Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Aguś, jak u Ciebie przytulnie :D Zgadzam sie, odwaliłaś kawał dobrej roboty! Masz wszędzie ogrodzenie? A wsadziłąś coś już? Czy tylko porządkujesz??
Zgadzam sie z Izą, wsadzaj cebulowe!!!! na wiosnę będzie pięknie i kolorowo!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Posadzę. Przemyślałam. Przekonałaś mnie ;:3

Dziś będę kopać.

Trzymajcie za mnie kciuki, bo przez tę nagłą konieczność zaagnażowania w pracę, nagle rozgrzebałam sprawy i przypomniało mi się ile mam roboty. Teraz zostało mi dwa tygodnie wolnegoi ale już nie tak niewinne by kopać całymi dniami bez opamiętania.

Stało się to co Wszyscy przewidywaliście:dłuższa przerwa od działki i... mam spadek euforii...

Potrzebuję mojego impetu! Gdzieś się zagubił...A może to nieuchronnośc aury, szaro, zimnica, Toruń pachnie już jesienią...a to zawsze kojarzy mi się z pomieszczeniami, światłem świetlówek, mijające tramwaje, na zewnątrz pada, i zostaje tylko przemykać się ulicami do domu...buty przemoknięte...

Jak to uprzyjemnić? Macie jakieś patenty na uprzyjemnienie takiej jesieni?

Może zrobię ognisko dla Przyjaciół z kiełbaskami, wbrew Prezydentowi maista, na ogródku? Mam trochę gałęzi, a będzie więcej liści...? Liczyłam, ze jeszcze zrobimy grilla, ale jak jest tak zimno, to nie ma jak tam siedzieć dłużej...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mam :idea:
Nieprzemakalne buty, żeby wygrać z kałużami,
Ciepłe i wygodne ciuchy, żeby pokonać chłód,
I muzyka na uszy, mieszana, ulubiona, żeby odganiać albo oswajać melancholię.
I spacer po dzielnicach domków jednorodzinnych, ogrodów, parków i podglądanie roślin i aranżacji, łapanie klimatów, zapachów i obrazów. We Wrocławiu takim miejscem jest np. park szczytnicki i jego okolice, a w Toruniu nie wiem, ale muszą jakies być. UNESCO oblige
I nawet takie jesienne pluchy mogą być przyjemne :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agus nie daj się :!: tylko chwyć za łopatę i nie myśl o jesieni.Jeszcze ma być ciepło.
A co zdecydowałaś w sprawie os?Ja bym się ich pozbyła bo ja to panikara jestem :lol: .
Myslę że humor poprawi ci wizyta w sklepie ogrodniczym :lol: .
Jak już zobaczysz ilośc i różnorodność cebulek to o innych rzeczach zapomnisz :lol: .
A i jeśli masz podziemnych gości to do cebulek kup koszyczki.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

a do tych koszyczków po jednej cebulce? to co miałam - wsadziłam bez koszyczków, zostałuy mi cebule krokusów, tulipanów i szafirków...
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

rivendel nie.Koszyczki plastikowe,wielkości doniczki tylko płaskie(ok.1,50zł)
ja tam po 5-6 cebul (dużych) wkładam do 1 :roll: .Nawet jak przekwitną to łatwiej potem wykopać.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aga poza kaloszami i ciepłą kurtą przydałyby się ciepłe gacie bo...
Nareszcie zobaczyłam pierwsze zdjęcia ogrodu pozytywnie oj pozytywnie. Ostatecznie jak to Ty pisałaś arystokratką nie jesteś łopaty się nie boisz więc przesz do przodu :lol: .

Ściskam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Agnieszko, :D Twoja działka, tajemnicza jak ... zaczarowany ogród, ;) Czereśnia imponująca, winorośl bardzo malownicza, a domeczek sympatyczny. Jest nadzieja na ciepły październik :D, więc i kiełbaski z przyjaciółmi jak najbardzoej. Trzymam kciuki za powodzenie akcji !!! ;)
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, witajcie!
Poszłam za kilkoma radami. Nie ma to jak shopping na chandrę;)
Kupiłam cebule tylipanów 60 szt. i róznych marcyzów 50 szt. - Izo, może być? Klamka zapadła. :lol:

Ale, że była ...promocja, to kupiłam jeszcze
1.sztachety (po 1 zł) długie pioni krótkie poziom
2.palisadę, 1,60m - 2 szt.
3. zawiasy i gwoździe i kłódeczkę mini mini ;)
3. Zamontuje furtkę, która sama zrobię sobie.

Tylko jak ja wkopię tę palisadę?

Na ile głęboko powinnam wkopać te bale, by furtka się nie chwiała? Albo by jej kopnaikiem nie wysadził łobuz?

Wszystko to zawiozłam taksówką ze sklepu na działkę, zapłaciłam 20 zł, ale trudno, już tam przynajmniej jest. U nas przez remont torów nie można normalnie wrócić z tego obi. A ja głupia najpierw kupiłam, potem sobie przypomniałam o przesiadkach z balami...O nie.!
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:shock: no takiego obrotu spraw to się nie spodziewałam :lol: .
Tyle cebulek :shock: .A kysz :lol: .
Ja dziś byłam w ogrodniczym w konkretnym celu(porzeczki i agrest na pniu) a że nie było to wyszłam z niczym.
Jestem z siebie dumna :lol: .
Co do palisady to nie pomogę,poczekaj na chłopaków na pewno coś wymyślą.
To nie jest prosta sprawa :roll: .Ja bym wolała gospodarzowi zapłacić przynajmiej mogłabyś zareklamować jakby coś schrzanił :lol:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, jak to z niczym. ??? Może jesteś przeziębiona? Masz katarek?;) Może apetyt masz słaby? Bo jak to jest Silna Wola, to ja się Ciebie boję ;)

No bez jaj! Agnieszko! To co, za dużo kupiłam, myślisz? Ale wszyscy piszecie: cebule, ceblule, sadzić cebule. Była promocja po 0,50 gr za cebulkę. Kupiłam 2 paczki i więcej już nic nie wsadzam.
Ma być kolorowo wiosną czy nie? ;)

Koszyki mam kupione- doniczki plastikowe z dziurkami, trochę ponacinam w deszczowe wieczory, to jako koszyczki będą.

Ale ja lubię sama robić. To jest miłe. Takie inne od tego, co mam na co dzień.
Dzięki Forum nie czuję, że jestem bezradna - tylu tu Fachowców. Po co prosić, jak dzięki pomocy zdalnie sterowanej mogę się sama nauczyć i jeszcze mieć satysfakcję?

Dla mnie ogródek, to coś niecodziennego, także relaks, zabawa, rozrywka, kondycja.
Poza tym wychodzę z założenia, ze powinnam umieć coś zrobić sama. Gdyby był przy mnie mój Men, nie wyrywałabym Mu młotka z dłoni, że zrobię sama, ale póki co, nadal lubię flirtować z "męskimi" pracami w ogródku. Dobra, jak nie dam rady, to się dopiero wtedy przyznam. ;)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie no ja mam tulipany,narcyzy,hiacynty krokusy i czosnek ozdobny i myślę że wystarczy :roll: .
A to fajnie jak chcesz wszystko sama :lol: .
Ja osobiście furkę bym sobie odpuściła :lol: (musiałabys zobaczyć moją,a nie pokażę bo wstyd-takiej nie ma nikt,wierz mi)[
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokazuj! Agnieszko, pokazuj! No coś Ty! Sama robiłaś?
A z czego jest?
Ja się przejdę pstryknąć fotki palisady i sztachet, abym mogła pokazać o co pytam...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś ja właśnie nic z nią nie robiłam a jeszcze młody wyrwał ją do końca :lol: .
Więc nie ma zawiasów-odpadły ze starości i nawet uchwyta :lol: na kłódkę nie ma bo odpadł :lol: .Więc z 2 stron jest na łańcuch przypięta do ogrodzenia.Mam tylko nadzieję że jak mąż za miesiąc przyjadzie to znajdzie czas i to zrobi :roll:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, a bo ja myślałam, że to Twoje dzieło. Jak stara jest, to co innego. Naprawiać jest trudniej niż sklecić od podstaw.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”