Moje kwiaty w przechowalni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty w przechowalni

Post »

Cieszę się Halinko,że już jesteś ;:196 I jak na nowe miejsce,masz już dużo do pokazania.O satysfakcji z wyhodowania własnych pierwiosnków coś wiem,bo i mnie się to udało ;:oj Oby się tylko rozrastały.Ale moje to takie zwykłe,omszone podobno trudniej wyhodować :roll: Masz piękne tulipany ;:333
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Halinko. :wit
Jakie cudne pierwiosnki omszone wyhodowałaś. ;:138 Nie wiedziałam, że można je wysiewać, a tulipany przepięknie Ci kwitną, mnóstwo odmian. U mnie nornice zjadają, zostawiając w niektórych tylko pojedyncze kwiaty. Zdjęcia ładne robisz.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam miłych gości :wit

Zosieńko
rozbawiłaś mnie swoim wpisem. Chciałabym porównać nasze kwiaty, ale nie dajesz mi szans. Pokazuj, pokazuj... co tam u Ciebie kwitnie.

Iwonko zw Szczecina
ten żółty strzępiasty tulipan to 'Hamilton'. Bardzo ładna odmiana. Mój chyba za bardzo podsypałam nawozem, bo żółkną mu liście.

Iwonko z Małopolski
dziękuję Ci za dobrą opinię o moich tulipanach. Ja lubię eksperymentować z wysiewami. Wychodzą raz lepiej, raz gorzej. Z pierwiosnkami nie mam problemu. Wrzucam torebki z nasionami do zamrażarki na dwa tygodnie. Po czym wysiewam do pojemnika, który stawiam na parapecie. Wietrzę, podlewam i patrze jak rosną.

Mireczko jeśli pamiętasz, to dwa lata temu powstał nasz nieformalny Klub Miłośników Pierwiosnków z prezesem Tadkiem na czele. Większość moich prymulek pochodzi z wysiewu w tamtym czasie. Z omszonymi raczej nie ma kłopotu. Co innego kandelabrowe...

Tajeczko
dziękuję Ci za pochwały. Łyszczaki wysiewa się i hoduje tak samo jak inne pierwiosnki. Z nornicami ja również mam problem. Walczę w nimi jak lew, a przegrywam jak mucha. Ostatnio podgryzły mi ulubionego, białego liliowca.
Ja również pozdrawiam Cię serdecznie ;:196

... dzisiaj moje "niebieskości"...

Brunera wielkolistna 'King's Ransom'

Obrazek

Przetacznik goryczkowaty od JackaP

Obrazek

Niezapominajka

Obrazek

Szafirek

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Tulipany strzępiaste niesamowitej urody ;:138 ;:138 Pierwiosnki dwa razy siałam ,nie wiem dlaczego ale nie udają mi się ............a może do trzech razy sztuka ;:131
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ja jeszcze wracam do tulipanów, piszesz, że masz ich w tym roku mało, ale za to jakie piękne odmiany.
U mnie tej wiosny tulipany całkowicie zastrajkowały. Nie wykopywałam dotychczas cebul co roku, ale chyba zacznę to robić, bo straciłam kilka naprawdę ładnych odmian. Najbardziej mi żal 'Candy Prince', muszę jesienią poszukać cebulek.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne tulipany :!:
Mój przetacznik też już zaczyna kwitnąć.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ pięknie ci Halu kwitnie brunerra King's Ransom. Mam ją dwa lata i bardzo słabiutko rośnie w porównaniu z innymi odmianami. Nie kwitła w ogóle, podczas gdy inne obsypane są kwiatuszkami. Myślałam, że ta odmiana tak ma, ale widać potrafi.
Dzięki tobie nazwę zyskał mój strzępiasty żółty tulipanek, którego dostałam na targach w gratisie. Od dzisiaj będzie dumnie nosił imię Hamiltona. Gdybyś zechciała zerknąć do mnie na stronę 3 i potwierdzić, to byłabym wdzięczna :D
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Od: 11 lip 2012, o 22:07
Kontakt:

Post »

Halinko

Brunera wielkolistna 'King's Ransom'

Obrazek

cudowne zdjęcie ;:167
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Śliczny ten przetacznik. Tulipany i pierwiosnki też. Nie mam zdjęć, bo sama nie widuję moich roślin. Tyle co w święta, ale wiadomo to nie najlepszy moment na zajmowanie się ogrodem
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit

Romciu bardzo lubię tulipany strzępiaste i pełne. Co roku staram się uzupełnić moje zbiory. Niestety w tym sezonie pełnych nie zobaczę. A i z innymi odmianami krucho.
Pierwiosnki spróbuj wysiać ponownie. Jeżeli znów Ci się nie powiedzie, to służę pomocą :D

Lideczko dziękuję ;:196 Jesteś bardzo miła w ocenie moich tulipanów. Od pewnego czasu staram się wykopywać po przekwitnięciu kwiatów i zasuszeniu rośliny cebule kwiatowe. Jednak tym razem coś mi nie wyszło. Większość puściła liście a teraz żółknie. Obejrzałam odmianę 'Candy Prince'. Jest naprawdę piękna. Może też się na nią skuszę.

Jacku
dziękuję :D Bardzo się cieszę z przetacznika goryczkowatego od Ciebie. Wyrósł na piękną kępę. Drugi też już ma pąki i lada chwila zakwitnie.

Wandziu mam pięć odmian brunner, ale ta tylko jedna jest wyjątkowo "wyrywna". Pozostałe jeszcze czekają.
Cieszę się, że pomogłam Ci nazwać Twojego tulipanka. Byłam, widziałam, potwierdzam :D

Asiu
dziękuję za pochwały ;:196 Ot, pięknie pozowała mi roślinka :D .

Zosieńko to przyjemność dla mnie, że Ci się podoba u mnie. Współczuję, iż nie możesz pielęgnować swoich roślinek na co dzień. Mam nadzieję, że sytuacja się odmieni i też będziesz mogła cieszyć się ogrodem.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniec kwietnia a u mnie zaczynają kwitnąć pierwsze irysy. Nie pamiętam, aby kiedykolwiek w przeszłości tak było. Roślinność po wczorajszym i dzisiejszym deszczu pnie w górę, że aż miło.

... niskie irysy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i jeszcze kilka pierwiosnków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Rośnie ci kolekcja irysów ;:138 A ten pierwszy pierwiosnek za irysami to jak floks :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Halinko zgubiłam Cię ale już jestem i podziwiam piękne zdjęcia prześlicznych roślin. Prymulki i iryski ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Halinko piękne kolory irysków, ;:138 tak je lubiłam, a one nie wiedzieć czemu chorują u mnie, może dlatego, że mam rabaty wyściółkowane korą .
Wczoraj zauważyłam, że pierwiosnki omszone w ilości trzy szt. :D także u mnie zakwitły.
Przetacznik goryczkowy bardzo ciekawy, kwiaty ma podobne do niezapominajki.
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wreszcie dotarłam :D jakoś znów Ciebie zgubiłam Haluś!Pierwiosnki masz w cudownych kolorkach ! U mnie coś się jakby przerzedziło w tej materii... ;:131 Kandelabrowe i viali wysiałam w lutym po przemrożeniu w lodówce i ani jednej sztuki. Dopisały mi równocześnie siane w takiej samej "ziemi do wysiewu"inne byliny i jednoroczne...czyli wina w nasionach leży!
Jak nie zgubię wątku to znów zaglądnę do Ciebie :) no i nie napisałam,że na irysach u mnie ani pączka choć jakieś wczesne miałam a Twoje - cudowności! ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”