Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 6- Wspomnienia Lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 6- Wspomnienia Lata

Post »

EWCIU- TERENIU -no tak toż u mnie złoto kapie z drzewa ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Eluniu, orliczki superaste ;:138 ;:138

Złotokap, jak pamiętam, zaczął na poważnie kwitnąć w tamtym roku

więc to świetnie że w tym roku też się na to zdecydował.

Ze względu na trujący charakter tegoż, nie sadziłam go u siebie, bo moja sąsiadka miała czworo małych dzieci

i bałam się żeby to właśnie u mnie nic się nie stało ;:306 ;:306

Teraz ze względu na moje ewentualne wnuki też tego nie zrobię

zadowalam się milinem, którego tnę bezlitośnie :;230 , więc rzadko mi kwitnie

no i hortensją pnącą, cóż zrobić, skoro tak trzeba

Bardzo długo miałam Rdest Auberta, ale chciał mi chałupę przewrócić, tak szybko rósł

że mój stary miał zajęcie co tydzień, pozbyłam się go w końcu, po dwóch latach wyrywania

i więcej do niego nie wrócę

no chyba że w innej części działki, nie pod domkiem ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Niesamowite te orliki... U mnie też już kwitną. Złotokap też masz piękny ? mój niestety w tym roku uznał, że kwitnąć nie warto i ma tylko pełno liści.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

AGATKO- złotokap kwitnie od kilku lat to glicynia w ubiegłym roku zaszczyciła mnie kwiatami po 7 latach ;:7
Złotokap to już drzewo i nikt niczym się już nie otruje ale moje wnuczki jakoś tak nauczyłam że niczego same nie zrywają ,
wiedzą że kwiatki tylko się wącha a nie zrywa ;:306 Mam też dwa miliny jeden pomarańczowy a jeden cytrynowy ,też wędrują wszędzie ja je też ograniczam bo by mi wszystko zarosło a ogródeczek malutki ;:108 Glicynia w tym roku też kwitnie ;:196

LOKI- dawno nie byłeś muszę ;:65 do Ciebie i zobaczyć co tam nowego Ci kwitnie ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluniu złotokap zjawiskowy ;:oj jeszcze nie widziałam tak wspaniale ukwieconego okazu ;:oj
Orliki bardzo lubię, to takie zwiewne delikatne kwiatuszki, Twoje cudne kolorki :D
Ja mam prawdziwego kolosa.... kępisko ma ponad metr wysokości :lol: właśnie zaczyna kwitnąć....
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Elu i ja przybiegłam pochwalić złotokap ;:215 pięknie się prezentuje :D orliki masz w cudnych kolorach , ja miałam u siebie niebieski ale musiałam eksmitować ,bo chciał zagarnąć całą rabatkę ;:14 a wiesz ile ja mam miejsca u siebie :D
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

No taaaaaaaaaaak, glicynia ;:306 ;:306 ;:306

Wiedziałam że gdzieś dzwoni, ale nie wiedziałam gdzie

przepraszam Eluniu, tak sobie tylko gadam ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widziałam na własne oczy orliki ,glicynię ,złotokap i śliczne petunie ;:138 ;:138 Jest co u Eli oglądać mówię Wam dziewczyny ;:138 ;:138 ;:138 A do tego wyszłam z wielką torbą roślinek ;:138 ;:138 Dziękuję Eluśka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu jaki śliczny ten złotokap chyba równie ładny jak wisteria. A moje orliki w większości jeszcze w pąkach, Twoje śliczne ;:333
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

AGUSIU- tak złotokap w tym roku się popisał i złotem kapie ;:7 Ty piszesz że masz orliki w kępie a moje sieją się po całym
ogródku i tak te kolorki się krzyżują nawet między płytami chodnikowymi kwitną,ja mogę je zbierać w jedno miejsce a one i tak rosną gdzie chcą ;:180

IWONKO-to bardzo proszę popatrz na moje ;:108 Ja też wszystkiego nie mam bo jestem też ograniczona miejscem ;:180

AGATKO - nie wymagam od Ciebie żebyś pamiętała a fajnie że u mnie sobie możesz pogadać i miło mi ;:180

ROMCIU- na drugi raz jak przyjdziesz to przynieś słoneczko a nie deszcz ;:7 Roślinki niech Ci ładnie rosną ;:138

MARYSIU-złotokap ma kolor złota albo słoneczka ;:215 Dlatego tak się go postrzega a Wisteria na jabłonce pod niebem ;:306

No a tak a propos Wisterii, to w zeszłym roku jak kwitła to były ładne zdjęcia, bo żeśmy z córka wlazły na drabine, a teraz byłoby ciężko, żeby tam wylazła ;:306 A samej to nie mam takiej motywacji. No i też sama roślina wyżej do nieba poszła, więc teraz to może dźwig by się przydał, hihi ;:215
Dlatego zdjęcia kiepskiej jakości, bo z ziemi...

Obrazek20140506_161413 by Ela Nowacka, on Flickr

Obrazek20140506_161445 by Ela Nowacka, on Flickr

Obrazek20140506_161508 by Ela Nowacka, on Flickr

Obrazek20140506_161500 by Ela Nowacka, on Flickr

Obrazek20140506_161402 by Ela Nowacka, on Flickr

ObrazekP1010732 by Ela Nowacka, on Flickr

ObrazekP1010730 by Ela Nowacka, on Flickr

ObrazekP1010731 by Ela Nowacka, on Flickr
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Elu złotokap miodzio i jaki okazały ;:138 ,mój też kiedyś urośnie .Glicynię kwitnącą też u Ciebie podziwiam , moja zmarzła ,a już miała pierwszy raz mieć kwiaty .
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Elcia nie pomyślałam o złotokapie jest piękny , muszę sobie posadzić u siebie , orlików mam kilka i cały czas mi się bardzo podobają i poproszę Cię o jakieś siewki bo jak do tej pory same mi się nie wysiały , przynajmniej nie zauważyłam , Elcia nie wiem czy pamiętasz o odkładzie milinu dla mnie rozmawiałyśmy w zeszłym roku ? Glicynie sadziłam u siebie z 10 lat temu , ja jej nie cięłam ale tak czy owak kwitnienia nie doczekałam może za mało słońca miała i Marzenka zabrała go do siedliska, nawet muszę zapytać jak się jej przyjęła , pogoda nierówna, działam w przydomowym jak będę na działce zdam relację - aż się boję jechać.............. a..........na różyczce masz zwijkę musisz czymś prysnąć - ja miałam w zeszłym roku na piennej użyłam Decisu ;:196 ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Elu, widzę, że glicynia jak już się rozkręciła to kwitnie teraz co rok... Brawo ;:138 , szkoda tylko, że tak wysoko ma te kwiaty, bo nie możesz ich powąchać :( .
Mam glicynię od Eli (elakuznicom), przyjęła się ładnie i nie marudzi. Ma za podporę akację. Jednak mróz liznął ją i zwarzył liście. Muszę ją ciąć póki młoda, może zaszczyci mnie kwiatami w zasięgu nosa, a nie 3-5m nad ziemią
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ależ nie, ElleBelle, to nie jest tak, że dawno nie byłem. Jestem w Twoim ogródku za każdym razem jak się loguję na forum. Za to fakt faktem, że dawno nic nie napisałem w Twoim wątku. :-D

Glicynii zazdroszczę. Moja, kupiona jako ?szczepiona ? kwitnie w następnym roku po posadzeniu? już trzeci sezon z rzędu nie ma ani jednego kwiatka...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

OLKU- złotokap i glicynia dały pokaz w tym roku ;:108 U Ciebie jest teren otwarty i może dotarł tam mrozik ;:108 U mnie w tym roku nic nie zmarzło ale jeszcze nic nie wiadomo ;:108 ;:180

ELU- pamiętam o milinie i są sadzonki ale jestem tak teraz zapędzona że czasami nie myślę i ten tydzień będzie dla mnie bardzo ciężki szpitale ;:196 Pewnie teraz będziesz jeżdziła na weekendy na działkę to wdepniesz do mnie i Ci wykopię ,Bobo nic nie puściła ;:185

MARZENKO-Tak tnij glicynię bo Ci wszystko zarośnie ja się zastanawiam kto moją przytnie ;:7 Ale jest cudowna pewnie jabłonka zmieniła kolor kwiatów na niebieski ,wczoraj gdzieś wysoko zięć wychodził żeby zrobić ładniejsze zdjęcia zobaczymy ;:180

LOKI - bardzo mi miło że zaglądasz do mnie ;:180 Do glicynii musisz mieć dużo cierpliwości w oczekiwaniu na kwiaty moja ma już 10 lat a kwitnie drugi raz ;:108
Pozdrawiam, Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”