Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Jak ja lubię do Ciebie zaglądnąć, te pejzażowe fotki, taka przestrzeń, można odetchnąć pełną piersią. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Stasiu
cieszę się .że lubisz do mnie zaglądać !
Fo wycisza się ..jakoś tak smętnie się robi
a to maj przecież! Jak na Titanicu...
U mnie poranek deszczowy dzisiaj.., może i myśli smętne mnie dlatego nachodzą
...ciemno i ponuro się zrobiło
!

Fo wycisza się ..jakoś tak smętnie się robi

U mnie poranek deszczowy dzisiaj.., może i myśli smętne mnie dlatego nachodzą

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może jest cicho, bo wszyscy ryją w ogrodach
Czasem już nie ma siły, żeby zajrzeć na forum.
Sama ostatnio nic nie robiłam, bo mnie przygnębienie dobiło, ale już wracam do życia. Tylko deszcz mi przeszkadza
Dzień wstał mglisty, ale pokazuje się słońce. Nie cieszę się jednak za bardzo, bo w prognozach opady aż do weekendu.

Sama ostatnio nic nie robiłam, bo mnie przygnębienie dobiło, ale już wracam do życia. Tylko deszcz mi przeszkadza

Dzień wstał mglisty, ale pokazuje się słońce. Nie cieszę się jednak za bardzo, bo w prognozach opady aż do weekendu.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj Maryniu,a u mnie piękne niebieskie niebo i słońce,wczoraj cały dzień przekropny więc na działce nie byłam,masz rację FO zwolniło,ale nie dziwię się aż tak bardzo bo jak ktos może to lepiej cały dzień w ogrodzie popracowac niż przed komputerem siedzieć , u mnie niestety do 15.00 praca a potem albo działka albo coś innego do zrobienia i w zasadzie późny wieczór zostaje aby nadrobić zaległośći na FO -a wiesz jak jest nieraz chce sie dłużej posiedzieć,a nieraz marzy sie tylko o łóżku -miłego dnia Ci zyczę
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu jestem w szoku widząc u Ciebie kwitnący krwawnik..... myślałam, ze to letnie kwiaty, a on już ???
Piszesz, że masz popularne iryski....a jakaż to różnica kiedy one wszystkie takie piękne
... dla mnie wcale nie są popularne..... w ogóle w moich okolicach prawie nie widać tych niskich, przeważnie wysokie i średnie.... Te niskie tak bardzo mi się podobają, że sadziłabym bez opamiętania.... ale niestety miejsca brak....
Cudnie kwitną Ci azalie.... uwielbiam te krzewy i ubolewam, że nie mogę sobie ich posadzić przez ciasnotę....

Piszesz, że masz popularne iryski....a jakaż to różnica kiedy one wszystkie takie piękne

Cudnie kwitną Ci azalie.... uwielbiam te krzewy i ubolewam, że nie mogę sobie ich posadzić przez ciasnotę....
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu bardzo lubię do ciebie zaglądać bo nacieszę oczy pięknymi obrazami z ogrodu
Masz cudowną gęstwinę wspaniałych roślin u mnie jest jeszcze wiele pustych miejsc w ogrodzie dlatego sieje dużo jednorocznych ale myślę, że za parę lat i ja będę mogła się pochwalić takim buszem. Rozchodnika szkoda

Masz cudowną gęstwinę wspaniałych roślin u mnie jest jeszcze wiele pustych miejsc w ogrodzie dlatego sieje dużo jednorocznych ale myślę, że za parę lat i ja będę mogła się pochwalić takim buszem. Rozchodnika szkoda

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu wszyscy mamy mało czasu na FO, ale są takie dni jak dziś, pada za oknem i wtedy można pozwiedzać, a do Ciebie zawsze lubię wpaść, ślicznie pokazujesz swoją florę, i wiesz co Ci pozjadało pączki na rozchodnikach?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Maryniu.
Piękny dzień się zapowiada. Jedziemy na działkę, musi M wykopać kalinę, będę miała miejsce na cieniolubne rośliny.
Musimy także wymienić wodę w oczku, bo mułu się nazbierało.
A co to za stworzonko tak załatwiło Ci rozchodnika?
Liliowce wcześniej kwitną, moje co roku te najwcześniejsze dokładnie na Dzień Matki zakwitają.
Miłego dnia.

Piękny dzień się zapowiada. Jedziemy na działkę, musi M wykopać kalinę, będę miała miejsce na cieniolubne rośliny.

Musimy także wymienić wodę w oczku, bo mułu się nazbierało.
A co to za stworzonko tak załatwiło Ci rozchodnika?
Liliowce wcześniej kwitną, moje co roku te najwcześniejsze dokładnie na Dzień Matki zakwitają.
Miłego dnia.

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Maryna, u Ciebie już liliowce kwitną
. A ja w szoku byłam, jak u siebie zobaczyłam pędy kwiatowe
Co to za tawuła ? ciekawie wygląda

Co to za tawuła ? ciekawie wygląda

- marpa
Moim miłym Gościom Ewci,Dorci,Agnieszce,Anym,Tereni,Iwonce bardzo dziękuję za odwiedziny i miło mi,że lubicie mnie odwiedzać !
Złośliwca, który zjadł mi pączki na rozchodniku nie rozszyfrowałam
Iwonko ten liliowiec to najwcześniejsza majowa odmiana kwitnie najwcześniej i niezawodnie! A tawuła to śliwolistna u mnie drugi rok ale milusia!
Pozdrawiam i szykuję się do działkowego tyrania...no i jeszcze chatę na nowy tydzień ogarnąć trzeba

Złośliwca, który zjadł mi pączki na rozchodniku nie rozszyfrowałam

Iwonko ten liliowiec to najwcześniejsza majowa odmiana kwitnie najwcześniej i niezawodnie! A tawuła to śliwolistna u mnie drugi rok ale milusia!

Pozdrawiam i szykuję się do działkowego tyrania...no i jeszcze chatę na nowy tydzień ogarnąć trzeba

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryniu - miło przywitałam dzień w Twoim pięknym ogrodzie
Miłej soboty

Miłej soboty

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Precz z ogarnianiem chaty-zaraz idę do ogrodu, bo wreszcie nie pada 

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Tak podejrzewałam, że to tawuła śliwolistna
. Nigdzie jej nie spotkałam, bo pewnie już by u mnie rosła.
Piękna jest , a ja bardzo je lubię za obfite kwitnienie, mimo nie zawsze dobrego stanowiska

Piękna jest , a ja bardzo je lubię za obfite kwitnienie, mimo nie zawsze dobrego stanowiska

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Piękne zdjątka
Ty masz wszystko wcześniej
Liliowce,chabry Ci już kwitną,u mnie nic nie widać
Hostki śliczne

Piękne zdjątka

Ty masz wszystko wcześniej

Liliowce,chabry Ci już kwitną,u mnie nic nie widać

Hostki śliczne

- marpa
Goście są fotki najświeższe są ...czego na FO chcieć więcej ...odwiedziny nie oszałamiające ale gospodyni mało dbająca o zachęty...Ogród mało atrakcyjny bo to tylko ROD
...gdzie mnie tam na salony...i z salonów do mnie ...Grono odwiedzających moje kąty wyemigrowała ...z przyczyn różnych nie mnie dociekać i oceniać
Jeszcze troszkę się porozglądam i ...Nie mniej moim stałym wiernym Gościom jestem wdzięczna
i bardzo dziękuję!
_____________________________________________________________________________________________
Od rana szykowałam się na działkę ale się rozpadało i wydawało się,że nic z tego nie będzie...ale około południa się wypogodziło, obeschło i pojechaliśmy po koperek i lubczyk do jutrzejszego rosołu
no i zrobiła się fajna pogoda.eM wykosił trawniki mnie udało się trochę posadzić wyprodukowanych przeze mnie sadzonek.Miejsca już nie mam absolutnie na nic!
Jeszcze nie wszystko posadzone i nie mam gdzie palca wbić...Reszta pewno w donicach wyląduje ...posadzę tylko byliny...
Dlaczego ja taki ciułacz roślinny się zrobiłam na stare lata
i wyrzucać roślin nie potrafię...a sprzedawać na fo też mi się nie chce , finanase to raczej żadne choć widziałam i całkiem intratne oferty ale to nie dla mnie
...
No i biedna muszę ciągnąć ten wózek...
Fotek trochę zrobiłam bo ostatnio mnie jakoś i foto wena opuściła jak się jeszcze zechce komuś oglądać to zapraszam...Zapachy na działce oszałamiające...jeszcze nie skończyły u mnie bzy , azalia pontyjska,konwalie,a już następne delikatnie pachnące azalie się śpieszą i rh ale one raczej nie pachną , przynajmniej moje ...
Liliowców fryzowanych nie mam / bo nie przepadam/ ale jakiś zwykły kolejny w kolorze pomarańczowym pokazał swoje oblicze...takie jak lubię! Dziwnie , prawda ??? Ale równowaga musi być ...tych od fryzowanych i tych od pospolitych, prostych, zwyczajnych , z ub.wieku...

Jadziu skoro mój ogródek może Cię pozytywnie nastrajać to jestem happy

Ewciu u mnie ma padać cały przyszły tydzień
chyba się wścieknę w chacie! Tam mam tyle roboty,są miejsca gdzie trawsko półmetrowe i bynajmniej nie do koszenia!

coraz więcej azalii rozkwita

Iwonko tę tawułę kupiłam wraz z kilkoma innymi krzewami 2 lata temu w Biedr.za parę groszy ...cena i dostępność zmobilizowały mnie do zakupu !

kolejna azalia

Aniu pochwała zdjęć z ust odwiedzających Ty wiesz sama jakie ma znaczenie na Fo ...Do forumowych tuzów mniej lub bardziej zasłużonych daleko mi bo Goście i ich wrażliwość różna ...ale jak ktoś z odwiedzających moich Gości zaszczyci mnie uznaniem to jestem wdzięczna! Bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś wyrazić swoją opinię!!

_____________________________________________________________________________________________
Od rana szykowałam się na działkę ale się rozpadało i wydawało się,że nic z tego nie będzie...ale około południa się wypogodziło, obeschło i pojechaliśmy po koperek i lubczyk do jutrzejszego rosołu

Dlaczego ja taki ciułacz roślinny się zrobiłam na stare lata

No i biedna muszę ciągnąć ten wózek...

Fotek trochę zrobiłam bo ostatnio mnie jakoś i foto wena opuściła jak się jeszcze zechce komuś oglądać to zapraszam...Zapachy na działce oszałamiające...jeszcze nie skończyły u mnie bzy , azalia pontyjska,konwalie,a już następne delikatnie pachnące azalie się śpieszą i rh ale one raczej nie pachną , przynajmniej moje ...
Liliowców fryzowanych nie mam / bo nie przepadam/ ale jakiś zwykły kolejny w kolorze pomarańczowym pokazał swoje oblicze...takie jak lubię! Dziwnie , prawda ??? Ale równowaga musi być ...tych od fryzowanych i tych od pospolitych, prostych, zwyczajnych , z ub.wieku...

Jadziu skoro mój ogródek może Cię pozytywnie nastrajać to jestem happy

Ewciu u mnie ma padać cały przyszły tydzień

coraz więcej azalii rozkwita

Iwonko tę tawułę kupiłam wraz z kilkoma innymi krzewami 2 lata temu w Biedr.za parę groszy ...cena i dostępność zmobilizowały mnie do zakupu !

kolejna azalia

Aniu pochwała zdjęć z ust odwiedzających Ty wiesz sama jakie ma znaczenie na Fo ...Do forumowych tuzów mniej lub bardziej zasłużonych daleko mi bo Goście i ich wrażliwość różna ...ale jak ktoś z odwiedzających moich Gości zaszczyci mnie uznaniem to jestem wdzięczna! Bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś wyrazić swoją opinię!!