Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo

Post »

Kurcze!! Agrowłóknina to jest myśl!!! ;:303
Pozdrawiam, Kamila :)
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Przedstawiam Wam mój dzisiejszy zakup.. Nie wytrzymałam.. ;:oj Pojechałam do sklepu i stałam tam prawie godzinę zamieniając wilec z komarzycą miejscami. Na szczęście dziecię młodsze usnęło w wózku, starsze było zajęte rybkami w stawie więc miałam czas na zastanowienie się. Po przeczytaniu historii z paskudnym robactwem stwierdziłam finalnie, że komarzyca jednak będzie. Tak oto moim łupem padło 8 pięknych sadzonek komarzycy ;:306 A co! Ostatni dzień samotności bez Małża, więc trzeba wykorzystać :D

Obrazek

No i teraz jest dylemat, czy ją wsadzić do skrzynek czy nie :P W zeszłym roku nie było juz mrozów i przetrwała, ale teraz? Hmmm kto wie...
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne i dorodne zioła kupilaś.
jeśli chodzi o wilca purpurowego to miałam go w zeszłym roku, oblazly go niemiłosiernie mszyce i białe muszki. Robiłam oprysk. Jakoś pomógł, ale przelazło to na inne rośliny. Kwitł i wyglądał ładnie przez krótki czas. Dolne liście żółkły.
Ucieszyłam się jak się go mogłam pozbyć bo zaczął szpecić.
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Kamilo chyba się żeśmy zmówili bo ja też wczoraj zakupiłem komarzyce była po 5 zł szt,kilka uszczknąłem do ukorzenienia się
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Dorodna komarzyca. Nigdy jej nie miałam. Czy ona kwitnie? Czy można ją przezimować? A bakopę miałaś kiedyś?
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Madziu ja nigdy nie zimowałam komarzycy, wiem że na tym wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=38568 jest mowa o zimowaniu, jednak ja nie mam na to cierpliwości ani miejsca :) Co roku kupuję nową.. uwielbiam ją za to jak się rozrasta! Co do kwietnienia, we wrześniu pojawiaja się małe białe kwiatostany, ale nic ozdobnego, prawie ich nie widać - liście są ozdobą samą w sobie :) Ale muszę Ci powiedzieć, że jeśli chodzi o odstraszanie komarów u mnie działa cudownie! 8 roślinek dostatecznie chroni okno :) i ten zapach! CUDO!

Janku ja zapłaciłam troszkę więcej bo 6,90zł/szt. ale w moim ogrodniczym takie ceny na wszystkie rośliny.. Dwa lata temu kupiłam na targu i były marne strasznie, później tam i rozrosły się do rozmiarów gigantycznych. Mam nauczkę, że zawsze kupuje tam kwiaty:)

Beatriceee
ja zastanawiałam sie nad ziemniaczanym, ale walka z robactwem mnie przeraza.. Na szczęście komarzycy żadne licho nie bierze :D
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo Komarzyca bardzo pięknie rośnie jej ozdobą są długie piękne pędy z liśćmi ,kwitnie ale to bardzo drobne kwiatki białe,ale sadzi się ją ze względu na piękny wygląd liści,oto moja z zeszłego roku, pędy prawie do podłogi,gdy ją przycinasz bardzo szybko się rozrasta,obok rośnie starzec
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
x-Cz-a

Post »

Pięknie wygląda ta komarzyca ;:138 ;:138
Zawsze chciałam mieć na balkonie ale u mnie patelnia a ona nie wytrzymuje i podsycha :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Piękna. Trzeba będzie kupić ;:108
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Ja też kupiłam komarzycę ;:oj ale moja malutka, już teraz wiem że posadzę ją wysoko ;:138

Zakupy udane 8-)
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czereśnia jak wiesz ja mam balkon od strony południowej i latem też mam skwar na nim a pomimo to komarzyca wytrzymuje jak widzisz ,i pieknie rosła musiałem ją często podcinać bo by do parteru urosła do sąsiadów ;:3
Madziu warto ją kupić,pięknie wyglądają te listki variegata
Moni tak posadź ją jak najwyżej ,bo ona szybko i długa rośnie,a te zdjęcie wcześniej wrzucone przeze mnie to z zeszłego roku jest, teraz jak pokazałem mam sadzonki, trzy sie ukorzeniają.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Witajcie poświątecznie :)

Troszkę odpoczęłam sobie na wyjeździe, ale teraz wracam z podwójnym zapałem :) Tak się martwiłam o moje roślinki jak mnie nie było, że szok.. No ale byłam na tyle "dumna" że nie chciałam teściowej prosić, żeby mi pomidory podlewała! Ale one akurat poradziły najlepiej, a nawet muszę powiedzieć, że pięknie wyrosły! jak wyjeżdżałam nie było jeszcze listków właściwych, ledwo je było widać, a tu wracam i taki szok! Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale przed samym wyjazdem potraktowałam je florovitem, tak jakoś dla pewności i wracam a Tutaj piękne listeczki :) fakt, mam dwie sadzoneczki Maskotki, reszta to Vilma i właśnie ta Maskotka lekko sie wyciągnęła, ale po przepikowaniu posadzę ją w U i powinno być dobrze :)

Bazylia sobie jakoś rośnie, ale zastanawia mnie czy nie miałam jakiejś nieprzewidzianej mieszanki nasion... Bo tylko dwie maja typowe bazyliowe listki, a reszta inne.. Fakt bazylia pachną, więc zostawiam :)

Nie wiem natomiast kompletnie co zrobić z tym oregano.. nie mam na nie pomysłu.. Rośnie jakieś takie liche...

Oprócz tego w skrzynkach wykiełkował groszek, ale został lekko zmasakrowany przez deszcz. Modlę się, żeby sąsiadka z góry założyła sobie w końcu skrzynki, wtedy nie będzie tak kapało z balkonów. jak posprzątam trochę tą rozchlapana ziemie wstawię foteczki :)
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Fajnie że już jesteś, bo się właśnie zastanawiałam co słychać na Twoim balkonie. :D
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

cuxia mam podobny problem co ty, moja sąsiadka z góry uwielbia raz w tygodniu tak obficie podlać rośliny w skrzynkach, że zwyczajnie leci mi dużo wody, zwykle akurat wtedy gdy posprzątam ;:223

Dobrze że wyjazd się udał i roślinki mają się dobrze :roll:
x-Cz-a

Post »

No i kupiłam sadzoneczkę komarzycy i zobaczymy jak damy radę ona i ja ;:173 ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”