Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Sylwia tulipanowa kolekcja świetna ;:138
U nas dziś nie padało , ale zobaczymy jak będzie jutro ???
Mam nadzieję że będzie przyzwoicie :D
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwuś wczoraj pogoda pod psem a dziś szybka kawka i słoneczko ;:138

Pozdrawiam i słonecznej niedzieli ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Sylwuś witam niedzielnie :wit
U mnie teraz świeci słońce choć przed 6 rano był lekki przymrozek .
Sylwuś ciepłego słonecznego dnia Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Hej Sylwuś ;:196 Parę dni temu skończyli ocieplać blok :heja Co do roślinek ..to część posadziłam u babci,część trzymałam w mieszkaniu (i to nie był dobry pomysł)ponieważ sporo roślinek padło :roll: Ale z drugiej strony, nie mam zamiaru zbytnio się przejmować w końcu od czego mamy centra ogrodnicze :lol:
Joanna
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Sylwia jestem i podziwiam piękną wiosnę, chć trochę chłodną - widzę biedronkowe tulipanki - piekne :) ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo duzo zauważyłem tulipanów w Twoim ogrodzie, są piekne. Każda grupka można powiedzieć, że jest inna i ma różne atuty wyglądowe. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj słonecznie ale chłodno. Rano na termometrze miałam 0 stopni. Zauważyłam że tułacz pstry ma zbrązowiałe listki. Mam nadzieję ze mi odbije. Dzisiaj znalazłam kolejne sztuki smardzów czyli pięć sztuk.
alicjad31-Alu dziękuję i wzajemnie. Tulipanki coś w tym roku przynajmniej u mnie mizerne , wiele sztuk nie zakwitło tylko odrazu w pąku zgniło. Badzo nie wiem o co chodzi ale musze zajrzeć do ich cebul i pomoczyć je w roztworze grzybobójczym.
wiewioreczka-Anetko dziękuję i również wzajemnie. Co prawda nie to miałam kupić ale każde ogrodowe zakupy cieszą. :)
kocica-Ewuniu tak taki łatwy sposób nad zapanowaniem nad nimi. Wiem że w każdej doniczce mam jeden rodzaj tulipanów i jak jest ich za dużo to do kolejnej doniczki wędrują. Mam pewność że inna cebulka nie powtórzy się w innej doniczce. No chyba ze cebulki przy zakupie są pomieszane ale to już nie zależy ode mnie. Oj tak majówka nie udana.
anabuko1-Aniu dziękuję za miłe słowa :), równiez pozdrawiam, mam nadzieję że teraz już pogoda będzie lepsza i nie będzie juz przymrozków.
maika-Elu zdjecia będą później :)
MID2006-Madziu o ile mi wiadomo migdałka się przycina tak samo jak forsycję. Zaczęło padać wczoraj nie wytrzymało. :(
iwwa-Asiu większość tulipanów to biedronkowe zakupy :) Głównie zależy mi na ciemnych liściach i ciemnych kwiatach. Jabłoń to Royality ale jak spotkam inną spełniającą to kryterium to kupię. Nad wiśną piłkowaną Amanogawą też się zastanawiałam ale ten zakup na kolejny rok zaplanowałam. Właśnie teraz dobrze jest kupić takie drzewko bo kwitnie i wiesz czy kolor kwiatów ma taki jaki się chce.
gosiaczek12a11- Gosiu pogoda zawsze się poprawia jak trzeba iśą do pracy. To nie sprawiedliwe. A tu jeszcze tyle prac w ogrodzie. Aj nawet na leniuchowanie w ogrodzie za zimno.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

cd. :)
wiewioreczka-Anetko nie wiem jak u Ciebie ale u mnie chłodno nawet dzisiaj. Zrobiłam mały obchód i zmarzłam. Teraz piję tzn wypiłam goracą herbatkę i idę zrobić drugą. Dziękuję i wzajemnie :)
alicjad31-Alu dziękuję i wzajemnie ;:168 Mam nadzieje że wcześniej ogrodnicy przyszli i już przymrozków później nie będzie.
deszczowymaj-Joasiu to nareszcie. Będziesz mogła roślinki wystawić na balkon. Szkoda zawsze jest tych utraconych. A to może teraz już wątek założysz? A jakie planujesz zakupić roślinki? Masz już coś na oku?
asta6265-Aniu tak biedronkowe zakupy zawsze na jesieni jak idę kupić to stoję i wybieram, przebieram, do koszyka wkładam później wyjmuję po czym ponownie wkładam ;:306 Przydałyby się ciepłe dni bo juz tych chłodów mam dość.
Shiz3R-Robercie witaj w moich progach ogrodowych. :) Jes mi bardzo miło że zawitałeś i załapałeś się na kwitnienie tulipanów. Właśnie wybieram tak tulipany żeby każdy był inny i pod względem koloru kwitów i kształtu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

To najwyższy czas na zdjecia. Może teraz już tak mniej kolorowo, ale jakże uroczo. Uwielbiam młode przyrosty na iglakach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Berberysy w tym roku prześlicznie kwitna.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezapominajka z kolegą bratkiem
Obrazek

Wiśnia w trakcie kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Jabłoń ozdobna:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo fajne iglaczki i posiadają dużo przyrostów, szczególnie ten na pierwszym zdjęciu, który jest pokaźny. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Iglaczki choć nie kwitną też swój urok mają :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Irysy:
Pierwszy raz mi zakwitł irys który miał być czerwony a jest... sami zobacznie
Obrazek

Obrazek

Ogólnie zauważyłam że ten rok jest rokiem pierwszych kwitnień w ogrodzie.
Doczekałam się pierwszego kwiata magnoli, irysa, bergeni. Piwonia tez ma pączki, pęcherzyce również oj ale sie cieszę :)

Pigwowiec co prawda owoców nie ma ale za to teraz ma cudne kwiatki
Obrazek

A teraz z ciekawostek ogorowych.
Roślinka która teraz przedstawię to miałbyć porzeczkoagrest szczepiony. Piszę że miałbyć gdyż w tamtym roku co ciężkiej zimie mi zmarzł. Została tylko łodyga na której był szczepiony. A w tym roku pojawiły się żółte kwiatki. Jak myślicie co to będzie?
Obrazek

-- 4 maja 2014, o 19:20 --

Robercie pierwszy iglaczek to Świerk Biały Conica a ostatni ten mniejszczy to Świerk Biały Deisy.
Dorotko iglaczki choc nie kwitną to swój urok mają. Teraz dzięki nowym przyrostom, zmianie barwy igieł czy też pojawiającym się szyszkom.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

szczerze mówiąc ja jeszcze czerwonego irysa nie widziałam ,ale może i są,za to ten drugi śliczny, u mnie po kwiatach na pigwowcu pozostaje już wspomnienie-a trzeba przyznać że zakwitł tego roku bardzo obficie,co do żółtych kwiatków,jak mi na agreście dziki pęd wyrasta to też tak kwitnie-ale może to zbieg okoliczności
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Sylwia85 pisze: iwwa-Asiu większość tulipanów to biedronkowe zakupy :) Głównie zależy mi na ciemnych liściach i ciemnych kwiatach. Jabłoń to Royality ale jak spotkam inną spełniającą to kryterium to kupię. Nad wiśną piłkowaną Amanogawą też się zastanawiałam ale ten zakup na kolejny rok zaplanowałam. Właśnie teraz dobrze jest kupić takie drzewko bo kwitnie i wiesz czy kolor kwiatów ma taki jaki się chce.
.
To, Biedronka ma całkiem niezły "towar" ;:306 Szlachetne tulipany... Ja kupowałam byliny, chyba nic nie urosło, to było zeszłej wiosny...
A z drzewkiem masz rację, cenna uwaga ;:168 teraz jest bardzo odpowiednia pora....
Zobaczę, może mi się uda , co złowić ? ;:224 Zastanawiałam sie jeszcze nad śliwą wiśniową Nigra, może Ci sie też spodoba ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”