie taniej
Aneczka, kwiatki całe, ale zaraz po opadzie eM przyniósł mi całą garść tego białego, więc strach był.. Właśnie dzisiaj dostałam Magiczną Siłę jako gratis. Mówisz, że warto w nią inwestować?
proszę bardzo, rozkwitły dwa ostatnie tulipany
o ile się nie mylę, śniadek. Pleni się to niesamowicie
bez przegiął (dosłownie i w przenośni) z ilością i wielkością kwiatów
chabry sieją się same od kilku lat. jakoś nie mam serca ich wyrywać
kocimiętka zadomowiła się w nowym miejscu..koty pozostają na nią obojętne
wyszperane w ogromnych zasobach mojej mamy..cynie (jeszcze w opakowaniu zbiorczym) gotowe do wsadzenia do gruntu..
..salwie..część już wsadzona, reszta czeka na swoje miejsce docelowe
czekamy na peońki
łubin
Vyvyen..jak mogłam wcześniej nie zauważać powojników..
hortensje przybyły
Upragniona Vanilka za 20zł i Annabelle za 14, a do tego żylistek za 3zł..tak to można robić zakupy