Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Aneczko!
Widzisz jakie cenne znajomości można zawrzeć na forum?

Aniu!
Robercie!
Jak tam Wasze lilie. Nasz rejon przymrozki omineły. Moje lilijki mają się dobrze. Rosną w oczach :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu składałam Ci dzisiaj życzonka Wielkanocne ale moderator je chyba usunął. Także napiszę w skrócie miłego świętowania (bo nie można w wątkach składać życzeń. Cieszę się że coś tam dla siebie odpowiedniego dojrzałaś. U mnie lilie wystartowały. I te z czerwonymi noskami i te z zielonymi. A liliowce od Ciebie ruszyły jak szalone :)
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!
Dziękuję za życzenia i pamięć. Tobie też życzę spokojnych i zdrowych Świąt.
Szkoda,że takie dni tak szybko mijają i znowu trzeba wracać do codziennych obowiązków. Jakiś spowalniacz czau by sie przydał.
Cieszę,że liliowce się przyjęły. Na pewno zakwitną w tm sezonie.
Dużo słoneczka na najbliższe dni ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu słonko się przyda bo nocuję już u siebie w domku. Teraz kuszą mnie lilie drzewiaste.. niedługo będziemy zaciągać siatkę i tak pomyślałam żeby kupić kilka... Ah te lilie, liliowce :D
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Madziu!

Nie ma lilii dzrzewiastych. To tylko nazwa handlowa przypisywana orientpetom. Wzięła się stąd,że niektóre z tych lilii osiągają dużą wysokośc i wyglądają naprawdę jak liliowe drzewka. Nie dziwię się ,że Cię kuszą. Są tak piękne i pachną przecudownie zwłaszcza wieczorem. No i wielkośc kwiatów...
Masz już jakieś upatrzone?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to Ci nowina. Aniu podziwiam Cię za tą wiedzę. Ja dalej ich nie rozróżniam. Nie mam o liliach jeszcze wiedzy. Ale chyba wypada się trochę przyłożyć do tego już. na razie wpisałam w all lilia drzewiasta i oglądam. Póki co zatrzymałam się na jednej aukcji i przeglądam oferty pozostałe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu witaj :wit
Ślicznie wyglądają Twoje brateczki w koszyczku, lubię takie naturalistyczne kompozycje :D
Miłego świątecznego dnia ;:167
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Święta! Święta! I po Świętach. Tak szybko zleciały. Bardzo cieszyłam się na poświąteczny wtorek.
To miał być mój całodniowy urlop na działce czyli dzień dobroci dla roślinek w nagrodę za waleczną postawę na froncie kuchennym.
Moje ogródkowe veni vidi vici skończyło się na "vidi" i ręce do góry. :) Piękne słoneczko zaszło w momencie jak z radością otwierałam kłódkę. Do wieczora pocieszałam się,że to tylko przelotne opady i z nadzieją wypatrując przejaśnienia dotrwałam do godziny 19.00.
Wczoraj moja rodzinka uznała,że przez ten rok radzę sobie z aparatem równie dobrze jak z mikserem więc "nadejszła wielkopomna chwila" i zostałam obdarowana PRAWDZIWĄ LUSTRZANKĄ, którą natychmiast postanowiłam wypróbować na moich roślinkach.
Po pierwszej lekcji ,z której niewiele zapamiętałam przyszła pora na drugą lekcję o zmianie przysłony. Mniej więcej co mam zrobić żeby mieć ostrość na pierwszym planie a rozmyte tło na drugim...itp. Może na szybko chcieli ze mnie zrobić fotografika?
Wolę jednak reportaż...Na zdjęciach zdecydowanie przeważa zieleń.Zielone a cieszy :) Kolorki będą później.
Deszczyk nie przeszkodził w sesji zdjęciowej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koty dostały nowy dzienny domek chwilowo przekształcony na jadalnię.
Dzieło mojego męża, który dzielnie wypatrywał wraz ze mną tych obiecanych przez synoptyków
promyków słoneczka.

Obrazek

Na tym zdjęciu rozczuliła mnie malutka rozczochrana lilijka, która wyrosła z cebulki przybyszowej.
( W lewym dolnym rogu) Dzielnie już udaje mamę. Taka sama rozcapierzona fryzurka.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu gratuluję reportażu z "dnia dobroci dla roślinek" ;:215 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Gratuluję nowego nabytku.Dużo zdjęć poproszę :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu gratuluję nowego aparatu,może i ja sobie sprawię kiedyś bardziej professional :uszy
Na razie popatrzę na Twoje pierwsze próby jakże udane ;:333
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniuwidzę że lilie rosną Ci jak na drożdżach , u mnie jakoś nie równo wychodzą z ziemi .
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Reportaż okraszony zdjęciami z nowej lustrzanki ;:333
W razie wątpliwości foto służę pomocą :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, przydreptałam do ciebie z wątku liliowego i muszę..no ba, chcę stwierdzić, że jesteś kobietą o złotym sercu.Masz tyle miłości, którą wkładasz w ogród i jego "mieszkańców" ;:108 Wiem jak to jest z tymi kociakami, które kocą się na wolności. Moja teściowa zgarnęła takie towarzystwo z okolicznego bazaru. Dwa, małe, wychudzone i mega wygłodniałe. A ludzie przepędzali je miotłami żeby czasem nie zadomowiły się u nich na stoisku. w momencie przyjazdu do domu były takie wylęknione, że przez kilka dni w ogóle nie chciały jeść, a jak widziały zbliżającego się człowieka to mało nie wkomponowały się w ścianę - tak uciekały. Mamy je w domu już drugi rok, straszne łobuzy. Robią sobie kuwetę w moich rabatach, łamią kwiaty, wydrapują siane warzywka..ale nie oddałabym ich za nic. Tak wdzięcznych kotów, takich pieszczochów jeszcze nie widziałam, a dzieciaki przepadają za nimi z wzajemnością. A wiesz co jest najgorsze.. biedne maluchy były skazane na śmierć i nikogo to nie ruszało. Teraz kiedy są odchowane, wykarmione, wysterylizowane i ogólnie wyglądają jak "sto dolarów" pojawiają się osoby, które nasyłają na nas animalsów, bo biedne kotki nie jedzą specjalistycznej karmy tylko żywią się resztkami ( czytaj, specjalnie kupowanymi dla nich skrawkami, czy gotowaną wątróbką) Chory świat..
Ech, przepraszam, że tak się rozpisałam ;:131
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No brawo ;:138 ledwo wzięłaś aparat w ręce a już takie fajne fotki Ci wyszły.
Patrząc na twoje lilie powiem łał.....ale duże. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”