Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Sylwuś ;:196 są 2 świerki Daisy White chociaż nie jestem żadnym znawcą tej materii :oops: .Jeden to Picea Glauca Daisy White , a drugi to Picea abies Daisy White .Mój ma mieć po 10 latach 1m .Super wykonałaś rabatkę, a kamienie dodały jej uroku ;:303 ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sylwio,pod okienkiem widzę nowe nasadzenia ,a będzie lilak Meyera na pniu,,wszystko,dopracowane ze szczegółami,pięknie masz,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie, dzisiejszy dzień wolny i popracowałoby się w ogrodzie a tu deszcz pada. Co prawda potrzebny bo u mnie w ogródku suchawo. Dzisiaj mieliśmy kosić trawę ale dobrze ze zrobiliśmy to wczoraj. Uwielbiam patrzeć na ogród po szkoszeniu trawy. Dzisiaj w Siedlcach odbywaja sie targi Wiosna w polu i ogrodzie. Byłam i totalna klapa. Dużo wolnych miejsc i jeszcze ta aura. Ludzie chodzili ale z roślinkami było tylko pare stoisk. Cóż moje dokończenie rabatki musi poczekać.
athshe-Agniesiu jak masz możliwości pozyskania kamieni to czemu nie skorzystać. Ja swoje cebulowe sadzę w doniczkach a jak już mam bylinke to robię duży otwór w agrowłókninie. Zamysł był tutaj inny bo miały być tylko kamienie polne ale chwilę przed rozpoczeciem prac naszedł mnie pomysł żeby coś takiego zrobić.
aage-Agusiu w tą sobote planowałam rozpalić pierwszy raz w sezonie grila ale deszcz to i nie chce sie siedzieć i czekać na kiełbaskę. Oj tak wiosna zagosciła juz u każdego i daje popis swoich możliwości. Tulipany, jabłonie, wiśnie, sasanki, prymule, bratki uwielbiam na nie patrzeć.
iwona0042-Iwonko dziękuję za miłe słowa, ciągle coś nowego w głowie zaświta ale jest duże prawdopodobieństwo że tył naszego nieugoru ogrodzimy w tym roku i wiesz co to oznacza ze będę miała miejsce na drzewka owocowe. Jak ja sie cieszę :) Altanka po malutku będzie przytulniejsza.
ilona2715-Ilonko przybyło kilka roślinek i wiem ze na tym jeszcze nie koniec. Ostatnio w piątek dokupiłam dwie azalie japońskie. Posadziłam je w miejsce przemarźnietej. Coż zobaczymy jak sie będą prezentować. Co najgorsze kupa kamieni która prezentowałam na poczatku w wątku zniknęła. I teraz trzeba iść na poszukiwania kamienia polnego.
reniusia20-Renatko zapały to nie brakuje ale czasu owszem. Gdyby nie dwa dni wolne to pewnie nie zrobiłabym tego co zrobiłam, nie wyrwała chwastów w tujach. Tulipany to moje jesienne hopla ale coż tak to juz jest kupię i później zastanawiam sie gdzie posadze ;:224 Cieszę się że podoba się Tobię moja rabatka. ( mi też ;:224 )
anym-Aniu dziękuję za ciepłe słowa :) oj tak bladziutki w tym roku migdałek i już mi przekwita. Cóż trzeba będzie poczekać do kolejnego jego kwitnięcia. Grzybki mam ale nie wiem czy to jadalne czy nie. Zostawiłam je ale co nóż nowa kępa się pojawia. Jest mi niezniernie miło że że jesteś zadowolona ze spaceru u mnie. :)
gosiaczek12a11-Gosiu juz pisałam że nie mam możliwości ze skanowania starych zdjec ogrodu to dopiero była by różnica. Na mojej działce też rosły drzewka owocowe ale budowa domu i zostały wycięte. Teraz marzy mi się sad i własne owoce. Najstarsze drzewa na działeczce to orzech włoski, rzywopłot i wiśnia. Pomysł ze wzorami wpadł mi chwilę prze wykonaniem rabatki.
anabuko1-Aniu po dzisiejszym deszczyku magnoli jednokwiatowej już opadły płatki ale mam ją uwiecznioną na zdjeciu. A migdałek nie jest biały tylko właśnie w tym roku taki strasznie bladziutki. Bardzo mało kwiatków miał i już przekwita. Martwie się jedynie o kolor tych kwiatków ale może tak ma że jednego roku jest ciemniejszy czyli bardziej różowy a drugiego prawie ze biały. MID2006-Madziu też uwielbiam młode przyrosty na świerkach. Od dwóch lub trzech lat nie zauważyłam przędziorka. Jedynie czym sie znowu martwie to bukszpanami. Zapomniałam zrobić zdjeć ale chyba jakaś choroba je dopadła bo mi liscie brązowieja i opadają. Wieć muszę zakupić preparat i opryskać bo szkoda byłoby żeby zmarniały ( pisze o bukszpanach przy ogrodzeniu bo te przed domem są zdrowe)
JAKUCH-Jadziu a to widzisz dla mnie Deisy White to jedna roślinka a tu proszę są ich dwie. Ciekawe która ja mam. Wiem że one wolno rosną i dlatego powędrowały blisko domu. Mam w tym roku manie na kamienie i mogłabym ich wszędzie używać. Ale co za dużo to nie zdrowo. Ale jeszcze w tym roku sie pobawie nimi :)
koziorozec-Martusiu bez będzie na pniu tylko w innym miejscu, muszę tylko do niego dojść ;:306 Na nowych rabatkach juz zawitał krecik ale wiekszych szkód nie narobił wiec jak tak bedzie dalej to może go troszkę polubię.

Kochane dziewczyny życzę Wam miłego wieczoru i słonecznej niedzieli.
Wszystkie ściskam bardzo mocno ;:168 i przesyłam bardzo duzo buziaków ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Sylwio, zaglądam do Ciebie często i podczytuję wątek. Wczoraj oglądałam kamienne rabaty i zazdroszczę ilości kamieni, chętnie bym kupiła kilka ton, ale w pobliży kamieni brak niestety, a tak ładnie wyglądają na rabatach iglaczkowych. Bardzo mi się podobają te Twoje rabatki.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj masz jakiegoś pecha do tych bukszpanów. Tak jak ja do trzmielin. U mojej mamy niby naprzeciwko trzymają się pięknie a u mnie już kolejna wypadła. Masakra jakaś. No świerki to takie fajowskie są wiosenką. Czekam na przyrosty pozostałych. A jak tam Misia?
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Sylwuś altanka wyszła super ;:138 kawkę można wypić , piękne te rabatki .
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p
Od: 3 mar 2011, o 14:59

Post »

Sylwuś, no w końcu zobaczyłam jakieś kolorki u Ciebie ;:138

Altanka super, nowe rabatki extra, widzę jak upiększasz ogródek i zdaję sobie sprawę, że nigdy nie będziemy zadowolone i zawsze coś tam będzie się w tej ziemi grzebać ;:306 Zatem sobota na leżaku idzie w zapomnienie ;:145

Ładnie, cudnie, kolorowo - tak trzymać ;:333
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Sylwuniu.Jakie zmiany, jaka nowa rabatka wow.bardzo mi się podoba tez rabatka z iglaczkami obwódka z kamieni na klombie i poniżej kamyczki na rabatce fajnie współgra ze sobą i super to wygląda. ;:180
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Sylwuś, aleś pracy wykonała ;:224 i tak lekko piszesz "to wczorajsza rabatka" a tam tyle kamieni poukładane, tak jakby żadnego wysiłku nie trzeba było. Przepiękne tulipanki, zmiany też wrażenie robią ;:oj.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Sylwia ależ ty pracowita jesteś ..takie kamyczkowe układanki to jak układanie puzzli , misterna robotka ...ale my to potrafimy mieć zacięcie jak nam się coś marzy ...?prawda ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sylwuś kamienie dodają uroku rabatkom i gdybym miała do nich większy dostęp ,też miałabym je wszędzie no prawie wszędzie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Sylwuś, teraz ja po nieobecności wpadłam do Ciebie. A tu proszę-takie zmiany, taka wiosna cudna. Gdy mi wyskoczyło zdjęcie króliczka to aż się uśmiechnęłam :) Piękny ten Twój kamień ogrodowy. Sama układałaś murki na zaprawie?
Sylwuniu te grzyby to chyba takie same smardze jak moje-raczej na 99%. Spróbuj wstawić wyraźniejszą fotkę, bo te Twoje to chyba już lekko przyschnięte od słońce. Ja w każdym razie swoje Zjadłam, razem z eMem i odrobinkę dałam małemu(bo koniecznie chciał spróbować)-jakbyśmy mieli wykitować to wszyscy. Ale tydzień minął, a my żyjemy :D Ja swoje wypłukałam w wodzie z solą, a później pod bieżącą wodą bo mnóstwo w nich piachu było, później pokroiłam w plasterki i udusiłam na maśle 30 min (długo bo surowe są toksyczne). Nawet jak dla mnie(nie przepadam za grzybami) były niezłe. No ale ponoć to najdroższe grzyby zaraz po truflacH, więc muszą coś sobą reprezentować :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Sylwuś łapie mnie nie doczas ;:196 Udanego i słonecznego tygodnia ;:167 ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Sylwuś :wit Widać, że Misia dobrze się czuje
Pięknie wykończona altanka i śliczne iglaczki w doniczkach wokół niej
Altanka świetnie wygląda ;:215
Piękne wierzy i śliczne ich bazie :wink:
Piękne botanicznie tulipanki , Puszkinia śliczna
Piękny krzak forsycji ślicznie kwitnie, Miniaturowe narcyze śliczne :D
Hiacynty śliczne, Druga forsycja śliczna, Żagwin, barwinek piękne
Pierwiosnki pieknie kwitną. zawilec niebieski śliczny.Miodunka ,sasanka śliczne, żonkilki piękne :)
Pan Zajączek i Pani Wiewiórka pięknie się prezentują w ogrodzie. :roll:
Tulipanki śliczne, Tawułka ślicznie kwitnie
Bergenia pięknie Ci zakwitła, Pięknie Ci zakwitła Magnolia nawet jeden kwiatuszek bardzo cieszy ;:138
Migdałek śliczny, Nowa rabatka piękna. Rabatka igliczkowa obsypana kamieniami rewelacyjnie wygląda. Świerki Biały Conica piękny
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Sylwuś buziaki ;:196 i pozdrawiam
Nie wiem kiedy nadrobię zaleglości
Pozdrawiam Alicja
ODPOWIEDZ