Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś, różaneczniki i rododendrony przecudne!!!

Mam nadzieję że to dopiero początek festiwalu, takie kolorki tylko u ciebie i Tesi ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aaaaguś...wiesz Ty co? Masz przepięknie w swoim ogrodzie ;:138 ;:138 ;:138 .
Tyle kolorków i kształtów, a na dodatek takie wycacane ;:63 .
Jednak w tajemnicy Ci powiem, że rododendrony to nie moja bajka...no co ja poradzę, że nie pałam miłością do nich.
Wiem więc, że raczej nigdy ich u mnie na działce nie będzie ;:224 .
Jedną chorobę mam więc z głowy ;:306 ...ale kompletnie mi nie przeszkadza widok tych krzewów w cudzych ogrodach.
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

Bardzo lubie spacerowac po twoim ogrodzie, jest tu tak przytulnie ;:167
pozdrawiam
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, tak mnie zirytował ten rododendron nie-biały że sięgnęłam do zeszłorocznych zdjęć. JA GO KUPOWAŁAM KWITNĄCEGO NA BIAŁO ;:202 Czemu teraz jest różowy????
No jest jeszcze opcja że pomyliłam przy sadzeniu i biały wylądował w miejsce gdzie miał być różowy... ale jeszcze nie wiem bo nie wszystkie zakwitły :;230 :;230 A niby jestem taką pedantką w planowaniu i oznaczaniu ;:223
Porobiłam mu fotki, zaraz spróbuję wstawić...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko masz rację, często są jakieś straty, jeśli nie zimą to wiosną, albo latem od suszy ... ale to już mamy wpisane w urok naszych ogródków i jedyne wyjście się z tym pogodzić...

Karolinko
ja uwielbiam i azalie i różaneczniki. Tych drugich mam więcej, więc teraz stawiam na azalie :D one świetnie się czują na słońcu a u mnie jest go sporo... no i są zdecydowanie łatwiejsze w uprawie.... gubią liście na zimę , wiec nie boją się żadnych mrozów :D

Gosiu i ja bardzo lubię to połączenie :D W ogóle iglaki są dla mnie szkieletem ogrodu, i uważam, że na ich zielonym tle pięknie wyglądają wszystkie kolorowe kwiaty :D

Aniu bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, to naprawdę cieszy, że podoba się to co tworzymy i kochamy ;:196

Aguś dziękuję ;:196 Te cudne krzewy dopiero zaczynają swój pokaz, jeszcze się nimi nacieszymy :D

Agatko
dziękuję kochana ;:196
Faktycznie krzewy dopiero zaczynają kwitnąć, jeszcze większość w pąkach, ale już z dnia na dzień jest bardziej kolorowo :D
Muszę zajrzeć do Tesi obejrzeć jej Rh.... uwielbiam te krzaczory :D

Kasiu dziękuję bardzo ;:196
Kochana nie lubić czegoś to nie grzech :lol: każdy ma swoje ulubione rośliny i takie, kóre nie do końca do niego przemawiają.... ja mam podobnie. Wiele roślin jest takich, których do siebie nie zaproszę, ale z przyjemnością podziwiam je w innych ogrodach :D

Moniko bardzo się cieszę, że spacer po moich alejkach sprawia Ci przyjemnośći i bardzo zapraszam ;:196

Jolu a to mnie zaskoczyłaś :shock:
Nigdy nie słyszałam, żeby Rh zmieniały kolor.... może faktycznie pomyliłaś się przy sadzeniu i ten oczekiwany biały zakwitnie Ci gdzieś w innym miejscu ;:oj
Będziesz miała niespodziankę.... wyobrażam sobie teraz Twoje oczekiwanie na każdy kolejny zakwitający Rh :;230

Dziś zapowiadali w prognozie ,,oberwanie chmury,, i bardzo silne ulewy na Lubelszczyźnie ... podobno przez jeden dzień ma spaść tyle deszczu co przez cały miesiąc ;:202
Mam nadzieję, że te prognozy nie sprawdzą się.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Twoje rabaty bardziej kolorowe i bogate niż u mnie Agnieszko... po prostu inna koncepcja nam przyświeca...u mnie bardziej tematycznie .Mam rabaty na których nie sadzę host, na innych nie ma iglaków ani żurawek ...jakoś tak podświadomie kojarzę swoje rośliny na z góry upatrzone miejsca...Stąd nie jest u mnie tak kolorowo chociaż kolorowych roślin mi nie brakuje... ;:131 Czekam na deszcz i się rozglądam na razie świeci ;:3 ...Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, u mnie też od rana pada, ale to dobrze, bo sucho było strasznie :roll:
Piękne i dorodne masz kępy żurawek ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aguś nie nadążam za Twoim wątkiem. Mam nadzieje że te prognozy pogodowe na dzisiejszy dzień nie sprawdzą się chociaż w ilości spadającej z chmur wody bo o tym żeby nie padało nawet nie marzę.Miałam dzisiaj wysadzić pomidory do gruntu bo już się męczą w doniczkach ale pewnie trzeba się będzie wziąć za odkurzacz i żelazko.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś prognoza niestety już się sprawdza u mnie. ;:222
Leje jak z cebra i ma być tyle samo deszczu albo i więcej bo szykują się do stanów alarmowych.
Biedne iryski, całkiem stracą swoją urodę w tym deszczu.
Za to żurawki szaleją i rosną na potęgę, im chyba taka pogoda odpowiada.
Twoje też bujne robią za busz ogrodowy. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Zaglądam do twojego ogrodu mimo tego deszczu roślinki kwitną,
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agusiu :wit ...w takim gąszczu to i zapewne nawet chwasty nie mają szans ;:108 .
Czekam , aż mi się hosty rozrosną i przykryją wolne przestrzenie na rabacie . Wczoraj "szpadlowałam " , by uszczknąć kolejny raz trawnika , by moje chłopaki nie ścinali mi liści host przy koszeniu . Pokładały się na trawie - więc 20 cm przybyło rabaty ;:138 ...a jeszcze mogą 50 cm dobrać , a miejscami nawet 1 m ...będzie mniej koszenia i lawirowania po zakrętach z kosiarką .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:196 ...w ten deszczowy , chłodny czas .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, ale obfite rabatki ;:oj Też słyszałam, że ma spaść 100l na m2 deszczu. Dzisiaj zimno, wieje a ja zakatarzona.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agusiu u mnie też leje do uprzykszenia. Woda nie ma już gdzie wsiąkać ... strasznie brzydki ten maj :(
Wbrew pogodzie, Twoje rabatki bardzo kolorowe i słoneczne. Miło się ogląda w taki dzień jak dziś.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

I niech ktoś powie że rabatki z żurawkami są nieciekawe... ;:14 jak dla mnie to są cudne, kolorowe i pełne ciepła... ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś nawet w deszczu Twoje roślinki wyglądają ładnie. Choć faktycznie mogłoby się już ocieplić. Roślinkom brakuje ;:3 . Nam też. Czytam o oberwaniu chmury u Ciebie. Trzymam kciuki żeby prognozy były jak zwykle nie trafne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”