Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Gosiu z dąbrówki będziesz zadowolona szybko się rozrasta i nawet jak już przekwitnie, ciemne listki fajnie podkreślają inne kwiaty. Na ostatnim zdjęciu jest przetacznik goryczkowaty.

Marysiu i u mnie rodgersja przymarzła, powojnikowi też się dostało ale najgorzej ucierpiały orzechy włoskie i młody kasztan jadalny jest zupełnie czarny :cry:

Aniu to kocimiętka a smagliczka jeszcze bardziej podkreśla jej niebieski kolorek. Ja smagliczkę siałam w zeszłym roku bezpośrednio do gruntu po kilka nasionek w jedno miejsce. Wzeszła bez problemu, polecam bo w ten sposób można mieć kilka sadzonek ;:108

Iwonko musiał być i to nie zły, jak odkryłam moje sadzonki doznałam szoku :(

Aguś dziękuję kochana za słowa otuchy ;:196 natura rządzi się swoimi prawami i my malutcy nic na to nie poradzimy. Cieszę się, że reszta ocalała :D

Aluniu na ostatnim zdjęciu jest przetacznik goryczkowaty.

Basiu mam taką nadzieję ;:196

Tesiu z tego wynika, że koleusy są bardzo wrażliwe. Szkoda :(

Zuziu i moja rodgersja też przypalona ale najbardziej mi szkoda kasztana jadalnego :( w zeszłym roku eM go ściął kosiarką a teraz ten przymrozek. Mam nadzieję, że puści od korzenia :roll:

Sylwuniu jak wstałam nie było już śladu po mrozie i myślałam, że mój ogród ominął ale gdy weszłam do folii i odkryłam sadzonki aż serce mi stanęło :( Co zrobić taki los ogrodnika ;:108

Paulinko dziękuję ;:196 to co kwitnie na żółto to berberys Julianny, Dorotka potwierdziła.

Violu już się pogodziłam że stratą zrobiłam wszystko co mojej mocy, dokładnie okryłam ;:108 a mimo wszystko natura wygrała. Żółte kępki to smagliczka a białe kwiatuszki(nie wiem czy myślimy o tym samym) to ubiorek wiecznie zielony.

Aluniu jak wstałam nie było już śladu po mrozie i myślałam że nas ominął ale jak weszłam do foliaka aż mnie zakuło w żołądku :( Trudno, mam nadzieję, że przynajmniej szałwia z łodyżek odbije. Z kwiatów rodgersji cieszę się jak dzieciak bo mam ją od trzech lat a dopiero w tym roku zakwitnie :heja
Tak ze smagliczką jest kocimiętka, dostałaś ode mnie sadzonkę jak dobrze pamiętam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jakie ładne kwiatuszki jak zawsze :D a kiciuś bardzo fotogeniczny i taki poważny .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biała serduszka ;:215
Zestaw tri kolor (Róż,niebieski,żółty) rewelacyjny.
Tulipan biało-fioletowy prześliczny
A kotek słodki - też takiego miałam ale zaginą
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Ale fajną ,ładną masz agawę, ;:215
Moja zawsze ucierpi na tych przewożeniach z domu na działkę ,z działki do domu :roll:
To niebieskie to kwiaty kocimiętki??
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, czytam, że ci podmroziło kwiaty. :( U mnie na szczęście nic się nie stało. I tak bym nic nie okryła, bo mnie nie było. Mizianki dla pieszczocha. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dojrzałam białą serduszkę, powiedz mi czy ona rośnie u Ciebie w cieniu.

Proszę wysmyrać za uchem rudzielca ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu z przykrością czytam o przymrozkach.... mam nadzieję, ze roślinki ładnie się odbudują i po zniszczeniach nie będzie śladu...
Ogródek wygląda przepięknie, kolorowo i bujnie, nie widać wcale, że był taki chłód :D
Te łany kocimiętki są niesamowite ;:oj wglądają zjawiskowo w połączeniu ze smagliczką ;:167
Kiciuś nie rozrabia Ci w kocimiętce??? Ja swojej musiałam się pozbyć, bo schodziły się wszystkie koty z okolicy....
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oglądam i podziwiam jak u Ciebie kolorowo. Nasionka smagliczki już zakupiłam, bardzo podobają mi się te dywany rozesłane.Kot rudy dumny jak paw.... ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pięknie Aniu, a najpiękniej na ostatnim zdjęciu, kicia kochana, śliczna, ja ma szarego, burego przytulaska, kochane te nasze zwierzaki ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu straszny mróz musiał być u Ciebie, skoro nawet w namiocie i pod włókniną rośliny przemarzły. Smutne to bardzo. :(
Jednak cudne łany kwitnących roślin chociaż trochę zrekompansują smutek.
Bergenie masz ślicznie wyrośnięte, kwitnące, moje strajkują w tym roku.
Kiciuś wspaniały. ;:167
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Ale pięknie i czyściutko u ciebie w ogrodzie aż miło patrzeć :D
Tulipanek biało biało-fioletowy piękny. :)
Przepiękne ujecie Twojego kiciusia, jaki z niego przystojnaczek. :roll:
Miłego dnia Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, widzę że masz bardzo rozrośniętą agawę ;:oj pięknie się prezentuje ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aluniu dziękuję ;:196 kiciuś poważny bo przez okno zauważył innego kota, często siada na oparcie fotela i obserwuje.

Aga1504 mnie również podoba się to zestawienie, bardzo lubię te różowe orliki bo co roku kwitną bardzo obficie i kocimiętka też jest niezawodna. Wszystkie te kwiaty wysiałam sama dlatego tak bardzo cieszą :D

Aniu agawę mam od 14 lat i uwierz mi co roku mam ogromny problem z przetransportowaniem jej do piwnicy ;:124 Nie wiem jak długo moja połówka wytrzyma jej obecność w garażu, kiedyś nadział się na jej kolec....co ja miałam do słuchania ;:172

Marysiu przymrozek musiał być i to nie mały bo wszystko miałam szczelnie okryte a i tak narobił szkód. Mówi się trudno i żyje się dalej, z naturą się nie wygra. Pieszczoch wymiziany i to podwójnie ;:196

Aguniu serduszka ma tylko słońce do południa, myślę, że to jej odpowiada bo z roku na rok jest co raz większa ;:108 Rudzielec zaliczył smyranko już o 6 rano domagał się pieszczot.

AGNESS kocimiętkę mam od trzech lat i nigdy żaden kot się nią nie zainteresował a kotów u mnie dużo bo ogród za domem nie jest ogrodzony. Poza tym mam kotkę i wiosną kocurów zatrzęsienie. Jeśli byś chciała zrobię ci sadzoneczki i jak podrosną wyślę.

Gosiu smagliczkę posiej gdzieś w jakimś zakątku ogrodu, gniazdowo po kilka nasionek w jeden dołek a jak się ładnie rozrośnie przesadź tam gdzie Ci odpowiada. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona.

Iwonko masz rację co byśmy zrobili bez tych naszych przytulasków, kocham koty i nie wyobrażam sobie życia bez nich.

Tajeczko już się pogodziłam się ze stratami, zrobiłam wszystko co w mojej mocy ale niestety natura wygrała. Bergenia też mnie zaskoczyła jeszcze nigdy nie kwitła tak obficie. Ten rok jest dobry dla wiosennych bylin, oby tak dalej :heja

Paulinko dziękuję ;:196 kiciuś nie lubi pozować, kiedy tylko próbuje zrobić zdjęcie podchodzi do mnie i nici z portretów. Tym razem się udało i zaraz go wrzuciłam :tan

Tesiu agawa ma 14 lat i jestem z niej ogromnie dumna :D tylko z przechowywaniem a raczej z przeniesieniem i wniesieniem do piwnicy jest zawsze ogromny problem. Nie wiem jak długo eM to wytrzyma :roll:

Pokażę wam jaką niespodziankę sprawił mi mężulek, marzyłam o tym modrzewiu od kilku lat i już go mam :tan :tan

Obrazek

a te ja kupiłam dziś na rynku
dziurawiec kielichowaty

Obrazek

nachyłek, kwiaty mają być bordowe :?:

Obrazek

monarda i tu prośba do was...jaka?

Obrazek

I moje pięknotki, kwitną w najlepsze ;:215

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, gratuluję modrzewia na pniu ;:136 Też zalicza się jeszcze do moich chciejstw, bo mam takiego "zwykłego". A ślicznotki - stokrotki to też moje ulubienice :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Przemiłą niespodziankę sprawił Ci mężulek ;:215 modrzew na pniu pękny
Pięknego dziurawca kielichowatego, nachyłka i monardę zakupiłaś :D
Pięknotki stokroteczki są chyba nie do zdarcia one potrafią nawet na jesieni zakwitnąć. :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”