Witajcie, dzisiejszy dzień wolny i popracowałoby się w ogrodzie a tu deszcz pada. Co prawda potrzebny bo u mnie w ogródku suchawo. Dzisiaj mieliśmy kosić trawę ale dobrze ze zrobiliśmy to wczoraj. Uwielbiam patrzeć na ogród po szkoszeniu trawy. Dzisiaj w Siedlcach odbywaja sie targi Wiosna w polu i ogrodzie. Byłam i totalna klapa. Dużo wolnych miejsc i jeszcze ta aura. Ludzie chodzili ale z roślinkami było tylko pare stoisk. Cóż moje dokończenie rabatki musi poczekać.
athshe-Agniesiu jak masz możliwości pozyskania kamieni to czemu nie skorzystać. Ja swoje cebulowe sadzę w doniczkach a jak już mam bylinke to robię duży otwór w agrowłókninie. Zamysł był tutaj inny bo miały być tylko kamienie polne ale chwilę przed rozpoczeciem prac naszedł mnie pomysł żeby coś takiego zrobić.
aage-Agusiu w tą sobote planowałam rozpalić pierwszy raz w sezonie grila ale deszcz to i nie chce sie siedzieć i czekać na kiełbaskę. Oj tak wiosna zagosciła juz u każdego i daje popis swoich możliwości. Tulipany, jabłonie, wiśnie, sasanki, prymule, bratki uwielbiam na nie patrzeć.
iwona0042-Iwonko dziękuję za miłe słowa, ciągle coś nowego w głowie zaświta ale jest duże prawdopodobieństwo że tył naszego nieugoru ogrodzimy w tym roku i wiesz co to oznacza ze będę miała miejsce na drzewka owocowe. Jak ja sie cieszę

Altanka po malutku będzie przytulniejsza.
ilona2715-Ilonko przybyło kilka roślinek i wiem ze na tym jeszcze nie koniec. Ostatnio w piątek dokupiłam dwie azalie japońskie. Posadziłam je w miejsce przemarźnietej. Coż zobaczymy jak sie będą prezentować. Co najgorsze kupa kamieni która prezentowałam na poczatku w wątku zniknęła. I teraz trzeba iść na poszukiwania kamienia polnego.
reniusia20-Renatko zapały to nie brakuje ale czasu owszem. Gdyby nie dwa dni wolne to pewnie nie zrobiłabym tego co zrobiłam, nie wyrwała chwastów w tujach. Tulipany to moje jesienne hopla ale coż tak to juz jest kupię i później zastanawiam sie gdzie posadze

Cieszę się że podoba się Tobię moja rabatka. ( mi też

)
anym-Aniu dziękuję za ciepłe słowa

oj tak bladziutki w tym roku migdałek i już mi przekwita. Cóż trzeba będzie poczekać do kolejnego jego kwitnięcia. Grzybki mam ale nie wiem czy to jadalne czy nie. Zostawiłam je ale co nóż nowa kępa się pojawia. Jest mi niezniernie miło że że jesteś zadowolona ze spaceru u mnie.
gosiaczek12a11-Gosiu juz pisałam że nie mam możliwości ze skanowania starych zdjec ogrodu to dopiero była by różnica. Na mojej działce też rosły drzewka owocowe ale budowa domu i zostały wycięte. Teraz marzy mi się sad i własne owoce. Najstarsze drzewa na działeczce to orzech włoski, rzywopłot i wiśnia. Pomysł ze wzorami wpadł mi chwilę prze wykonaniem rabatki.
anabuko1-Aniu po dzisiejszym deszczyku magnoli jednokwiatowej już opadły płatki ale mam ją uwiecznioną na zdjeciu. A migdałek nie jest biały tylko właśnie w tym roku taki strasznie bladziutki. Bardzo mało kwiatków miał i już przekwita. Martwie się jedynie o kolor tych kwiatków ale może tak ma że jednego roku jest ciemniejszy czyli bardziej różowy a drugiego prawie ze biały.
MID2006-Madziu też uwielbiam młode przyrosty na świerkach. Od dwóch lub trzech lat nie zauważyłam przędziorka. Jedynie czym sie znowu martwie to bukszpanami. Zapomniałam zrobić zdjeć ale chyba jakaś choroba je dopadła bo mi liscie brązowieja i opadają. Wieć muszę zakupić preparat i opryskać bo szkoda byłoby żeby zmarniały ( pisze o bukszpanach przy ogrodzeniu bo te przed domem są zdrowe)
JAKUCH-Jadziu a to widzisz dla mnie Deisy White to jedna roślinka a tu proszę są ich dwie. Ciekawe która ja mam. Wiem że one wolno rosną i dlatego powędrowały blisko domu. Mam w tym roku manie na kamienie i mogłabym ich wszędzie używać. Ale co za dużo to nie zdrowo. Ale jeszcze w tym roku sie pobawie nimi
koziorozec-Martusiu bez będzie na pniu tylko w innym miejscu, muszę tylko do niego dojść

Na nowych rabatkach juz zawitał krecik ale wiekszych szkód nie narobił wiec jak tak bedzie dalej to może go troszkę polubię.
Kochane dziewczyny życzę Wam miłego wieczoru i słonecznej niedzieli.
Wszystkie ściskam bardzo mocno

i przesyłam bardzo duzo buziaków
Pozdrawiam