Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Śliczności kwitną u Ciebie, mnie najbardziej ujął irysek, chyba dlatego , że dopiero na nie mnie nabiera. :tan
Szkoda, że kiepsko z torcikami, musisz rozdmuchać pocztę pacztoflową ;:108
pozdrowienia i ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nareszcie posadziłam kanny..tak straszecznie mi się nie chciało, że fakt wykonanej roboty można wpisać na listę dzieł niezwykłych ;:306 . Pewnie bez eMa bym tego nie dokonała, a było tak..pocięłam gałęzie zalegające na uprzednio wyznaczonym przyszłorabatowym miejscu, zwiozłam to wszystko do wyschnięcia i zamiast przekopać od razu ziemię to zabrałam się za wsadzanie nabytków. Powiedzieć łatwo, zrobić znacznie gorzej, bo jak tu upchnąć dodatkowe mieczyki skoro ledwo obecne wcisnęłam :roll:
Od miejsca do miejsca zmieściłam, a czas niemiłosiernie uciekał.. Przy sadzeniu cebul załatwiłam sobie jakąś lilię, która jeszcze nie wyszła, ale kła miała tuż pod powierzchnią ziemi, najgorzej że to chyba była pretty women ;:223 załamię się jeśli to prawda..(co będzie z cebulą, czy nie zgnije w ziemi?) Ostatecznie około godziny 19 ocknęłam się, że nie mam przełopatowanego miejsca na nieszczęsne kanny ;:224 i jak to często w bajkach bywa, pojawia się mój bohater na białym rumaku..bierze łopatę i po kilkudziesięciu minutach miałam przekopane ,rozdrobnione i wygrabiane ;:138 włożenie roślin stało się jedynie formalnością ;:224 Jutro mam więc wolne.

Aniu, tulipanki wszystkie kupowane na jesień. Znakomita większość to biedronowe nabytki. Zachwycił mnie ten ciemny orlik, mam nadzieje, że to nie tylko kwestia zdjecia..Orliki ogólnie, w tym roku, są moim oczkiem w głowie..mam nadzieję, że doczekam różnorodności, bo większość jest z wysiewów ;:173
Aga, tulipany mam na co dzień, a zawsze jak wyjdę przed dom to napatrzeć się nie mogę, są wyjątkowe..Uwielbiam taką różnorodność, mimo że obiecywałam sobie solennie, że w tym roku stawiam na duże plamy barwne..wyszło co wyszło- impresjonistyczne cętkowanie :;230
Małgosiu, iryski potrafią być takie cudne, że te moje to są jakieś podrzędne burki. Co roku sobie obiecuję, że wykroję gdzieś kawałek miejsca na nowe odmiany..niestety póki co na marzeniach się kończy ;:218 Z tą pocztą to rożnie bywa, ale nie narzekam. Cukiernictwo (ależ dumnie to zabrzmiało) to moje hobby. Fajnie, że czasem ktoś dostrzeże moje dzieła, doceni, ale głównie robię to dla siebie i najbliższych. Masówka mogła by zniszczyć radość tworzenia, wiadomo co się dzieje jak terminy zaczynają za bardzo gonić :roll:

obiecana czeremcha w zbliżeniu..charakterystyczne wiechowate kwiatostany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko tulipany kolorowe i śliczne odmiany, Brawo za cesarskie korony, bo w tym roku mało zakwitło. U mnie z pięciu tylko zakwitła jedna luteum. W innych ogrodach czytałam,że podobnie. A Twoje kwitną. ;:138 ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Te twoje zbliżenia na cętkowaną impresję ;:180
Robota wykonana w cztery ręce, a czy królewicz dostał buziaka :wink:
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ piękne kwiatuszki!
Boskie zdjęcia!
Moim aparatem za nic nie uda mi się tak pięknie uchwycić piękno ogródkowe :(
Zresztą na razie i tak nie mam co fotografować więc nie ma problem z głowy ;:224
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Rety jaki cudny ten biały tulipan... ;:202 Przepiękny!
Ja mam swoje ciut popędzone canny w doniczkach na balkonie i za grosz pomysłu gdzie je upchnąć na rabacie. ;:185

Byłam w Obi ale " u mnie" nie było takiego szału wyprzedażowego jak u Ciebie. ;:145 Kupiłam trzy lilie. Cebule dość drobne. Zobaczymy co z tego wylezie. :lol:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nifredil pisze:
Obrazek
Sabinko wiesz może jak to cudo się nazywa :?: ;:167 a i biały mnie zachwycił ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Pada, nie delikatnie, tylko tak że świata nie widać ;:108 zdrowy rozsadek nakazuje się cieszyć, bo susza już niemiłosierna, ale z drugiej strony...pół dnia "zmarnowanego" w domu.

Alu, przypuszczam, że korony zakwitły, bo to nowe nabytki i na jesień były wsadzane..na trzy szt. zakwitły dwie..Jedna za to puściła aż 4 odnogi i poszła w liście
Aga, królewicz już kolejny raz uratował sytuację i ma moją dozgonną wdzięczność :lol:
Ameliar, zaczekaj tylko aż przebrniesz przez początkowe nasadzenia i porządki działkowe. Potem tylko zbierać żniwa w postaci fotek ;:224 . Jestem pewna, że będziemy podziwiać twoje kwitnienia i wzdychać do monitora ;:108
Aniu, ten bieluch jest biedronkowy, a na żywo jest ogromny, większy niż moja dłoń ;:oj cebule, które kupiłam to też nie była pierwsza jakość :? ale za taką cenę.. myślę że warto
Iwonko, zastrzel mnie..nie mam pojęcia jak mają na imię jakiekolwiek tulipany..zwykle wybieram po 1-2 cebulkach z każdego rodzaju i do koszyka ;:131

rankiem było jeszcze pięknie i słonecznie, jeśli nawet pojawiały się jakieś chmury to znikały w momencie..Jabłoń w pełnej krasie..a w tle blokowiska ;)

Obrazek

zdążyłam wybadać wychodzące nowości..

Obrazek

z sasanek pozostaje mi jedynie wspomnienie i pióropusze

Obrazek

a potem zaczęło padać..miałam nadzieje na przelotny deszczyk..

Obrazek

ale okazało się, że matka natura ma inne plany ;:224

Obrazek

pozostaje mi słońce na zdjęciach

Obrazek

i jeszcze w ramach bonusika zagadka ;:204 ..co to za napalone robale siedzą na koronach..wie ktoś??mam się bać czy może to coś niegroźnego??

Obrazek
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Sabinko cos mi się wydaję, że to są moi strasznie nielubiani goście czosnkowi i cebulowi ;:134 Przegoń to to towarzystwo :evil:
Małgoś
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Poczytaj sobie o poskrzypce liliowej.U mnie w tym roku też jest jej plaga.Na razie załatwiam ten problem w naturalny sposób :pogon
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko to poskrzypka liliowa ;:108 Dziś ręcznie ją ściągnęłam...co to za parki mają czelność buszować po naszych liliach....bezwstydne ;:306 U mnie dziś nie padało,ale za to wczoraj porządnie popadało ;:108
Jabłoń piękny widok,smaczne ma jabłuszka?
kwik24
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 kwie 2012, o 07:11

Post »

wpadłam z rewizytą. Szczęka mi opadła na te tulipany - coś pięknego ;:oj i ta cudna jabłoń - moje marzenie...muszę u ćiebie dłużej posiedzieć ...mogę ?
pozdrawiam serdecznie, Monika
Ogród nie tylko różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Podskrzypka liliowa wygoń to to bo inaczej zje lilie całkowicie.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Sabinko, :wit
wpadam z rewizytą ;:168
piękna kolorowa wiosna u ciebie ! rewia tulipanów!
Czeremcha niesamowicie rozkwitła . U mnie w lesie też jest ich sporo ale kwitną słabiej , przypuszczam że z powodu większego cienia między drzewami. Ale zapach jest wspaniały!
Życzę słonecznej soboty w ogrodzie! ;:3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, ten spektakl tulipanowy bajeczny,prześliczne kolory i kształty. ;:138
Sasanka pełna spadła Ci jak z nieba, bo dana od serca mamusi, chyba teraz nie żałuje szczodrości. ;:333 ;:306
Kot w swoim grajdołku leniwie lustrujący teren ;:oj gigantyczne maliny i niebotyczna czeremcha ;:215 oj,chciałoby się tu zostać na dłużej. :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”