Moje kwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ela_k
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty

Post »

:wit Wiosennie jest i zielono coraz bardziej. Coraz więcej kwiatów wynuża się z ziemi, ale i chwastów. Po ostatnim deszczu ziemia jest wilgotna, ale nie nadaje się do plewienia. Po całej działce, gdy przystanie się koło cesarskiej korony to wiadomo, że to mona.

Obrazek
nie wszystkie będą kwitły, bo są jeszcze za małe.

Obrazek
wystarczy kupić jednego prymulka w doniczce, a potem gdy wysieją się to będziemy mieć więcej

Obrazek
jest już niebieski, białego kupiłam, by niebieskiemu nie było smutno rosnąć
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Dzisiejszy dzień nie przypomina wcale wczorajszego dnia. Wczoraj słońce fajnie świeciło ;:3 , a dzisiaj wiatr i słońce przebijało się przez chmury i nie mogło się przebić ;:185 . Wiatr był zimny i ręce marzły przy pracy na działce. Cały czas tam spędziłam. Ubrałam się w dwie pary spodni i bluzkę, sweter i jeszcze kurtkę.

Obrazek
piwonia drzewiasta zaczyna rosnąć

Obrazek
szafirki białe

Obrazek

Obrazek
chociaż jest ich sporo, to żadna nie kwitnie
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Teraz po tych deszczach pełno nagromadziło się ślimaków i to nie takich zwykłych tylko pomarańczowych żyjących w ziemi. Teraz gdy nie zacznie się wojny z nimi, gdy są małe to potem nie da się rady. U mnie tak było w zeszłym roku. Teraz na wiosnę zjadły mi kilka lilii całych i tylko miejsce zostało, gdzie była. Po prostu wszystko ;:202 . Nawet preparatu na nie nie było już na targu. Wszystko było wykupione. Ja posypałam wczoraj granulki niebieskie na wieczór i dzisiaj było pełno ich było martwych.
ela_k
200p
200p

Post »

:wit W dalszym ciągu trzeba walczyć z tymi ślimakami. To jest najgorsze że to są ślimaki żyjące w ziemi. I tylko granulki od ślimaków zwabiają je do siebie. U mnie na całej działce nie da się wysypać. Ładne lilie mam i parę mi zjadły i nawet nie wiem jakich nie mam. Nie wiem dlaczego dwa pąki z czterech piwonii drzewiastej oklapły. Czy podjadły ich ślimaki, czy nornice. Kokoryczka pięknie zakwitła mimo, że ma tylko jeden kwiatek.

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Nareszcie mam trochę wolnego czasu. Pogoda jest słoneczna i duchota, nie za bardzo można pracować, przesadzać, wsadzać, bo za gorąco ;:3 Wcześniej gdy było jeszcze wilgotno po ostatnich deszczach nareszcie wsadziłam cynie. Cztery razy wysiewałam i zawsze ślimaki zjadały.

Obrazek
tak wsadzone są kępami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jestem zadowolona z tych kwitów

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Przepraszam, za dużą przerwę, ale tak bardzo byłam zajęta. A to była rehabilitacja, a to wyjazd do Uzdrowiska w Busku, z którego jestem bardzo zadowolona ;:215 . Teraz mam więcej czasu. Szkoda tylko, że pogoda popsuła się i ma tak ładnych dni na Święta. Mimo zimnych i deszczowych dni na działce życie jest.

Obrazek
[imghttp://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/029/089/29089303_800.0.jpg/zdjecie.jpg][/img]
dzisiaj mimo że pogoda jest kiepska wsadziłam jaskry. Wcześniej namoczyłam je. Piwonie drzewiaste rosną coraz lepiej.Cesarskie korony wyszły. W lutym do doniczek wsiałam nasiona goryczki i pierwiosnków storczykowych. Pierwiosnki ładnie rosną, ale muszą być w domu. Bardzo malutkie są.
Obrazek
Za to w domu pięknie kwitł mi amarylis na którego długo czekałam z takim kwiatem ;:138
Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Wiosna w pełni i coraz ładniej jest na działkach w ogródkach, parkach. Coraz więcej zieleni. U mnie na działce tulipany kwitną pierwiosnki pięknie i kolorowo zakwitły pięknie pierwiosnki. Niestety wszystkich działek u mnie kłopotem są ślimaki, które wszystko jedzą :(

Obrazek
kwiatek goryczki jest obgryziony przez ślimaki

Obrazek
Obrazek
piwonii jakoś nie jedzą a mam dopiero co kupioną drzewiastą żółtą.
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Po dłuższej przerwie witam Wszystkich. Tak bardzo spodobały mi się piwonie drzewiaste, że postanowiłam kupić te piękne kwiaty. Moje są kupione prawie za darmo, bo na targu i w internecie są bardzo drogie. Ma trzy. Białą, żółtą i różową.
Obrazek
Obrazek
różową mam już dwa lata
Obrazek
biała jeszcze jest mała, ale kwitła
Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Nareszcie popadało tak, że nie trzeba podlewać. Ważne teraz są borówki bo owocują a przy owocowaniu i suszy trzeba ich podlewać. Paprykę czy pomidory można podlać konewką, ale borówki to trochę uciążliwe bo krzewy są wysokie. Sadzonki sałaty dostałam od sąsiadki z działki i jeszcze takiej nie widziałam. Ma bardzo duże listki, jest krucha i słodka.
Obrazek
jedni mówią, że to sałata lodowa.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Pogoda do Świąt była taka jaka ma być. Wszystko na działce tętniło życiem, Kwiatki kwitły bardzo ładnie było.
Obrazek
Obrazek
jak widać wszystko ładne i kwitnie
Obrazek
Obrazek
nawet sałata z zeszłego roku rośnie na działce. Teraz jest po pikowana.
Po Świętach Wielkanocnych wcale nie było wiosny kwietniowej tylko zima grudniowa. Tylko na razie ucierpiała hortensja bo zmarzła i chyba nic nie będzie z kwitnienia.
Obrazek
Na drugi dzień załamanie pogody i śnieg
Obrazek
Obrazek
Rano za oknem była zima, na krótko, ale była
Obrazek
tak było na działce
Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Oby więcej takiej pogody nie było, bo wszystkie hortensje co tak ładnie rosły zginęły, liście zmarzły i chyba już kwitnąć nie będą, bo pąki zmarzły. Ucierpiały też inne kwiatki. Miałam małe cesarskie korony. Pod śniegiem obfitym połamały się. Tulipany po przewracały się ale przetrwały, pierwiosnki nie kwitną tak obficie .
Obrazek
Obrazek
tylko jedna cesarska korona kwitnie
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”