Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Bardzo ładnie udało Ci się odnowić ten świecznik. W tym kolorze zresztą wygląda znacznie lepiej :D Klatka tez mi się podoba. Strasznie lubię takie zabaweczki i to nie tylko w ogrodzie :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nad tawułą szara też się zastanawiałam, czemu szara, przecież tak pięknie biała jest, stolik, krzesełka, parasol i piękne widoki na cudną roślinność, i czego chcieć więcej :wit
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te tulipany Peach Blossom i Salmon Van Eijk cudo ;:oj pomyśleć, że u mnie jeszcze wszystkie tulipany w pączkach.
Sezon grillowy rozpoczęty;) ach w takim ogrodzie to sama przyjemność.
A te gadżety do ogrodu superowe...szczególnie ta klatka z bakopą mnie zachwyciła ;:138
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Kwiecie piękne a w szczególnosci pełne tulipany. Są niesamowite.
A że ogród nie tylko kwieciem żyje ale i wyrafinowanymi dla właściciela dodatkami to Ty to masz.
Lubię jak daje się drugie życie przedmiotom które mogłyby iść na złom. Pięknie odnowione będą cieszyły oko i zyskuja na wartości.
Widzę, że już świateczne aranże w domowych pieleszach :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ilonko, wspaniale zakwitła tawuła! Ja na razie obserwuję na swoich krzakach pojedyncze kwiaty - buchną, jak zrobi się cieplej... póki co, pogoda nas nie rozpieszcza.
Wspaniale u Ciebie na każdym froncie - dekoracje domowe i ogrodowe naprawdę udane! Na rabatach szał... ot, urok klimatu Wielkopolski :)
Pozdrawiam gorąco!
A
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Świecznik wyszedł profesjonalnie! Mam lampy kolejowe, już odnowione, ale muszę je wytargać i zacząć używać ;:224
A tulipany masz niesamowite! Planuję już jesienne zakupy! Z 30 tulipanów i 50 krokusów, bo miałam w tym roku niedosyt :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51

Post »

A i widzę że wyprzedziłaś już mojowo-grilowy sezon ;:306
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hahaha...ja też chwyciłam za pędzel, bo znalazłam pół słoika białego lakieru i szkoda by było, żeby się zmarnował :D
Wymalował donice z lisci hiacynta (pojawiły się czarne kropki), stary kosz wiklinowy, wianek z wikliny i coś tam jeszcze.
Do ogrodu nie wychodzę, bo strasznie zimno (ludziska znów biegają w ciepłych rękawiczkach)...oby do wiosny :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj szykują się u Ciebie naprawdę piękne, wiosenne i kolorowe święta, na północy wiosna aż tak jeszcze piękna nie będzie.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ilonko zaczarowany ogród, tyle pięknych tulipanów i wiosennych dekoracji, że aż dech zapiera i gadżety ogrodowe ;:215 ostatni świecznik pilnuj aby nie zginął ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Ilonko. Rewizytuję twój ogródek i pierwsze wrażenie to bogactwo roślin i barw. Piękna kolekcja moich ulubionych lilii, choroba różana w pełni zaawansowania ;:306 No i nagroda za najładniejszy ogród ;:oj zdjęcia w gazecie, ale fajna pamiątka będzie.
Mam też już swoje ulubione ujęcie czyli berberys ze srebrnym iglakiem ;:167
:wit
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Ilonko!! Bzy już u Ciebie puszczają kwiaty?! Muszę zajrzeć do swojego... Sezon grillowy otwarty?!

Z jednej strony Ci zazdroszczę, z drugiej... i tak mam krótszą zimę w tym roku!!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewka, niestety mrozy przyszły wczoraj i dzisiaj skrobałam szyby rano było -3 więc w nocy mogło być nawet więcej, póki co większych strat nie widzę, ucierpiały kwiatki serduszki, ale może się jakoś pozbiera, pewnie czas pokaże, łudzę się tylko, że to już "zimni ogrodnicy", bo skoro wiosna zawitała miesiąc wcześniej, to by się nawet zgadzało.

Madziu, w sumie, to ten grill wypadł dość późno w tym sezonie, ale tak jakoś się nie składało, jednak okazji do grillowania będzie jeszcze sporo, więc nic straconego. Na temat tych jaskrów zdania są podzielone, zresztą opisy również więc trudno stwierdzić, ja chyba poeksperymentuję i sprawdzę

Aguś, ten tulipanek również i mi bardzo przypadł do gustu, tak w klatce jest biała bakopa oraz biały jaskier, ale trzeba się dobrze przyjrzeć, bo kwiatek jest na wysokości górnego zwężenia, ta tawuła rzeczywiście fajnie kwitnie szkoda tylko, że tak krótko, a potem przez cały sezon to tylko zielony krzaczor, ale trudno będzie wówczas kwitło coś innego

Aniu, cieszę się, że odnowione przeze mnie przedmioty Ci się podobają, na początku miałam pewne wątpliwości jak to wyjdzie, ale jest okey wszystko jakoś ze sobą harmonizuje

Iwonko, no właśnie powinna się nazywać biała albo śniegowa ale szara ;:oj, super, że Ci się podoba ;:196, ale chcieć więcej, to by się chciało, oj tak ;:306

Madziu, te tulipanki wybitnie się pospieszyły, większość też jeszcze u mnie w pączkach, szczerze mówiąc nie wiedziałam, że te gadżety zrobią takie wrażenie, ale bardzo się cieszę :tan

Ilonko, w zasadzie, to podobają mi się wszystkie tulipany, ale te pełne rzeczywiście przyciągają bardziej wzrok, dzięki za tyle miłych słów, te odnowione dodatki niezmiernie cieszą, a co do aranżacji świątecznych to jeszcze wszystko przede mną, to było tak na szybko na niedzielę palmową, może mało subtelnie, ale w tym roku zamarzył mi się wystrój iście wielkanocny żółto zielony, ale co tam, raz nie zawsze

Aguś , miło mi, że tak uważasz, ja wciąż widzę jednak ostatnie zdjęcia, które pokazałaś i wiem, że jeszcze długa droga przede mną, aby osiągnąć taki efekt, ale i tak cieszę się niezmiernie, że Ci się podoba ;:196 fakt w Wielkopolsce było cieplej, ale ostatnie dwie nocki niestety poniżej zera ;:223

Miłeczko , ciekawa jestem czy już wytargałaś te lampy, a wiesz, że ja również myślę o kupnie większej ilości tulipanów jesienią ;:108

Aguś, my zawsze zaczynamy wcześniej ;:108, a majowy to już rytuał

Iwonko, byłam, widziałam, super to wyszło, u nas też straszne zimnisko, a w nocy poniżej zera ;:223, rano znów musiałam skrobać szyby, żeby wyjechać do pracy, masakra jakaś

Alicjo, imienniczko mojej wnuczki ;:108 mam taką nadzieję, choć nocna aura nie nastawia pozytywnie niestety, dzisiejsza nocka ma być już cieplejsza, a kolejne dni wręcz upalne, ciekawa jestem czy im się sprawdzi

Marysiu, zawsze mi się marzyło stworzyć zaczarowany ogród, więc takie słowa to dla mnie wielka nagroda ;:196, a wiesz, że malowałam go na końcu, bo najmniej mi się podobał, oczywiście jeszcze przed malowaniem, jednak jak dostał oprawę zmieniłam zdanie, chyba nikt się nie skusi, gdyż sto w takim mniej zauważalnym dla obcego miejscu

Jolka, dziękuję ;:196 w przelocie widziałam i Twoje lilie, przy czasie muszę przejrzeć je ze spokojem i zapisać nazwy chciejstw ;:306, bo już mi wpadło coś w oko ;:108, oj tak różyczkomania zaawansowana, podobnie jak liliomania, a teraz jeszcze zaczęła udzielać mi się tulipomania. Jejku ja o tej nagrodzie zupełnie zapomniałam ;:223 , mam nadzieję, że chociaż powiadomią jak ją wyślą i jak te zdjęcia pójdą do druku, bo na razie cisza w eterze, żadnego telefonu, żadnego e:maila, tylko ta wzmianka w gazecie nic poza tym

Piotrek, pączki ma już mnóstwo roślin i gdyby nie to, że dwie ostatnie nocki dość mocno przymroziło byłoby ekstra, gdyż wiosna tym razem zaczęła się naprawdę bardzo wcześnie, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, Ty jeszcze czekasz, a ja drżę o moje roślinki, myślę pozytywnie wierząc w to, że jakoś dadzą radę oraz że u Ciebie lada chwila zagości już słoneczko na dobre, czego serdecznie Ci życzę

Kochani, jeśli dam radę, to na pewno przed świętami jeszcze zajrzę, ale harmonogram prac bardzo napięty, więc już dziś życzę wszystkim razem i każdemu z osobna Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze, zamiast przysłowiowego dyngusa obfitego ;:3 oraz bogatego "zielonego" zajączka w ogrodach
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Z okazji Wielkiejnocy życzę Ci: Wszystkiego dobrego, zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka, mokrego poniedziałku, dobrego psikusa i Baranka symbolu Jezusa!!!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, świecznik wygląda super, pasuje do innych dekoracji ;:333
Tawuła obłędna, moja też obsypana kwiatami ;:170
Piękne te pełne tulipanki, muszę dosadzić odmianę Peach Blossom jesienią ;:333
Miłego świętowania :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”