Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Gosiu, piękna kalina ;:63 Co do trawnika to jestem pod wrażeniem że chce Ci się taką pracę wykonać. Jestem na etapie ciągłego olewania trawnika ale mam jeszcze dużo rabatek nieskończonych i krety :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu cudnie Ci kwitnie kalina Brukwooda. ;:138
A moją M będzie jutro wykopywał, gdyż wyrosła ogromna, a kwiaty śladowe i malutkie, w dodatku co roku przemarzają pąki kwiatowe.
Ten zieloniutki trawnik chyba do wymiany nie pójdzie? Czy to już nowy?
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu te żółte prymulki zimowały Ci w gruncie? Ale są ładne ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj. Ogród pięknieje :) Jak trawnik? ciekaw jestem jak ci idzie. Jeśli mogę coś zasugerować- zainwestuj w dobre nasiona ) warto. Kalina robi wrażenie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja próbowałam wykopac Ewie sadzonkę powojnika, ale się nie udało. Wykopałam tylko patyki. Ewa, wsadziła zobaczymy co ztego wyjdzie. Ja dostałam od Ewy porządną sadzonkę.

Wiem, że kwiaty zwyciężą, ale żal mi niektórych chwil. Zawsze każdy moment rozkwitu ogrodu upamiętniam, a teraz nie mam na to czasu. To jest dla mnie największą przykrością. Ale widzę światełko w tunelu

Maryniu
, na taką jak ja mam zawsze znajdzie się miejsce. Moja jest szczepiona na pniu. Pod spodem rosną inne roślinki
Na razie nie miałam czasu na robieni zdjęć. Wszystkie wolne chwile poświęcam na pielenie. Powoli posuwam się do przodu. Liczę na to, że do końca przyszłego tygodnia uda mi się w końcu zakończyć pielenie. Będę miała więcej czasu na wszystko

Paulinko,
u nas nie padało aż tak. Popracowałam troszeczkę. W ogóle w tygodniu nadrobiałam sporo. Więcej niż w ubiegłym tygodniu. Liczę na koniec w przyszłym tygodniu.
Ukopałam kawałek swojego powojnika, ale okzałao się że bez korzeni.
Ewa próbuje ukorzenić patyki, które ukopałam

Ewo
, u mnie praktyznie nie ma tła, bo stanowi soliter. Fakt, że jest na tle plotu, ale chyab nie o to chodzi. Bardzo ją lubię. Przede wszystkim za zapach

Bożenko, ja się martwię, że jak w końcu skończę pielić, zaczną się upały. A teraz jest najlepsza pora na sianie trawników, bo bez przerwy pada. Obawiam się, ze przy złościwości jaka mnie ostatnio nawiedza, jak skończę pielić i posieję, zaczną się upały

Justynko, ja rabaty mam już za sobą. A trawnik chiałam zminić, żeby po pierwsze pokreśli rabaty, a po drugie pozbyć się trawy, która wchodzila na rabaty i je niszczyła. To miała być kropka nad i, chcoaz tak sobie myślę, że to jednak nie koniec zmian, ale to z jakiś czas :wink:

Tereniu, moja burkwooda jest szczepiona na pniu. Jak na razie u nikogo nie sprawiła zawodu. Polecam. Jeszcze nigdy nie przemarzły pąki. Może to nie burkwooda? Może to ta wczesno wiosenna? Ta bardzo, rzadko9 zakwita w naszych warunkach

Aniu, te prymulko ma już już 4 lata

Piotrze, zakupiłam trawę golf. Sąsiadka ma taką samą, myślę, że da radę u mnie też. W o=dodatku ma bardzo malo ekspansywne trawy, a tych po ostatnich doświadczeniach się boję

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ah to w taki sposób. Gdzieś czytałam, że można w łatwy sposób rozmnożyć przez odkłady poziome robione z jednorocznych pędów. Nie próbowałam. Chociaż nie powiem, kusi.. ;:224
Cóż to za kępka liści z czerwonawym marginesem? Jaka zwarta! Bardzo cenie to u roślin
Widzisz Gosiu a ja co wyszłam z domu to zaczynało padać i nic nie mogłam zrobić. Super, że prace u Ciebie powoli posuwają się do przodu. Oczywiście za tydzień w Łącku będziesz? Ja już mam kierowce zaklepanego- z mamą i Zuzianką oczywiście, będziemy :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, jak tam prace trawnikowe?
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Co to za kwiatuszki drobniutkie niebieskie, czyżby niezapominajki ? Piękny kobierzec tworzą, uwielbiam to ;:215
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Paulinko, będę w Łącku, ale nie wiem, czy się spotkamy, bo ja będę od samego rana. Planuję wyjazd około 8 rano. Zawsze tak jeżdżę, bo potem jest za duży tłum. A jak wiesz ja za bardzo czasu nie ma. Dla mnie każda chwila jest teraz bezcenna.
Ta roślinka, o którą pytasz to epimedium

Monia, już za chwilę pokażę relację. Ale pracy mam jeszcze bardzo dużo

Helenko, tak, to niezapominajki. Co prawda zagłuszają inne rośliny, ale przeciez niedługo ich już nie będzie. Dlatego pozwalam im sie rozsiewać.

Pokażę wam na jakim etapie sa prace trawnikowe

Kawałek,który jest obstawiony workami jest zrobiony. Został pas od worków w stronę trawnika

Obrazek

A to mi jeszcze zostało do zrobienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Gosiu - odwaliłaś kawał roboty, został Ci niewielki kawałek. Ilość worków powalająca :twisted:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Odwaliłaś już kawał dobrej roboty! Zostało malutko, kilka dni i po pracy. Jakby to moja mama powiedziała' Taka dobra praca aż szkoda, że się kończy' :D

No my pewnie też pojedziemy rano, bo później jeszcze jest trochę dnia i można coś zrobić. A jak się pojedzie o tej 9-10 to już wszystkie 'stoiska' są ? Czy tylko niektórzy zjeżdżają? Byłam kilka lat temu, nie pamiętam nawet z kim :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Współczuję z tym trawnikiem :roll: Czy brateczki same Ci się wysiewają w takie ładne kępki?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu, jestem pełna podziwu! Ciężka to była robota i jeszcze nie koniec :lol: ;:224
Co do Amonogawy to śliczna jest jak kwitnie, a potem taka sobie zwykła ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gosiu efekty ;:180 jeszcze chwila i zabierasz się za sianie ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podziwiam twoją pracę z tym trawnikiem ;:224 Ale zajęcie pracochłonne.
Śliczne to epimedium, i brateczki takimi kępkami dużymi się wysiały...u mnie pojedyńcze...wczoraj przesadzałam żeby był efekt jak u ciebie ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”