Tutaj na pierwszym zdjęciu nn (mam podpisane "Janet" ? ) na drugim pączek którejś z antragenetek
Sezon 2014 rozpoczęty
Re: Powojniki - sezon 2014
Dzisiaj kwitną "Lemon Dream" i Cecile"

Tutaj na pierwszym zdjęciu nn (mam podpisane "Janet" ? ) na drugim pączek którejś z antragenetek

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Słowo się rzekło, wczoraj dotarły do mnie zamówione powojniki botaniczne Purple dream, Pink dream i Lemon Dream. Bardzo dobry jakościowo materiał, na kazdej roślinie po kilkanaście pąków kwiatowych, więc jeszcze w tym roku przekonam się, czy te kwiaty są faktycznie tak piękne, jak na fotografii ;)Jurek pisze:Są takie ładne, że trzeba chyba powiększyć kolekcję o nastepne.

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Piękne kwiaty ja nadal czekam z niecierpliwością kiedy moje zakwitną pomimo wielkich pąków.
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Ja też jeszcze czekam.... ale to już niedługo

- janek45
I zakwitły następne wczesne klematisy. Nie kwitną w tym roku całą masą ale pojedyncze kwiaty są ładne.

MArcin
MArcin
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chciałam Wam powiedzieć, że chyba też zachorowałam na tę chorobę, która Was trapi tzn: powojnikomanię.
Pierwszą sztukę (Dr Ruppel) wsadziłam 5 lat temu ale w pełnym słońcu więc nie było z niej pociechy. W zeszłą wiosnę przeniosłam do cienia pod altanę i teraz widzę jak ruszyła w górę ile ma pączków.
Na razie mam powojników 7 (przy altanie), tylko brakuje mi pomysłów gdzie wsadzić następne.
Mam na działce kilka starych sosen łysych od wschodniej strony , próbowałam coś przy nich sadzić ale z mizernym skutkiem, macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Jak głębokie są korzenie powojników? Czy dadzą sobie radę pod sosną?
Pierwszą sztukę (Dr Ruppel) wsadziłam 5 lat temu ale w pełnym słońcu więc nie było z niej pociechy. W zeszłą wiosnę przeniosłam do cienia pod altanę i teraz widzę jak ruszyła w górę ile ma pączków.
Na razie mam powojników 7 (przy altanie), tylko brakuje mi pomysłów gdzie wsadzić następne.
Mam na działce kilka starych sosen łysych od wschodniej strony , próbowałam coś przy nich sadzić ale z mizernym skutkiem, macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Jak głębokie są korzenie powojników? Czy dadzą sobie radę pod sosną?

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- janek45
Beatko pokaż zdjęcia swoich powojników ciekawi mnie dr ruppel najbardziej ja go kupiłem w tym roku rośnie na balkonie balkon mam od strony południowej ,a słyszałem że on nie znosi pełnego słonka ale u mnie ma już trzy pąki .
- janek45
Chciałbym się spytać was czy u ws tez powojniki rozkwitają kilka dni u mnie trzeci dzień i jeszcze nie cały kwiat jest ?
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Miało nie być już żadnych zakupów
, a to wczorajsze :
Asao, Kaiser, Snow Queen, Omoshiro, Allanah, Hakuookan, Mrs. N. Thompson. Teraz tylko mały problem....gdzie to posadzić
?

Asao, Kaiser, Snow Queen, Omoshiro, Allanah, Hakuookan, Mrs. N. Thompson. Teraz tylko mały problem....gdzie to posadzić

- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
janek45 na razie mój Dr. Ruppel wygląda tak:
, 
zakwitnie dopiero za jakiś czas.
Niespodziankę za to sprawiła mi dziś Niobe
,
rozmalinka na drugim zdjęciu zobaczysz jak czepiają się powojniki, ja im podstawiam kratki z bambusa a potem same czepiają się kraty z drewna podobnej do Twojej.

zakwitnie dopiero za jakiś czas.
Niespodziankę za to sprawiła mi dziś Niobe

rozmalinka na drugim zdjęciu zobaczysz jak czepiają się powojniki, ja im podstawiam kratki z bambusa a potem same czepiają się kraty z drewna podobnej do Twojej.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- janek45