Witajcie
Dzisiaj słonecznie ale chłodno. Rano na termometrze miałam 0 stopni. Zauważyłam że tułacz pstry ma zbrązowiałe listki. Mam nadzieję ze mi odbije. Dzisiaj znalazłam kolejne sztuki smardzów czyli pięć sztuk.
alicjad31-Alu dziękuję i wzajemnie. Tulipanki coś w tym roku przynajmniej u mnie mizerne , wiele sztuk nie zakwitło tylko odrazu w pąku zgniło. Badzo nie wiem o co chodzi ale musze zajrzeć do ich cebul i pomoczyć je w roztworze grzybobójczym.
wiewioreczka-Anetko dziękuję i również wzajemnie. Co prawda nie to miałam kupić ale każde ogrodowe zakupy cieszą.

ko
cica-Ewuniu tak taki łatwy sposób nad zapanowaniem nad nimi. Wiem że w każdej doniczce mam jeden rodzaj tulipanów i jak jest ich za dużo to do kolejnej doniczki wędrują. Mam pewność że inna cebulka nie powtórzy się w innej doniczce. No chyba ze cebulki przy zakupie są pomieszane ale to już nie zależy ode mnie. Oj tak majówka nie udana.
anabuko1-Aniu dziękuję za miłe słowa

, równiez pozdrawiam, mam nadzieję że teraz już pogoda będzie lepsza i nie będzie juz przymrozków.
maika-Elu zdjecia będą później

MI
D2006-Madziu o ile mi wiadomo migdałka się przycina tak samo jak forsycję. Zaczęło padać wczoraj nie wytrzymało.
iwwa-Asiu większość tulipanów to biedronkowe zakupy

Głównie zależy mi na ciemnych liściach i ciemnych kwiatach. Jabłoń to Royality ale jak spotkam inną spełniającą to kryterium to kupię. Nad wiśną piłkowaną Amanogawą też się zastanawiałam ale ten zakup na kolejny rok zaplanowałam. Właśnie teraz dobrze jest kupić takie drzewko bo kwitnie i wiesz czy kolor kwiatów ma taki jaki się chce.
gosiaczek12a11- Gosiu pogoda zawsze się poprawia jak trzeba iśą do pracy. To nie sprawiedliwe. A tu jeszcze tyle prac w ogrodzie. Aj nawet na leniuchowanie w ogrodzie za zimno.