Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mój wątek
Dziękuję, że jesteście ze mną
Dinda ? wychodzi na to, że różowe kwiatki Klonika są najpopularniejsze. Dlatego doceniam pomarańczowy kolor moich klonikowych kwiatków
Teraz znów obsypał się kwieciem i dobrał trochę nowych listków:
Tak wyglądał 6 maja i obecnie.

katharos ? Kasiu, okazało się, że ta Peperomia to jednak
Senecio cephalophorus , czyli inaczej: Starzec-głowa światła. Jego kwiatek będzie pomarańczowo-czrwony.
Taki jak ten :
Mój Senecio cephalophorus (Starzec-głowa światła) ma jeszcze pąki ale pewnie już nie długo
A oto on :
Elcia1974 ? dziękuję Elciu za trzymanie kciuków za moje chorowinki...

U nich ciągle nieciekawie ale jeszcze nie tracę nadziei
trzynastka ? Celinko, ślimaczek też mi się podoba, tym bardziej, że dostałam go wraz z roślinką od ukochanego

Jest dla mnie prawdziwą perełką

Asparagusy bardzo lubię, chociaż są trochę kłopotliwe, bo nieustannie gubią pojedyncze igiełki i przez to ciągle trzeba wokół nich sprzątać

ale co tam i tak je lubię
Arkadius121 ? Arku dziękuję za przemiłe słowa

Również serdecznie Cię pozdrawiam
Mirabela ? Miruś, dziękuję za takie pochwały

Kwiatki od Ciebie też pięknie u mnie rosną a oto one:
1. Juka wypuściła nowe, piękne i szerokie liście
2. Fikus dobrał już jednego małego listka a teraz zamierza rozwinąć nieco większego
3. Dracena też się dzielnie trzyma ale zimą zgubiła całą dolną połowę listków 
zresztą tak samo jak moja druga Dracena - musiałam popełnić jakiś błąd, tylko wciąż nie wiem jaki....
justus27 ? Justynko, z tym buszem to masz rację ale więcej roślinek już nie przewiduję a kilkanaście już nawet wydałam a z tym co zostało to dam radę
Blueberry ? Natalko, to Kalanchoe to taki mały eksperyment, sama nie wiem co z tego wyjdzie ale cieszę się , że się Tobie spodobało a ślimaczek faktycznie różków ma od groma
Zapraszam na cdn.....