Ogród Biedronki 641 2013r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 2013r.

Post »

Alu ja mam magnolię Yellow Bird

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie wiedziałam, że Bożykwiat może mieć biały kolor kwiatów ;:oj
Myślałam, że są tylko różne odcienie różowego, no i te paskowane liście konwalii, też widzę pierwszy raz.
Alu zaskakujesz mnie ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu i mam problem :roll: ... nie wiem co chwalić bo wszytko takie piękne i tulipany i irysy....jak ja lubię u Ciebie bywać ;:138 nacieszę oczy tymi ślicznościami i jest mi dobrze ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Twój ogród jest pełen różnorodnych wiosennych kwiatów, tulipany przepiękne irysy w harmonii z floksami tworzą uroczą kompozycję. ;:215
Pozwól że będę tu częściej zaglądać . :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu ja też nie jestem tak dużo na forum bo wiadomo praca na działce i przygotowania do zebrania sprawozdawczego użytkowników działek ,musiałam przygotować materiały i wyjazd do w-wy na pogrzeb .Tak że zajęcia ful. Alu a Ty piszesz że chorowałaś co się działo ?????? A mam pytanie "wawrzynek " łatwy w uprawie ?jak się sprawuje????? pozdrawiam !!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gieniu Twoja magnolia to już spora. Piękna. Kiedy ja się takiej doczekam. :?: Ja ją też mam, ale jest młoda.

Iwonko naprawdę nie wiedziałaś o istnieniu białego Bożego Kwiatu? Nie wierzę. ;:7 Zaglądaj a może czymś Cie jeszcze zaskoczę. Zapraszam.

Aniu jest mi przyjemnie czytać takie komentarze. Dziękuję i zaglądaj częściej . ;:196

Heleno uwielbiam wiosnę, kiedy po zimie wszystko się budzi do życia i rośliny z każdym dniem rosną w górę, kwitną,a ogród wypełnia się różnymi kolorkami. Z stąd u mnie dużo wiosennych kwiatów. Lato też mam kwitnące, ale jednak najwięcej kwiatów kwitnie wiosną. ;:108 Iryski rosną w towarzystwie żagwinu. Płomyki też zaczynają zakwitać. Zapraszam będzie mi miło Cię gościć.

Marysiu ja za to jestem na forum dziś aktywna, bo już nie mogłam wyleżeć w łóżku, które mnie coraz bardziej osłabiało. Nie jestem jeszcze zdrowa,ale dziś chodzę po domu. Jestem zła na siebie,że się tak załatwiłam, bo tyle mam jeszcze do zrobienia .
Resztę jutro na pw.
A co do wawrzynka to akurat z tym nie mam problemu i praktycznie nic przy nim nie robię. Rośnie sobie w towarzystwie płomyka i z każdym rokiem powiększa się i kwitnie. Jest to mój drugi, bo pierwszy zakup już po pierwszej zimie wypadł, ale był posadzony w innym miejscu. Teraz mu chyba jest dobrze.

Na dobranoc zostawiam Wam w podziękowaniu za odwiedziny mojego najładniejszego trójlista. Bo inne to marnoty.
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,weszłam do Twojego ogrodu ,otwarłam zeszyt i cały czas piszę co chcę mieć,ten ostatni trójlist jest piękny i powiedz jeszcze gdzie to mogę kupić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Alu ten trójlist jest naprawdę ładny.U nas dzisiaj na rynku była mała giełda od piątku ale w piątek nie mogłam być podobno było więcej roślinek ja kupiłam dzielżany nie wysokie i jeden półpełny żółty.Ale po południu ciapało i nie można było sadzić.Byłam na działce ale wychodziło mnóstwo ślimaków ale będzie praca z nimi. :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą.
Dziś padała choć i tak było już mokro.
Martuś widzę,że i Ciebie dopadła lista chciejstw. Gruby ten zeszyt masz? :;230 Moja lista też się wydłuża. ;:7
Trójlist ten to trillum chl. Rubrum. To zakup z Berlina. U nas też są już bardziej dostępne,ale są też i kapryśne i nie zawsze chcą zakwitnąć tak jak byśmy sobie życzyli. Gdzie kupowałam podaje na pw.

Marysiu to fajnie ,że coś wypatrzyłaś dla siebie na giełdzie. U nas też padało. Ślimaki i u mnie się pojawiły. ;:222

Obrazek
Trillum Kurabayashii.

Obrazek
Zakwitły ostatnie już narcyzy pachnące.

Obrazek

Tarczownica tarczowata
Obrazek
Epimedium białe . Nic nie przyrasta. Może zmienię mu lokum.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Alu tulipanki ;:167 . Wszystkie, ale tee pełne żółte cudne! Iryski też urocze. Mam zamiar possadzić ze 2 -3 kolory takich niskich.
A epimedium jest na liście moicch chciejstw. Raz wypatrzyłam je w gazecie ogrodniczej ( tam, wiadomo, wszystko wygląda pięknie ;:224 ). Ale gdy zobaczyłam ich całe kobierce w ogrodziee botanicznym - zakochałam się:).
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Alu fajnie że pokazujesz takie cudowne nie znane mi roślinki ,ale nie fajne że chorujesz,wracaj szybciutko do zdrowia,całuski na niedzielę zostawiam ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolciu dziękuję. Iryskami niskimi w dwóch kolorach mogę się podzielić.
Epimedia masz rację są śliczne, ale długo nie kwitną. Mi najładniej rośnie Rubrum. Może dlatego,że rośnie już ładnych parę lat i to wcale nie w cieniu.

Grażynko dziękuję. Już mi lepiej, ale jeszcze mam inny problem zdrowotny. Wszystko okaże się po badaniach.
Grażynko nigdy nie ukrywałam,że pociągają mnie nowości i rarytaski niż te pospolite i bardziej znane. Takie też mam, bo ja uwielbiam wszystko co kwitnie i nie sprawia kłopotów.

Jak wczoraj przeszłam się po ogrodzie to cały był pokryty w białych kwiatach z przekwitających jabłonek Przekwitająca forstycja też mi naśmieciła. Zrobiłam parę fotek ,ale nie są dość ładne w tych kolorach.
Obrazek
Tulipan Bonanza.
Obrazek
Ostatni z tulipanków botanicznych przebił się przez płomyki i zakwitł.
Obrazek
Kolejny irysek. Jeszcze czekam na białego.

Obrazek
Ato mój pomocnik wygrzewał się do słoneczka. Już je polubiłam, bo jest ich więcej. Malutkie też są. . ;:7
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu ,zawsze pięknie w Twoim ogrodzie a epimedium podzieliła bym na pół i wsadziła obok ,tylko ostrożnie nożem ,żeby nie ściąć korzeni od liści i posadzić obok ,już będą 2 rośliny ,epimedium tak szybko samo się nie rozrasta ,ale na wszystko są metody,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196 :wit ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu witaj wieczorowo :wit
Epimedium białe śliczne,ja mam pierwszy raz różowe :wink:
Ale te trójlisty są piękne,coś mnie one wciągają :D
Gdzie Ty swoje kupowałaś??
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto z epimedium tak zrobię. Może będzie mi lepiej rosło. Dzięki.. Tobie też przesyłam buziaczki. :wit

Aniu ja mam trzy kolorki epimedium . Najładniejsze to rubrum. Później żółte i białe ,które nic nie przyrasta.
Aniu skoro przymierzasz się do posadzenie trójlistów, to najpierw o nich poczytaj, bo są piękne , nie tanie i bardzo kapryśne. W jednym roku kwitną,a w drugim mają tylko listeczki,albo wcale. Kupowałam je w różnych miejscach. Resztę na pw.

Obrazek
Obrazek
Lewizje Tweedyi

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tiarella nn.

Obrazek

Arisaema candidissimum. Kwiat w tym roku ma dużo mniejszy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”