Witam miłych gości
Zosieńko rozbawiłaś mnie swoim wpisem. Chciałabym porównać nasze kwiaty, ale nie dajesz mi szans. Pokazuj, pokazuj... co tam u Ciebie kwitnie.
Iwonko zw Szczecina ten żółty strzępiasty tulipan to 'Hamilton'. Bardzo ładna odmiana. Mój chyba za bardzo podsypałam nawozem, bo żółkną mu liście.
Iwonko z Małopolski dziękuję Ci za dobrą opinię o moich tulipanach. Ja lubię eksperymentować z wysiewami. Wychodzą raz lepiej, raz gorzej. Z pierwiosnkami nie mam problemu. Wrzucam torebki z nasionami do zamrażarki na dwa tygodnie. Po czym wysiewam do pojemnika, który stawiam na parapecie. Wietrzę, podlewam i patrze jak rosną.
Mireczko jeśli pamiętasz, to dwa lata temu powstał nasz nieformalny Klub Miłośników Pierwiosnków z prezesem Tadkiem na czele. Większość moich prymulek pochodzi z wysiewu w tamtym czasie. Z omszonymi raczej nie ma kłopotu. Co innego kandelabrowe...
Tajeczko dziękuję Ci za pochwały. Łyszczaki wysiewa się i hoduje tak samo jak inne pierwiosnki. Z nornicami ja również mam problem. Walczę w nimi jak lew, a przegrywam jak mucha. Ostatnio podgryzły mi ulubionego, białego liliowca.
Ja również pozdrawiam Cię serdecznie
... dzisiaj moje "niebieskości"...
Brunera wielkolistna 'King's Ransom'
Przetacznik goryczkowaty od
JackaP
Niezapominajka
Szafirek