Grażynko masz rację, często są jakieś straty, jeśli nie zimą to wiosną, albo latem od suszy ... ale to już mamy wpisane w urok naszych ogródków i jedyne wyjście się z tym pogodzić...
Karolinko ja uwielbiam i azalie i różaneczniki. Tych drugich mam więcej, więc teraz stawiam na azalie

one świetnie się czują na słońcu a u mnie jest go sporo... no i są zdecydowanie łatwiejsze w uprawie.... gubią liście na zimę , wiec nie boją się żadnych mrozów
Gosiu i ja bardzo lubię to połączenie

W ogóle iglaki są dla mnie szkieletem ogrodu, i uważam, że na ich zielonym tle pięknie wyglądają wszystkie kolorowe kwiaty
Aniu bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, to naprawdę cieszy, że podoba się to co tworzymy i kochamy
Aguś dziękuję

Te cudne krzewy dopiero zaczynają swój pokaz, jeszcze się nimi nacieszymy
Agatko dziękuję kochana
Faktycznie krzewy dopiero zaczynają kwitnąć, jeszcze większość w pąkach, ale już z dnia na dzień jest bardziej kolorowo
Muszę zajrzeć do Tesi obejrzeć jej Rh.... uwielbiam te krzaczory
Kasiu dziękuję bardzo
Kochana nie lubić czegoś to nie grzech

każdy ma swoje ulubione rośliny i takie, kóre nie do końca do niego przemawiają.... ja mam podobnie. Wiele roślin jest takich, których do siebie nie zaproszę, ale z przyjemnością podziwiam je w innych ogrodach
Moniko bardzo się cieszę, że spacer po moich alejkach sprawia Ci przyjemnośći i bardzo zapraszam
Jolu a to mnie zaskoczyłaś
Nigdy nie słyszałam, żeby Rh zmieniały kolor.... może faktycznie pomyliłaś się przy sadzeniu i ten oczekiwany biały zakwitnie Ci gdzieś w innym miejscu
Będziesz miała niespodziankę.... wyobrażam sobie teraz Twoje oczekiwanie na każdy kolejny zakwitający Rh
Dziś zapowiadali w prognozie ,,oberwanie chmury,, i bardzo silne ulewy na Lubelszczyźnie ... podobno przez jeden dzień ma spaść tyle deszczu co przez cały miesiąc
Mam nadzieję, że te prognozy nie sprawdzą się.....