Ogród Biedronki 641 2013r.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu ja mam magnolię Yellow Bird

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie wiedziałam, że Bożykwiat może mieć biały kolor kwiatów
Myślałam, że są tylko różne odcienie różowego, no i te paskowane liście konwalii, też widzę pierwszy raz.
Alu zaskakujesz mnie

Myślałam, że są tylko różne odcienie różowego, no i te paskowane liście konwalii, też widzę pierwszy raz.
Alu zaskakujesz mnie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu i mam problem
... nie wiem co chwalić bo wszytko takie piękne i tulipany i irysy....jak ja lubię u Ciebie bywać
nacieszę oczy tymi ślicznościami i jest mi dobrze 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Twój ogród jest pełen różnorodnych wiosennych kwiatów, tulipany przepiękne irysy w harmonii z floksami tworzą uroczą kompozycję.
Pozwól że będę tu częściej zaglądać .

Pozwól że będę tu częściej zaglądać .

Witaj Alu ja też nie jestem tak dużo na forum bo wiadomo praca na działce i przygotowania do zebrania sprawozdawczego użytkowników działek ,musiałam przygotować materiały i wyjazd do w-wy na pogrzeb .Tak że zajęcia ful. Alu a Ty piszesz że chorowałaś co się działo ?????? A mam pytanie "wawrzynek " łatwy w uprawie ?jak się sprawuje????? pozdrawiam !!!!!!!!!!!
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu Twoja magnolia to już spora. Piękna. Kiedy ja się takiej doczekam.
Ja ją też mam, ale jest młoda.
Iwonko naprawdę nie wiedziałaś o istnieniu białego Bożego Kwiatu? Nie wierzę.
Zaglądaj a może czymś Cie jeszcze zaskoczę. Zapraszam.
Aniu jest mi przyjemnie czytać takie komentarze. Dziękuję i zaglądaj częściej .
Heleno uwielbiam wiosnę, kiedy po zimie wszystko się budzi do życia i rośliny z każdym dniem rosną w górę, kwitną,a ogród wypełnia się różnymi kolorkami. Z stąd u mnie dużo wiosennych kwiatów. Lato też mam kwitnące, ale jednak najwięcej kwiatów kwitnie wiosną.
Iryski rosną w towarzystwie żagwinu. Płomyki też zaczynają zakwitać. Zapraszam będzie mi miło Cię gościć.
Marysiu ja za to jestem na forum dziś aktywna, bo już nie mogłam wyleżeć w łóżku, które mnie coraz bardziej osłabiało. Nie jestem jeszcze zdrowa,ale dziś chodzę po domu. Jestem zła na siebie,że się tak załatwiłam, bo tyle mam jeszcze do zrobienia .
Resztę jutro na pw.
A co do wawrzynka to akurat z tym nie mam problemu i praktycznie nic przy nim nie robię. Rośnie sobie w towarzystwie płomyka i z każdym rokiem powiększa się i kwitnie. Jest to mój drugi, bo pierwszy zakup już po pierwszej zimie wypadł, ale był posadzony w innym miejscu. Teraz mu chyba jest dobrze.
Na dobranoc zostawiam Wam w podziękowaniu za odwiedziny mojego najładniejszego trójlista. Bo inne to marnoty.

Iwonko naprawdę nie wiedziałaś o istnieniu białego Bożego Kwiatu? Nie wierzę.

Aniu jest mi przyjemnie czytać takie komentarze. Dziękuję i zaglądaj częściej .

Heleno uwielbiam wiosnę, kiedy po zimie wszystko się budzi do życia i rośliny z każdym dniem rosną w górę, kwitną,a ogród wypełnia się różnymi kolorkami. Z stąd u mnie dużo wiosennych kwiatów. Lato też mam kwitnące, ale jednak najwięcej kwiatów kwitnie wiosną.

Marysiu ja za to jestem na forum dziś aktywna, bo już nie mogłam wyleżeć w łóżku, które mnie coraz bardziej osłabiało. Nie jestem jeszcze zdrowa,ale dziś chodzę po domu. Jestem zła na siebie,że się tak załatwiłam, bo tyle mam jeszcze do zrobienia .
Resztę jutro na pw.
A co do wawrzynka to akurat z tym nie mam problemu i praktycznie nic przy nim nie robię. Rośnie sobie w towarzystwie płomyka i z każdym rokiem powiększa się i kwitnie. Jest to mój drugi, bo pierwszy zakup już po pierwszej zimie wypadł, ale był posadzony w innym miejscu. Teraz mu chyba jest dobrze.
Na dobranoc zostawiam Wam w podziękowaniu za odwiedziny mojego najładniejszego trójlista. Bo inne to marnoty.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,weszłam do Twojego ogrodu ,otwarłam zeszyt i cały czas piszę co chcę mieć,ten ostatni trójlist jest piękny i powiedz jeszcze gdzie to mogę kupić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Alu ten trójlist jest naprawdę ładny.U nas dzisiaj na rynku była mała giełda od piątku ale w piątek nie mogłam być podobno było więcej roślinek ja kupiłam dzielżany nie wysokie i jeden półpełny żółty.Ale po południu ciapało i nie można było sadzić.Byłam na działce ale wychodziło mnóstwo ślimaków ale będzie praca z nimi. 

- Biedronka641
Witam wieczorową porą.
Dziś padała choć i tak było już mokro.
Martuś widzę,że i Ciebie dopadła lista chciejstw. Gruby ten zeszyt masz?
Moja lista też się wydłuża.
Trójlist ten to trillum chl. Rubrum. To zakup z Berlina. U nas też są już bardziej dostępne,ale są też i kapryśne i nie zawsze chcą zakwitnąć tak jak byśmy sobie życzyli. Gdzie kupowałam podaje na pw.
Marysiu to fajnie ,że coś wypatrzyłaś dla siebie na giełdzie. U nas też padało. Ślimaki i u mnie się pojawiły.

Trillum Kurabayashii.

Zakwitły ostatnie już narcyzy pachnące.

Tarczownica tarczowata

Epimedium białe . Nic nie przyrasta. Może zmienię mu lokum.
Dziś padała choć i tak było już mokro.
Martuś widzę,że i Ciebie dopadła lista chciejstw. Gruby ten zeszyt masz?

Trójlist ten to trillum chl. Rubrum. To zakup z Berlina. U nas też są już bardziej dostępne,ale są też i kapryśne i nie zawsze chcą zakwitnąć tak jak byśmy sobie życzyli. Gdzie kupowałam podaje na pw.
Marysiu to fajnie ,że coś wypatrzyłaś dla siebie na giełdzie. U nas też padało. Ślimaki i u mnie się pojawiły.

Trillum Kurabayashii.

Zakwitły ostatnie już narcyzy pachnące.

Tarczownica tarczowata

Epimedium białe . Nic nie przyrasta. Może zmienię mu lokum.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Alu tulipanki
. Wszystkie, ale tee pełne żółte cudne! Iryski też urocze. Mam zamiar possadzić ze 2 -3 kolory takich niskich.
A epimedium jest na liście moicch chciejstw. Raz wypatrzyłam je w gazecie ogrodniczej ( tam, wiadomo, wszystko wygląda pięknie
). Ale gdy zobaczyłam ich całe kobierce w ogrodziee botanicznym - zakochałam się:).

A epimedium jest na liście moicch chciejstw. Raz wypatrzyłam je w gazecie ogrodniczej ( tam, wiadomo, wszystko wygląda pięknie

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu fajnie że pokazujesz takie cudowne nie znane mi roślinki ,ale nie fajne że chorujesz,wracaj szybciutko do zdrowia,całuski na niedzielę zostawiam 

- Biedronka641
Karolciu dziękuję. Iryskami niskimi w dwóch kolorach mogę się podzielić.
Epimedia masz rację są śliczne, ale długo nie kwitną. Mi najładniej rośnie Rubrum. Może dlatego,że rośnie już ładnych parę lat i to wcale nie w cieniu.
Grażynko dziękuję. Już mi lepiej, ale jeszcze mam inny problem zdrowotny. Wszystko okaże się po badaniach.
Grażynko nigdy nie ukrywałam,że pociągają mnie nowości i rarytaski niż te pospolite i bardziej znane. Takie też mam, bo ja uwielbiam wszystko co kwitnie i nie sprawia kłopotów.
Jak wczoraj przeszłam się po ogrodzie to cały był pokryty w białych kwiatach z przekwitających jabłonek Przekwitająca forstycja też mi naśmieciła. Zrobiłam parę fotek ,ale nie są dość ładne w tych kolorach.

Tulipan Bonanza.

Ostatni z tulipanków botanicznych przebił się przez płomyki i zakwitł.

Kolejny irysek. Jeszcze czekam na białego.

Ato mój pomocnik wygrzewał się do słoneczka. Już je polubiłam, bo jest ich więcej. Malutkie też są. .
Epimedia masz rację są śliczne, ale długo nie kwitną. Mi najładniej rośnie Rubrum. Może dlatego,że rośnie już ładnych parę lat i to wcale nie w cieniu.
Grażynko dziękuję. Już mi lepiej, ale jeszcze mam inny problem zdrowotny. Wszystko okaże się po badaniach.
Grażynko nigdy nie ukrywałam,że pociągają mnie nowości i rarytaski niż te pospolite i bardziej znane. Takie też mam, bo ja uwielbiam wszystko co kwitnie i nie sprawia kłopotów.
Jak wczoraj przeszłam się po ogrodzie to cały był pokryty w białych kwiatach z przekwitających jabłonek Przekwitająca forstycja też mi naśmieciła. Zrobiłam parę fotek ,ale nie są dość ładne w tych kolorach.

Tulipan Bonanza.

Ostatni z tulipanków botanicznych przebił się przez płomyki i zakwitł.

Kolejny irysek. Jeszcze czekam na białego.

Ato mój pomocnik wygrzewał się do słoneczka. Już je polubiłam, bo jest ich więcej. Malutkie też są. .

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu ,zawsze pięknie w Twoim ogrodzie a epimedium podzieliła bym na pół i wsadziła obok ,tylko ostrożnie nożem ,żeby nie ściąć korzeni od liści i posadzić obok ,już będą 2 rośliny ,epimedium tak szybko samo się nie rozrasta ,ale na wszystko są metody,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu witaj wieczorowo
Epimedium białe śliczne,ja mam pierwszy raz różowe
Ale te trójlisty są piękne,coś mnie one wciągają
Gdzie Ty swoje kupowałaś??

Epimedium białe śliczne,ja mam pierwszy raz różowe

Ale te trójlisty są piękne,coś mnie one wciągają

Gdzie Ty swoje kupowałaś??
- Biedronka641
Marto z epimedium tak zrobię. Może będzie mi lepiej rosło. Dzięki.. Tobie też przesyłam buziaczki.
Aniu ja mam trzy kolorki epimedium . Najładniejsze to rubrum. Później żółte i białe ,które nic nie przyrasta.
Aniu skoro przymierzasz się do posadzenie trójlistów, to najpierw o nich poczytaj, bo są piękne , nie tanie i bardzo kapryśne. W jednym roku kwitną,a w drugim mają tylko listeczki,albo wcale. Kupowałam je w różnych miejscach. Resztę na pw.

Lewizje Tweedyi

Tiarella nn.

Arisaema candidissimum. Kwiat w tym roku ma dużo mniejszy.

Aniu ja mam trzy kolorki epimedium . Najładniejsze to rubrum. Później żółte i białe ,które nic nie przyrasta.
Aniu skoro przymierzasz się do posadzenie trójlistów, to najpierw o nich poczytaj, bo są piękne , nie tanie i bardzo kapryśne. W jednym roku kwitną,a w drugim mają tylko listeczki,albo wcale. Kupowałam je w różnych miejscach. Resztę na pw.

Lewizje Tweedyi

Tiarella nn.

Arisaema candidissimum. Kwiat w tym roku ma dużo mniejszy.