Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję! UDAŁO SIĘ!
Dziękuję Wam Wszystkim najserdeczniej za wsparcie!!!! 5 godzin w necie i nic...nawena tych wskazanych stronach.
Cynamon - Ewo!- natchnął mnie Twój post i podłączyłam tym kablem komórkę! Oczywiście też nie mam do niej sterów, włączył się kreator konfiguracji i było to samo...bo przecież nie mam znów płyty do komórki...lecz oto i natchnienie ignoranta
wyrwałam kabel z komórki i sekundę podłączyłam aparat! (wiem, że to zakazane,trzeba bezpiecznie usuwać sprzęt itd, ehhh ten windows;). No i załapał. Oszukałam mojego staruszka 2000.
;
Ale tak mi służy dzielnie bezawaryjnie...że mi go szkoda na xp.
Teraz trochę się krzaczy i biesi, ale już wazne że transferuje fotki. Najwyżej będę powtarzać ten "cyrk" ale to już pikuś!
Teraz przygotuję dla Was fotki.
Dziękuję Wam Wszystkim najserdeczniej za wsparcie!!!! 5 godzin w necie i nic...nawena tych wskazanych stronach.
Cynamon - Ewo!- natchnął mnie Twój post i podłączyłam tym kablem komórkę! Oczywiście też nie mam do niej sterów, włączył się kreator konfiguracji i było to samo...bo przecież nie mam znów płyty do komórki...lecz oto i natchnienie ignoranta

Ale tak mi służy dzielnie bezawaryjnie...że mi go szkoda na xp.
Teraz trochę się krzaczy i biesi, ale już wazne że transferuje fotki. Najwyżej będę powtarzać ten "cyrk" ale to już pikuś!
Teraz przygotuję dla Was fotki.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Agnieszko, cieszę się ogromnie
... czekam z niecierpliwością
, sama zobaczysz, jak zmiany uwieczniane na zdjęciach, dopingują do dalszych działań i cieszą oko po czasie ... coś o tym wiem, jam dopiero od roku ogrodniczka i już ... zdjęć wiele i zmian wiele 
Droga do działki ... REWELACYJNA ... czekam z niecierpliwością na ... Twoją działeczkę

Droga do działki ... REWELACYJNA ... czekam z niecierpliwością na ... Twoją działeczkę

Aga??????? A foty z działki????? już rozumiem, dlaczego chcecie abym już zamieszczała zdjęcia! sama jestem ciekawa...Rozumiem 

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- agape
A ja myślałam, że jak wkleję właśnie coś ładnego to się ucieszycie? Ale widac wolicie moje "włości", Tym bardziej mi miło;)
Oto dalsze fotki z działki- dopiero uczę się formatować piksele i wielkość...
To moje jedyne kwiaty na działce w tym roku...

Wyjście z działki...

Wczoraj, jak przyszłam to czegoś mi brakowało. Początkowo ucieszyłam się, bo nie było komarów. Ale brakowało mi tych os, co w ziemi mają gniazdo...Podchodzę bliżej, a one się nie ruszają. Byłam pewna, że ktoś je podlał trucizną, tym bardziej, że Gospodarz to proponował, choć odmówiłam.

A one bidaczyska tak zmarzły, że ten ich sen je dopadł...Ruszały się ale tak delikatnie i żadna nie mogła kroczku zrobić. Ja myślałam, że to się stanie dopiero w listopadzie. Może jak będzie ciepło, to się obudzą?

Oto dalsze fotki z działki- dopiero uczę się formatować piksele i wielkość...
To moje jedyne kwiaty na działce w tym roku...

Wyjście z działki...

Wczoraj, jak przyszłam to czegoś mi brakowało. Początkowo ucieszyłam się, bo nie było komarów. Ale brakowało mi tych os, co w ziemi mają gniazdo...Podchodzę bliżej, a one się nie ruszają. Byłam pewna, że ktoś je podlał trucizną, tym bardziej, że Gospodarz to proponował, choć odmówiłam.

A one bidaczyska tak zmarzły, że ten ich sen je dopadł...Ruszały się ale tak delikatnie i żadna nie mogła kroczku zrobić. Ja myślałam, że to się stanie dopiero w listopadzie. Może jak będzie ciepło, to się obudzą?

- agape
Mam nadzieję, że zdjęcia nie są teraz zbyt duże?
Oto widok z alejki. Widac, ze mam z wewnątrz tylko wąski "pasek" do patrzenia. Jak w zielonym bunkrze...

Teraz dopiero widać wielkość całej czereśni...

Następne zdjęcie, które bardzo lubię, przedstawia widok na jabłonkę i winorośl, lecz moim zdaniem wygląda to już nieco bardziej, jakby to miejsce miało kogoś kto dba o nie...

Na końcu jest zdjęcie altanki, którą pomalowałam. Na razie jedynie z przodu.

Wiele dziś nie zrobiłam...Raczej tyle samo co poprzednio, ale za to lepszym aparatem;)

Oto widok z alejki. Widac, ze mam z wewnątrz tylko wąski "pasek" do patrzenia. Jak w zielonym bunkrze...

Teraz dopiero widać wielkość całej czereśni...

Następne zdjęcie, które bardzo lubię, przedstawia widok na jabłonkę i winorośl, lecz moim zdaniem wygląda to już nieco bardziej, jakby to miejsce miało kogoś kto dba o nie...

Na końcu jest zdjęcie altanki, którą pomalowałam. Na razie jedynie z przodu.

Wiele dziś nie zrobiłam...Raczej tyle samo co poprzednio, ale za to lepszym aparatem;)

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga! No nareszcie fotki. Odwaliłaś dziewczyno kawał porządnej roboty. Działka jest nie do poznania. Zupełnie nie przypomina tego miejsca z pierwszych zdjęć. Gołym okiem widać,że ma dobrego gospodarza. U mnie też jakoś nie widać tych os. Myślę jednak,że jak będzie kilka dni cieplejszych to się jeszcze ożywią. Winogrona masz ciemniejsze niż ja, u mnie chłodniejszy rejon. Nie gniewaj się,ale namawiam Cię usilnie byś posadziła cebule wiosenne. Obojętnie gdzie - przy altance, przy ścieżce lub pod drzewami...Zobaczysz sama jak wiosną cieszy każda kolorowa plamka w ogrodzie, szczególnie gdy się samemu posadziło. To niesamowicie motywuje do pracy i zachęca by chodzić na działkę od wczesnej wiosny. A po przekwitnięciu przesadzisz je sobie w zaplanowane rabatki...Przemyśl to sobie - proszę.
Zdjęcia są akurat - wcale nie za duże, ani za małe. Nie znam się na sprawach technicznych, ale ja ze swoimi nic nie robię. Przerzucam z aparatu na kompa i wstawiam na forum bez żadnej obróbki...
Zdjęcia są akurat - wcale nie za duże, ani za małe. Nie znam się na sprawach technicznych, ale ja ze swoimi nic nie robię. Przerzucam z aparatu na kompa i wstawiam na forum bez żadnej obróbki...