Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Jak ja lubię do Ciebie zaglądnąć, te pejzażowe fotki, taka przestrzeń, można odetchnąć pełną piersią. ;:433
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Stasiu ;:196 cieszę się .że lubisz do mnie zaglądać !

Fo wycisza się ..jakoś tak smętnie się robi :? a to maj przecież! Jak na Titanicu... ;:131

U mnie poranek deszczowy dzisiaj.., może i myśli smętne mnie dlatego nachodzą :wink: ...ciemno i ponuro się zrobiło ;:222 !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może jest cicho, bo wszyscy ryją w ogrodach :D Czasem już nie ma siły, żeby zajrzeć na forum.
Sama ostatnio nic nie robiłam, bo mnie przygnębienie dobiło, ale już wracam do życia. Tylko deszcz mi przeszkadza :wink:
Dzień wstał mglisty, ale pokazuje się słońce. Nie cieszę się jednak za bardzo, bo w prognozach opady aż do weekendu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj Maryniu,a u mnie piękne niebieskie niebo i słońce,wczoraj cały dzień przekropny więc na działce nie byłam,masz rację FO zwolniło,ale nie dziwię się aż tak bardzo bo jak ktos może to lepiej cały dzień w ogrodzie popracowac niż przed komputerem siedzieć , u mnie niestety do 15.00 praca a potem albo działka albo coś innego do zrobienia i w zasadzie późny wieczór zostaje aby nadrobić zaległośći na FO -a wiesz jak jest nieraz chce sie dłużej posiedzieć,a nieraz marzy sie tylko o łóżku -miłego dnia Ci zyczę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu jestem w szoku widząc u Ciebie kwitnący krwawnik..... myślałam, ze to letnie kwiaty, a on już ??? ;:oj
Piszesz, że masz popularne iryski....a jakaż to różnica kiedy one wszystkie takie piękne :D ... dla mnie wcale nie są popularne..... w ogóle w moich okolicach prawie nie widać tych niskich, przeważnie wysokie i średnie.... Te niskie tak bardzo mi się podobają, że sadziłabym bez opamiętania.... ale niestety miejsca brak....
Cudnie kwitną Ci azalie.... uwielbiam te krzewy i ubolewam, że nie mogę sobie ich posadzić przez ciasnotę....
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu bardzo lubię do ciebie zaglądać bo nacieszę oczy pięknymi obrazami z ogrodu ;:138
Masz cudowną gęstwinę wspaniałych roślin u mnie jest jeszcze wiele pustych miejsc w ogrodzie dlatego sieje dużo jednorocznych ale myślę, że za parę lat i ja będę mogła się pochwalić takim buszem. Rozchodnika szkoda :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu wszyscy mamy mało czasu na FO, ale są takie dni jak dziś, pada za oknem i wtedy można pozwiedzać, a do Ciebie zawsze lubię wpaść, ślicznie pokazujesz swoją florę, i wiesz co Ci pozjadało pączki na rozchodnikach?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Maryniu. :wit
Piękny dzień się zapowiada. Jedziemy na działkę, musi M wykopać kalinę, będę miała miejsce na cieniolubne rośliny. :tan
Musimy także wymienić wodę w oczku, bo mułu się nazbierało.
A co to za stworzonko tak załatwiło Ci rozchodnika?
Liliowce wcześniej kwitną, moje co roku te najwcześniejsze dokładnie na Dzień Matki zakwitają.
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Maryna, u Ciebie już liliowce kwitną ;:oj . A ja w szoku byłam, jak u siebie zobaczyłam pędy kwiatowe ;:224
Co to za tawuła ? ciekawie wygląda :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moim miłym Gościom Ewci,Dorci,Agnieszce,Anym,Tereni,Iwonce bardzo dziękuję za odwiedziny i miło mi,że lubicie mnie odwiedzać ! ;:196

Złośliwca, który zjadł mi pączki na rozchodniku nie rozszyfrowałam ;:185
Iwonko ten liliowiec to najwcześniejsza majowa odmiana kwitnie najwcześniej i niezawodnie! A tawuła to śliwolistna u mnie drugi rok ale milusia! :)

Pozdrawiam i szykuję się do działkowego tyrania...no i jeszcze chatę na nowy tydzień ogarnąć trzeba ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - miło przywitałam dzień w Twoim pięknym ogrodzie ;:180 ;:180
Miłej soboty :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Precz z ogarnianiem chaty-zaraz idę do ogrodu, bo wreszcie nie pada :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Tak podejrzewałam, że to tawuła śliwolistna ;:108 . Nigdzie jej nie spotkałam, bo pewnie już by u mnie rosła.
Piękna jest , a ja bardzo je lubię za obfite kwitnienie, mimo nie zawsze dobrego stanowiska :oops:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Piękne zdjątka :D
Ty masz wszystko wcześniej ;:108
Liliowce,chabry Ci już kwitną,u mnie nic nie widać :?
Hostki śliczne ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goście są fotki najświeższe są ...czego na FO chcieć więcej ...odwiedziny nie oszałamiające ale gospodyni mało dbająca o zachęty...Ogród mało atrakcyjny bo to tylko ROD ;:173 ...gdzie mnie tam na salony...i z salonów do mnie ...Grono odwiedzających moje kąty wyemigrowała ...z przyczyn różnych nie mnie dociekać i oceniać ;:131 Jeszcze troszkę się porozglądam i ...Nie mniej moim stałym wiernym Gościom jestem wdzięczna ;:196 i bardzo dziękuję! ;:180

_____________________________________________________________________________________________

Od rana szykowałam się na działkę ale się rozpadało i wydawało się,że nic z tego nie będzie...ale około południa się wypogodziło, obeschło i pojechaliśmy po koperek i lubczyk do jutrzejszego rosołu ;:113 no i zrobiła się fajna pogoda.eM wykosił trawniki mnie udało się trochę posadzić wyprodukowanych przeze mnie sadzonek.Miejsca już nie mam absolutnie na nic! ;:173 Jeszcze nie wszystko posadzone i nie mam gdzie palca wbić...Reszta pewno w donicach wyląduje ...posadzę tylko byliny... ;:131
Dlaczego ja taki ciułacz roślinny się zrobiłam na stare lata ;:131 i wyrzucać roślin nie potrafię...a sprzedawać na fo też mi się nie chce , finanase to raczej żadne choć widziałam i całkiem intratne oferty ale to nie dla mnie ;:185 ...
No i biedna muszę ciągnąć ten wózek... ;:oj ;:oj ;:306 ;:306

Fotek trochę zrobiłam bo ostatnio mnie jakoś i foto wena opuściła jak się jeszcze zechce komuś oglądać to zapraszam...Zapachy na działce oszałamiające...jeszcze nie skończyły u mnie bzy , azalia pontyjska,konwalie,a już następne delikatnie pachnące azalie się śpieszą i rh ale one raczej nie pachną , przynajmniej moje ...

Liliowców fryzowanych nie mam / bo nie przepadam/ ale jakiś zwykły kolejny w kolorze pomarańczowym pokazał swoje oblicze...takie jak lubię! Dziwnie , prawda ??? Ale równowaga musi być ...tych od fryzowanych i tych od pospolitych, prostych, zwyczajnych , z ub.wieku... ;:306

Obrazek

Jadziu skoro mój ogródek może Cię pozytywnie nastrajać to jestem happy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewciu u mnie ma padać cały przyszły tydzień ;:145 chyba się wścieknę w chacie! Tam mam tyle roboty,są miejsca gdzie trawsko półmetrowe i bynajmniej nie do koszenia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
coraz więcej azalii rozkwita
Obrazek

Obrazek

Iwonko tę tawułę kupiłam wraz z kilkoma innymi krzewami 2 lata temu w Biedr.za parę groszy ...cena i dostępność zmobilizowały mnie do zakupu !

Obrazek

Obrazek
kolejna azalia
Obrazek

Aniu pochwała zdjęć z ust odwiedzających Ty wiesz sama jakie ma znaczenie na Fo ...Do forumowych tuzów mniej lub bardziej zasłużonych daleko mi bo Goście i ich wrażliwość różna ...ale jak ktoś z odwiedzających moich Gości zaszczyci mnie uznaniem to jestem wdzięczna! Bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś wyrazić swoją opinię!! ;:180

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”