Ogród nie tylko różany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród nie tylko różany

Post »

Moniko, jak tak patrzę na ubiegłoroczne zdjęcia to powiem ci, że apetytu mi zrobiłaś na tegoroczne kwitnienia. Róże to jednak wdzięczne rośliny ;:167 .
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Moniczko, jak tam ogród?
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Monisiu :wit
Weszłam tu przez przypadek i wiem, że teraz będę stałym gościem i z niecierpliwością będę czekała na nowe zdjęcia.
Cudowne masz te róże, ale i hortensje, które kocham ;:167
Różom do tej pory się opierałam, ale w tym roku nie wytrzymałam i sporo już kupiłam. Przeglądam teraz forum w poszukiwaniu inspiracji no i tak trafiłam do Ciebie.
Chciała bym doczekać się różanych rabat kipiących kwieciem.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Monia, odezwij się, jak tam Twoje róże?
kwik24
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 kwie 2012, o 07:11

Post »

Witam wszystkich miłych gości :wit niestety jestem w ciągłym niedoczasie ale wiadomo jak to jest w sezonie.
Ogród kipi zielenią, zmienna pogoda przyczynia się do bujnego wzrostu roślinek co bardzo cieszy.
Aniu, róże mają się bardzo dobrze - zapączkowane od stóp do głów - zapowiada się zjawiskowe kwitnienie. W tym roku zakulkowaliśmy sporo róż i wygląda na to, że dało to efekt.
Elwi, odpisywałam Ci na privata ale gdybś nie czytała to giardinie kupiłam w Rosaplant.
Ruda Zabo, zgadzam się to niesprawiedliwe, że RODOSy są takie małe. Wiele osób tworzy na nich tak piękne ogrody, że aż się prosi żeby mieli więcej miejsca do popisu.
Ana An - witaj, dziękuję za miłe słowa. Ja podziwiam Twój ogród - piękne miejsce stworzyłaś ;:180
Nifredil - cóż można dodać, róże są cudne ..ale też bardzo wymagające od ogrodnika...stąd wiele osób nie bierze ich w ogóle pod uwagę.
Tulipanka - witaj :wit oczywiście zapraszam chociaż wygląda na to, że bardzo aktywnym forumowiczem to mi się nie uda być... doczekasz się i Ty kipiącego kwiecia ale to chwilkę potrwa zanim róże się rozrosną (tak ze 2 latka to im zajęło u mnie). Niemniej jednak nawet malutkie krzaczki potrafią cieszyć pięknymi kwiatami
Kilka bieżących fotek:
Therese Bugnet
Obrazek
Veilchenblau
Obrazek
Henry Martin
Obrazek
Piwonia delikatna
Obrazek
Piwonie ogólnie
Obrazek
Azalia Cornellie
Obrazek
Azalia Irene Koster
Obrazek
pozdrawiam serdecznie, Monika
Ogród nie tylko różany
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Ta veilichenblau ma chyba ciut więcej niż 2 lata? Piwonia koperkowa cudna :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
kwik24
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Zabko,
tam są 2 veilchenblau. Obie posadzone wiosną 2012 r. Ta róża naprawdę bardzo szybko rośnie :)
piwonia mi też się bardzo podoba i jestem zaskoczona kwitnieniem bo była zakupiona zeszłej jesieni i tak się postarała :D
Ogród nie tylko różany
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj imienniczko!
Trafiłam przez przypadek do twojego wątku ale wpisuję się bo już widać ze warto. Ja wprawdzie róż mam niewiele ale ciągle zachwycam się nimi.
Skąd to się u Ciebie wzięło? Ta pasja do róż? Czy miałaś już wcześniej doświadczenia ogrodnicze?
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Witaj Moniko.Ogród przepiękny i gustownie urządzony.Róże przepiękne,też mnie dopada ta różana choroba ;:138 .Mam kilka nn i w tym roku skusiłam się na cubanę i heidi klum mają przyjść w przyszłym tygodniu ;:65 .Pozdrawiam Agata.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jesteś Moniś ;:oj ;:196
Już myślałam, że nie wrócisz, ale bardzo się cieszę, że znów mogę podziwiać Twój piękny ogród i piękne zdjęcia ;:167
Mogłabyś pokazać bliżej to miejsce za pergolą, z parasolem?
Szukam inspiracji do mojego kawałka ogródka, gdzie zrobiłam porządek i przeniosłam ławki, stoją właśnie tak przy ścianie (tył garażu od sąsiada) i nie wiem, co tam zrobić, żeby było ładnie i estetycznie.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, dostałam odpowiedź, dzięki. Giardinę już zamówiłam :D
Wspaniale pączkują Twoje różyczki i zjawiskowo kwitną azalie. Szczególnie urzekła mnie Azalia Cornellie ;:167 Taka całkiem w moim stylu ;:167
kwik24
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Monifd, witam...nie mam wcześniejszych doświadczeń ogrodniczych, a jeśli chodzi o róże to czysty przypadek: okazało się, że najlepiej rosły ze wszystkich "próbowanych" przeze mnie roślin...
Hagaart, witam i dziękuję ....cubany nie mam ale heidi to śliczna róża - ma bardzo fajny kolorek i jest kompaktowa więc w zasadzie wszędzie się zmieści. Może łapać plamistość więc miej ją na oku.
Aniu, to za parasolem to jest donica z kratką (M się nie zgodził na przykręcenie do domu kratki). W donicy zioła, a na kratce rozpięty Alchymist, który wybujał na ponad 3 m ale takie poziome upięcie zaowocowało licznymi pączkami (jak mi bruzdownica wszystkich nie zeżre to będzie ładne kwitnienie) - wygląda to na razie tak:
Obrazek
Jeśli ławek nie masz przy samej ścianie to można by przytwierdzić kratkę do ściany i posadzić przy tej kratce róże i klemki (mam tak na ściance domku gospodarczego, w sumie malutka rabatka ale nawet mi się widzi (w tej chwili nie mam dostępu do zdjęcia poglądowego z okresu kwitnienia ale jakby co to poszukam)
Elwi, mnie też się widzi Cornellie ale w porównaniu do Irene Koster słabo kwitnie ...ale to młoda sadzonka więc zobaczę czy się nie rozkręci
Ogród nie tylko różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ala59
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 sty 2014, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko.
Zwracam się z prośbą o porady ogrodnicze.Tyle róż- to z pewnością masz doświadczenie.Chciałabym wiedzieć jak o nie dbasz: jaki nawóz przy sadzeniu,w lecie,jak chronisz przed mrozem.
Ala
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko a ja mam takie pytanko na 2 stronie masz zdjęcie z góry swojej pięknej rabaty i w związku z tym jest właśnie moje zapytanie :D Ile kosztuje wysypanie takiej ilości kamyczków?
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

ala59 pisze:Moniko.
Zwracam się z prośbą o porady ogrodnicze.Tyle róż- to z pewnością masz doświadczenie.Chciałabym wiedzieć jak o nie dbasz: jaki nawóz przy sadzeniu,w lecie,jak chronisz przed mrozem.
Ala

Ja też przyłączam się do pytania o róże.
Przyszły moje zamówione cubany i heidi klum jaką ziemię im kupić i jaki nawóź jest najlepszy dla róż?
:wit Agata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”