Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Wiem, jak nazywa się biały tulipan z B., bo też takie kupiłam :D Exotic Emperor. Jest taki ładny, że w tym roku też kupię, jeśli będzie w ofercie.
Kota w dołku widziałam ;:167
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko ciekawe odmiany tulipanów ;:202 czy znasz może nazwy?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam baardzo słonecznie po małej przerwie :wit Córka przyniosła do domu jakieś kichanie, niewinne kaszlenie, a teraz, w ciągu dwóch dni, wszyscy murem kaszlemy jak szaleni. Co prawda wychodzę do ogrodu, ale jedynie w roli pensjonariusza kurortu uzdrowiskowo-wypoczynkowego :lol: nawet nie chcę myśleć o moich wypiekach..będę wszystko robiła na tabletach przeciwgorączkowych ;:223 a do tego chorzy, marudzący domownicy..sama radość..
Tak jak wspomniałam humor poprawia pogoda. Brak jakichkolwiek oznak chmur czy krachu pogodowego. Znając życie, zgodnie z tradycją, załamanie pogody nadejdzie w dniu rozpoczęcia majówki, tudzież Górskich Zawodów Balonowych, które od kilku lat odbywają się w Krośnie i ściągają miłośników balonów z całej Europy. Świetna impreza, okraczona wszelakimi koncertami, pokazami lotniczymi i oczywiście możliwością przelotu balonem. Gdyby ktoś miał kiedyś wolny majowy weekend zapraszam, proszę się jednak nie nastawiać na słoneczną pogodę, bo osobiście pamiętam może ze 3-4 lata kiedy było słonecznie..zwykle kropi, pada, grzmi..taka tradycja ;:306
Małgoś, Aniu/Ann_30, Aniu/Annes77, Agnieszko, jeśli tyle osób mówi mi że szkodnik, to musi być robal szkodnikiem ;:173 Wyłapałam wszystkie w liczbie ponad 20 szt..wszelkie zostały poddane egzekucji w trybie natychmiastowym. Truchło zostawiłam przed rabatą. Inne poskrzypki będą miały nauczkę i ostrzeżenie ;:108
Moniko, witam w moich skromnych progach :wit i zapraszam do odwiedzin. Wszyscy goście są mile widziani ;:168
Ewo/Gloriadei, czeremcha, całkiem niezamierzenie stała się pięknym tłem dla ogrodu. nie tylko wygląda niesamowicie, ale właśnie ten zapach ;:170
Stasiu, zostawaj tak długo jak masz ochotę. Tulipanami jestem również zauroczona, spodziewałam się misz-maszu, ale to co wyszło, przechodzi moje najśmielsze wyobrażenia. Sasanka faktycznie podarowana od serca, a i śmiechu było co niemiara przy całej sytuacji :lol:
Ewo/Ewamaj66, myślę że w tym roku biedrona będzie oblegana przez większość forumowiczów i nie tylko.. sama mam zamiar zapolować na pełne żonkile i szachownice :roll:
Joasiu, niestety nazw tulipków nie znam, kilka odmian rozgryzły tutaj dziewczyny, ale ja jakoś głowy do tego nie mam. Jest ich zbyt dużo..może gdybym skupiła się na kilku kolorach..ale jak tu przejść obojętnie jak i ten, i ten, i tamten i jeszcze tutaj..wszystkie się uśmiechają z tych pudełeczek i ostatecznie wychodzę z woreczkiem cebul o wszelakich barwach i kształtach :;230

Wstawiam kilka fotek i biegnę nadrobić kilkudniowe zaległości do waszych ukochanych zakątków

Obrazek

jabłuszko azjatyckie, zakupione w sobotę przez męża.. nadal w doniczce, czeka aż cudownie ozdrowieję..

Obrazek

jeden z moich ulubieńców pokazał pączki..pachnący jaśmin

Obrazek

zakwitła wreszcie kocimiętka

Obrazek

a kupiona niedawno lawenda (nie wiem czy ta odmiana zimuje,ale nie mogłam się oprzeć) ściąga z okolicy pszczoły

Obrazek

pierwszy różany pączek. Rugosy nigdy nie każą długo na siebie czekać

Obrazek

szafirki nadal szaleją

Obrazek

i oczywiście nie może braknąć tulipanów

Obrazek

Obrazek

te ogromne w większości położył deszcz, pozostałe mają smutno zwieszone główki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Strzępiaste ;:167 W tym roku nie daruję, poszaleję w cebulach, bo mnie zazdrość zżera. Gdzie nie spojrzę, tam tulipany :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko zdrowiej szybciutko wraz z rodzinką,majówka czeka ;:108 Dziś mam ładną pogodę,trawkę skosiłam i już wygląda lepiej.
Pączek rugosy cudo jaki wyprostowany ;:333 I kolorek :)Tulipanów strzępiastych nie mam,ale po Twoich fotkach na pewno kupię,biały wymiata ;:333

Zdrówka ;:108
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko zdrówka dla Całej rodzinki, tulipanki prześliczne pokazałaś , najbardziej mnie urzekły białe ,uwielbiam je w tym kolorze ,jaśmin jak zakwitnie daj mi powąchać ;:167 , zapach mojego dzieciństwa :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, jestem na półmetku biszkoptowym :;230 rano ledwo żywa wstałam z łóżka obudzona huczeniem startujących balonów..Niebo wyglądało cudnie, a dzieciaki mimo porannego chłodu i pokasływania pootwierały okna i podziwiały ten niezwykły spektakl..naliczyliśmy 34 załogi...szkoda, że małżonek zostawił aparat w biurze. Jutro spróbuję nadrobić i złapać dla was kilka widoczków.
Ewuś, jak już nie raz wspominałam: tulipanów nigdy za wiele ;:224 A te strzępiatki mają w sobie takie coś, że zachwycają. Pewnie przez to misterne wykończenie ;:108
Aniu, zdrowieję przy piekarniku..zaczęłam dzisiaj biszkopty, bo boję się, że zostawiając na jutro, (ewentualnie sobotę rano) nie wydolę..tak więc opróżniam gripexa i biorę się za pieczenie i miksowanie, miksowanie i pieczenie :roll: pogoda póki co też piękna..aż dziwne, przecież to majówka ;:306
Grażynko, długo szukałam tego konkretnego jaśminu. Mają różne odmiany od pełnych, których kwiaty wprost zachwycają, przez różowe, które były dla mnie ciekawą nowością, aż po piękne wielkokwiatowe, bardzo zbliżone do tego tradycyjnego, tyle że nie pachniały ;:222 Wreszcie dopadłam mój wymarzony i za skarby świata nie wymienię na powyższe cudeńka. ten zapach..lata błogiego dzieciństwa i beztroski ;:167
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Tulipany strzępiaste białe przepiękne ;:215 ;:215 podobają mi się wszystkie ale te białe są naprawdę cudo,
Irysy już u Ciebie kwitną ? moje dopiero zaczynają te niskie.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ciesze się, że pogoda dopisała i balony mogły "powirować" ku niebu ;:333
Szkoda tylko, że choroba zatrzymała was w domu, ale zdrowie najważniejsze ;:168
Hihihi...też mam tulipany z B. i żałuję, że nie kupiłam wszystkich odmian, jakie mieli w ofercie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko ta lawenda przezimuje i owszem ale tylko wtedy gdy ją na zimę wykopiesz z gruntu i przezimujesz w chłodniejszym pomieszczeniu. :wink:
Ja też polowałam na pachnącego jaśminowca. I mam! Radośc nie trwała wiecznie, gdyż jako jedyny jest zaatakowany przez czarne robale, pokroju mszyc. Oprysk zrobiony. Zobaczymy na ile się zda. :oops:
Tak... tulipanów zdecydowanie nigdy za wiele. U mnie aż jeden. I to nie kwitnący. ;:124
Spokojnych wypieków Ci życzę.

P.S. Piękny kolor lakieru do paznokci. :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko i jak dzisiejsze samopoczucie? U mnie zimno brrr,ale będąc dziś na zakupach kupiłam wiszącą truskawkę,chociaż tak humorek poprawiłam ;:333

Miłego :D
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj balonowo ;:196
Widzę, że u Ciebie jeszcze tulipanki , u mnie jeszcze jedne rozwkwiatają pozostałe przy takiej temperaturze kończą szybciej kwitnienie ;:174
Powodzenia w pieczeniu i zdrówka ;:7
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam po długim weekendzie? Pogoda dopisała czy tak jak u nas zrobiło się nieciekawie i baardzo zimno ;:222 póki co przymrozków nie ma i mocno ściskam kciuki aby tak już pozostało. Rano udało mi się zrobić obchód okazuje się że oprysk na mszyce zadziałał bezbłędnie ;:224 trup gęsto ściele się wokół krzaczków i oby tak pozostało.
Marysiu, białe tulipany mają w sobie taką nieskazitelność i lekkość. Nie sposób ich nie lubić ;:108 Irysy niskie zaczęły bardzo szybko i niestety bardzo szybko chcą kończyć ;:222
Iwonko, niestety nie było szans żeby udać się na lotnisko. A szkoda, bo dzieci nastawiały się już od kilku tygodni..Za to dzisiaj udajemy się wreszcie do lekarza, bo tak długi kaszel to nawet dla mnie coś podejrzanego :roll:
Aniu/ aneczka1979, aż wróciłam się do zdjęcia na ten kolor paznokci, bo już myślałam, że gdzieś odprysło i wyłazi kolor ziemisto-rabatowy ;:306 tak podejrzewałam, że ta lawenda raczej nie przezimuje w gruncie..trudno, jak nie zapomnę wykopać to będę miała za rok, jeśli przemarznie to dokupię wąskolistną sprawdzoną ;:173
Aniu/Annes77, samopoczucie od piątku bez zmian..Katar, kaszel i gratis zaczynają o sobie dawać znać zatoki..Dzisiaj na moment wyszłam przed dom i przeszył mnie taki wiatr, że poczułam że żyję. Okropieństwo, gdzie ten ciepły maj??
Małgoś, balony podziwiałam przez okno- mam około kilometr do lotniska więc widoki były niesamowite. Tulipany i u mnie wyglądają jak nieszczęścia..szczególnie po sobotnim deszczu. Teraz tylko czekać na lilie i róże..pierwsze pączki już wypatrzyłam :tan

zerknijcie proszę na żółtaśne tulipanki z poprzedniej sesji zdjęciowej (te na samym końcu), obecnie przyjmują takie kolorki:

Obrazek

już niedługo będziemy "szamać" pierwsze swoje owocki

Obrazek

Obrazek

czosnek niedźwiedzi w pełni rozkwitu

Obrazek

dopiero niedawno dowiedziałam się, że to małe coś rosnące w trawiastym buszu to dąbrówka ;:131

Obrazek

goździki szykują prawdziwą rewię w tym roku

Obrazek

kobea ma już ponad metr..i szaleje dalej...w doniczce

Obrazek

Obrazek

pierwszy liliowiec..nie znam nazwy. Jest żółty i przepięknie pachnie ;:167

Obrazek

Czekamy na łubin..z własnego siewu

Obrazek

mak wschodni, pęcznieje w oczach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia majowa, w tym roku zdążyła w maju ;:306

Obrazek

powojnik od Stasi- Vyvyan Penell..nadal w doniczce :roll:

Obrazek

wszystko się zagęszcza..aż strach co to będzie jak powycinam niedobitki tulipanowe

Obrazek

truskawy pewnie będziemy jeść w maju

Obrazek

mam jeszcze jedno pytanko, czy korony po przekwitnięciu można wycinać czy tylko je skrócić i czekać aż same przyschną??
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko kiedy wysiewałaś łubin,dlatego pytam bo ja w tym roku wysiałam i jestem ciekawa kwitnienia w tym czy na przyszły rok mogę się spodziewać :?: :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zawody balonowe mówisz, a wiesz, że mam gdzieś tak w głębi serca skryte marzenie- lot balonem, ale taki z prawdziwego zdarzenia i ciężko o takie w moich okolicach. Może kiedyś ;:224
Tulipanowy szał trwa, aż się wierzyć nie chce, że jeszcze u Ciebie dają taki spektakl.
Życzę zdrówka i przytulam gorąco pomimo chłodu za oknami ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”