Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo
- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo
Kurcze!! Agrowłóknina to jest myśl!!! 

Pozdrawiam, Kamila 

- cuxia
- 200p
Przedstawiam Wam mój dzisiejszy zakup.. Nie wytrzymałam..
Pojechałam do sklepu i stałam tam prawie godzinę zamieniając wilec z komarzycą miejscami. Na szczęście dziecię młodsze usnęło w wózku, starsze było zajęte rybkami w stawie więc miałam czas na zastanowienie się. Po przeczytaniu historii z paskudnym robactwem stwierdziłam finalnie, że komarzyca jednak będzie. Tak oto moim łupem padło 8 pięknych sadzonek komarzycy
A co! Ostatni dzień samotności bez Małża, więc trzeba wykorzystać 

No i teraz jest dylemat, czy ją wsadzić do skrzynek czy nie :P W zeszłym roku nie było juz mrozów i przetrwała, ale teraz? Hmmm kto wie...

No i teraz jest dylemat, czy ją wsadzić do skrzynek czy nie :P W zeszłym roku nie było juz mrozów i przetrwała, ale teraz? Hmmm kto wie...
Pozdrawiam, Kamila 

- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne i dorodne zioła kupilaś.
jeśli chodzi o wilca purpurowego to miałam go w zeszłym roku, oblazly go niemiłosiernie mszyce i białe muszki. Robiłam oprysk. Jakoś pomógł, ale przelazło to na inne rośliny. Kwitł i wyglądał ładnie przez krótki czas. Dolne liście żółkły.
Ucieszyłam się jak się go mogłam pozbyć bo zaczął szpecić.
jeśli chodzi o wilca purpurowego to miałam go w zeszłym roku, oblazly go niemiłosiernie mszyce i białe muszki. Robiłam oprysk. Jakoś pomógł, ale przelazło to na inne rośliny. Kwitł i wyglądał ładnie przez krótki czas. Dolne liście żółkły.
Ucieszyłam się jak się go mogłam pozbyć bo zaczął szpecić.
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Dorodna komarzyca. Nigdy jej nie miałam. Czy ona kwitnie? Czy można ją przezimować? A bakopę miałaś kiedyś?
- cuxia
- 200p
Madziu ja nigdy nie zimowałam komarzycy, wiem że na tym wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=38568 jest mowa o zimowaniu, jednak ja nie mam na to cierpliwości ani miejsca
Co roku kupuję nową.. uwielbiam ją za to jak się rozrasta! Co do kwietnienia, we wrześniu pojawiaja się małe białe kwiatostany, ale nic ozdobnego, prawie ich nie widać - liście są ozdobą samą w sobie
Ale muszę Ci powiedzieć, że jeśli chodzi o odstraszanie komarów u mnie działa cudownie! 8 roślinek dostatecznie chroni okno
i ten zapach! CUDO!
Janku ja zapłaciłam troszkę więcej bo 6,90zł/szt. ale w moim ogrodniczym takie ceny na wszystkie rośliny.. Dwa lata temu kupiłam na targu i były marne strasznie, później tam i rozrosły się do rozmiarów gigantycznych. Mam nauczkę, że zawsze kupuje tam kwiaty:)
Beatriceee ja zastanawiałam sie nad ziemniaczanym, ale walka z robactwem mnie przeraza.. Na szczęście komarzycy żadne licho nie bierze

Janku ja zapłaciłam troszkę więcej bo 6,90zł/szt. ale w moim ogrodniczym takie ceny na wszystkie rośliny.. Dwa lata temu kupiłam na targu i były marne strasznie, później tam i rozrosły się do rozmiarów gigantycznych. Mam nauczkę, że zawsze kupuje tam kwiaty:)
Beatriceee ja zastanawiałam sie nad ziemniaczanym, ale walka z robactwem mnie przeraza.. Na szczęście komarzycy żadne licho nie bierze

Pozdrawiam, Kamila 

- janek45
Pięknie wygląda ta komarzyca
Zawsze chciałam mieć na balkonie ale u mnie patelnia a ona nie wytrzymuje i podsycha

Zawsze chciałam mieć na balkonie ale u mnie patelnia a ona nie wytrzymuje i podsycha

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Piękna. Trzeba będzie kupić 

Ja też kupiłam komarzycę
ale moja malutka, już teraz wiem że posadzę ją wysoko
Zakupy udane

Zakupy udane

- janek45
Czereśnia jak wiesz ja mam balkon od strony południowej i latem też mam skwar na nim a pomimo to komarzyca wytrzymuje jak widzisz ,i pieknie rosła musiałem ją często podcinać bo by do parteru urosła do sąsiadów 
Madziu warto ją kupić,pięknie wyglądają te listki variegata
Moni tak posadź ją jak najwyżej ,bo ona szybko i długa rośnie,a te zdjęcie wcześniej wrzucone przeze mnie to z zeszłego roku jest, teraz jak pokazałem mam sadzonki, trzy sie ukorzeniają.

Madziu warto ją kupić,pięknie wyglądają te listki variegata
Moni tak posadź ją jak najwyżej ,bo ona szybko i długa rośnie,a te zdjęcie wcześniej wrzucone przeze mnie to z zeszłego roku jest, teraz jak pokazałem mam sadzonki, trzy sie ukorzeniają.
- cuxia
- 200p
Witajcie poświątecznie 
Troszkę odpoczęłam sobie na wyjeździe, ale teraz wracam z podwójnym zapałem
Tak się martwiłam o moje roślinki jak mnie nie było, że szok.. No ale byłam na tyle "dumna" że nie chciałam teściowej prosić, żeby mi pomidory podlewała! Ale one akurat poradziły najlepiej, a nawet muszę powiedzieć, że pięknie wyrosły! jak wyjeżdżałam nie było jeszcze listków właściwych, ledwo je było widać, a tu wracam i taki szok! Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale przed samym wyjazdem potraktowałam je florovitem, tak jakoś dla pewności i wracam a Tutaj piękne listeczki
fakt, mam dwie sadzoneczki Maskotki, reszta to Vilma i właśnie ta Maskotka lekko sie wyciągnęła, ale po przepikowaniu posadzę ją w U i powinno być dobrze 
Bazylia sobie jakoś rośnie, ale zastanawia mnie czy nie miałam jakiejś nieprzewidzianej mieszanki nasion... Bo tylko dwie maja typowe bazyliowe listki, a reszta inne.. Fakt bazylia pachną, więc zostawiam
Nie wiem natomiast kompletnie co zrobić z tym oregano.. nie mam na nie pomysłu.. Rośnie jakieś takie liche...
Oprócz tego w skrzynkach wykiełkował groszek, ale został lekko zmasakrowany przez deszcz. Modlę się, żeby sąsiadka z góry założyła sobie w końcu skrzynki, wtedy nie będzie tak kapało z balkonów. jak posprzątam trochę tą rozchlapana ziemie wstawię foteczki

Troszkę odpoczęłam sobie na wyjeździe, ale teraz wracam z podwójnym zapałem

Bazylia sobie jakoś rośnie, ale zastanawia mnie czy nie miałam jakiejś nieprzewidzianej mieszanki nasion... Bo tylko dwie maja typowe bazyliowe listki, a reszta inne.. Fakt bazylia pachną, więc zostawiam

Nie wiem natomiast kompletnie co zrobić z tym oregano.. nie mam na nie pomysłu.. Rośnie jakieś takie liche...
Oprócz tego w skrzynkach wykiełkował groszek, ale został lekko zmasakrowany przez deszcz. Modlę się, żeby sąsiadka z góry założyła sobie w końcu skrzynki, wtedy nie będzie tak kapało z balkonów. jak posprzątam trochę tą rozchlapana ziemie wstawię foteczki

Pozdrawiam, Kamila 

Fajnie że już jesteś, bo się właśnie zastanawiałam co słychać na Twoim balkonie. 

cuxia mam podobny problem co ty, moja sąsiadka z góry uwielbia raz w tygodniu tak obficie podlać rośliny w skrzynkach, że zwyczajnie leci mi dużo wody, zwykle akurat wtedy gdy posprzątam
Dobrze że wyjazd się udał i roślinki mają się dobrze

Dobrze że wyjazd się udał i roślinki mają się dobrze

No i kupiłam sadzoneczkę komarzycy i zobaczymy jak damy radę ona i ja