Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Beciu,powiem ci,że jak już jedna ściana jest pomalowana podkładem pod tynk to już jest pięknie.Długo schodzi,bo muszą równać wszystkie sciany po poprzednich paprakach i zamiast zaoszczędzić na tańszych majstrach płacę podwójnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensja nowa pieknie kwitnie w donicy i zastanawiam się czy przesadzić ją do ziemi czy trzymać prze sezon w donicy i schować do garażu dla pewności kwitnienia w przyszłym sezonie?Begonie w większości są juz posadzone,jak na razie maleńkie mizeroty.W piątek na rynku wyczaiłam nowośc z begonii,myślę,że to jednoroczna,ale jest przepiekna.Chyba jeszcze dokupię we wtorek,bo nie kmoge sie jej nadziwić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu a gdzież druga połowa majstra zniknęła ;:306 super pomysł.
Chwalić taka ekipę co szanuje czyjąś pracę i nie niszczy. Od razu widać, że pod rusztowaniem nie ma bałaganu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Małgosiu już Tawuła u Ciebie kwitnie moja to jeszcze w powijakach...
jak ja Ci zazdroszczę płaskiego terenu...cudnie już jest ...zaglądam czasami ale nie piszę...
tak sobie przypominam Twoje pierwsze zdjęcia iglaka przed domem ...jaki on już duży jest i jak bardzo zmieniło się...a co do Begoni dla mnie jesteś Królową... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Małgosiu!
Przepadłaś mi z kretesem, nawet nie ocierałyśmy się w innych wątkach i dopiero dzisiaj spotkałam Cię u Bogusi ...i się ucieszyłam ;:138 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Małgoś, cudnie u ciebie ;:138 . Moje korony cesarskie jeszcze zanim zakwitły, pofrunęły niczym strumień wody z fontanny, z rabaty na trawnik. Wszystko za sprawą Dragona którego nazywam Zbójem. Tak to jest z młodymi, dużymi psami. Mam nadzieję że z czasem zmądrzeje ;:108
Niestety, Adaś nieugięty. Ale jeszcze nad nim pracuję ;:108
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Małgosiu to begonia Dragon...bardzo ją lubię ,mam ją co sezon....można ją ładnie przechować :wink:
Szkoda,że nie zaoszczędzisz na remoncie ...ale za to będzie porządnie i tak jak chciałaś ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Masz sporo begonii , jak co roku ;:215 . Kompozycja z bakopą ładnie się prezentuje. ;:63
Ja zakupiłam jedną begonię królewską dwie jakoś uchowały się przez zimę ale czy będą miały kwiat to nie jestem pewna, bo rosną w tej samej ziemi :wink:
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu życzę słoneczka na niebie i w domu ;:168
Ogród pięknieje i sporo lilii widzę ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu, to w sumie dobrze trafiłaś, że jeden z majstrów to zapalony ogrodnik, na pewno będzie inaczej się obchodził z roślinkami niż taki, co to nie patrzy pod nogi, a i pozostali przy nim też będą zwracać uwagę, ciekawa jestem kolorku i wykończenia, na pewno troszkę nerwów to kosztuje, ale za to jak póżniej będzie cieszyło, ja na razie o elewacji mogę pomarzyć z wiadomych względów.
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Hej Małgosiu dawno u Ciebie nie byłam, miałam co ogladac ,dobrze ze masz takich majstrów co dbaja o rosliny ,ja bym się zapłakała jak bym musiała teraz robic remont ,na szczescie mam już po bałaganie ,dopiero póżniej sadziłam wszystko.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,jak na razie większych szkód nie zauważyłam.Nie da się jednak ich uniknąć jak mam tyle roślin przy domu,a rusztowania jednak muszą gdzieś postawić.
Misiu,jodła kalifornijska rośnie jak na drożdżach.Uwielbiam ją o tej porze kiedy ma takie seledynowe przyrosty.Płaski teren faktycznie jest praktyczny,ale na twojej skarpie można zwojować też cudeńka.
Marysiu,mam ostatnio straszne doły spowodowane problemami rodzinnymi i jakoś nie mam nastroju nawet na ogladanie waszych pięknych ogrodów.
Kasiu,dziękuję za wspaniałą wizytę,jesteście tak ciepłymi ludżmi,że chociaż na chwilę człowiek zapomni o przekichanym swoim życiu.No i dziękuję bardzo za donice.Teraz tylko czekać na bezmrozne noce i obsadzić kwiatami.Dzisiejszy mróz poczynił mi szkody,ale trudno się mówi.Człowiek zrobi wieksze szkody i trzeba przeżyć,więc rosliny też przeżyję.
Dorotko,ciekawa jestem czy dowiedziałaś się jak włascicielka knajpy przechowuje swoje dragony,bo chcę dokupić we wtorek jeszcze jednego o brązowych liściach i różowych kwiatach.
Helenko,mam mikroskopijne begonie,a niektóre dopiero wychodzą,zupełnie nie mam pojęcia czym to jest spowodowane.Dwa lata temu miały już pełno pieknych kwiatów,nie wiem czy nadgonią.
Basiu,niestety nie jadę,nie mam z kim,czego bardzo żałuję.Może w przyszłym roku bedzie lepiej.
Aniu,lilii mam faktycznie sporo,ale i sporo zjadły mi nornice w miejscu,gdzie rosły też tulipany.Na skalniakowej rabacie nie mam ani jednego tulipana z poprzednich lat i lilii.
Ilonko,majstry po niedzieli mają skończyć.Okazało się,ze w kartonie nie było jednej główki od gzymsów,trzeba poczekać aż przyślą.W poniedziałek przychodza do zalania kolumn pod altanę i do koła pod basen.
Marzenko,bez strat nie obejdzie się.Mam nadzieję,że w maju albo w czerwcu zrobimy jakieś spotkanko,bo nie widziałyśmy się już dawno.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,ale masz kwitnień,muszę Ci powiedzieć ,że Cię podziwiam za taką ilość donic ,bo to wymaga wielkiej pracy i czasu ,żeby tyle codziennie podlać,dlatego ja mam tylko 2 szt.ogród jak zwykle wypielęgnowany ,i jeszcze remont ,ale potem to już będzie tylko piękniej,u mnie zimno ,ale świeci słoneczko,pozdrawiam i buziaczki posyłam :wit ;:196
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Małgosiu kolorek podobny elewacji do mojego .
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”