Aniu nie martw się przyjdzie czas na Twoje różaneczniki. U mnie zakwitł na dobre na razie tylko ten biały ale on jest najwcześniejszy . Roseum Elegans ma słownie 4 pączki więc szału nie będzie . Mam natomiast w pączkach jeszcze 5 różaneczników , oczywiście gdy zakwitną podzielę się z Wami widokami.Pozostałe 6 niestety nie zgrzeszyły pączkami . Wybaczę im bo to tegoroczne nabytki.
Sabinko co by nie mówić przez te fotki z ogrodu faktycznie odkryłam w sobie nową pasję . Niewiele wiem na temat fotografii ale kombinuję i raz wychodzi lepiej , raz gorzej. Muszę tylko kupić lepszy aparat bo ten ma porysowany obiektyw bałtyckim piachem.
Musisz koniecznie znaleźć miejsce dla rodka w swoim ogrodzie ... są piękne.
Wiolu żebyś wiedziała ile ja zmarnowałam już rododendronów . Kiedy byłam zielonym ogrodnikiem posadziłam je w glinie i do tego na słońcu . Potem kiedy już coś trochę "naumiałam " się na ich temat tak bardzo chciałam dać im coś porządnego do jedzenia , że spaliłam wszystkie nawozem

. Dopiero od niedawna jakoś rosną i mam nadzieję ,że już tak będzie.
Jak na razie przymrozków u nas nie było ale co będzie dzisiejszej nocy nie wiem bo dzień jest słoneczny ale strasznie zimno. Nic nie okrywam bo hortensje i inne rośliny już wyrosły ...co będzie to będzie...ale jednak mam nadzieję ,że nie przymrozi- zapowiadają +2 w nocy.