Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Byliśmy dzisiaj w OBI w sąsiednim mieście , dostali kilka piwonii drzewiastych,które szybko znalazły nabywców...
Wyobraż sobie,że ja też bywałam w Marszewie,ale służbowo na poletkach pokazowych.Wtedy kiermaszy ogrodniczych nie było ;:185
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BOŻENKO....ze studni jestem bardzo rada :tan :tan odkąd decyzja zapadła studnia za mną chodziła...teraz czekan na drewutnie w podobnym stylu....po świętach będzie tworzona....

wykończona wygląda tak....brakuje wałka i kolby....jedno i drugie chcę aby miały swoją przeszłość.....pojadę na skup złomu ponoć tam kolba możliwa do odkrycia.....
Obrazek

JUSTYNKO.........trudno mi ocenić targi co do wielkości....nigdy na takich nie bywałam...poza ryneczkami ....ale male nie były i wystawców sporo.......
fajnie, że Madziula bioderka ma na swoim miejscu...ani nie zerkniesz jak zacznie ;:65 ;:65 ;:65

OLUSIA.......ja nic nie gdakam ale plany mam.......poczekam jeszcze dwa tygodnie i będę wiedziała co w trawie piszczy :;230 :;230
chociaż nie ukrywam, że brak roślin do wymiany też mnie powstrzymuje....nie mam czasu na przygotowanie doniczek.....mogę jedynie mieć kopane....ale czerwiec to już nie czas na dziobanie roślin........

MIRKO...to mnie pocieszyłaś, ze cena do ogarnięcia....ale jeszcze jej nie posadziłam i tak się miotam gdzie jej będzie dobrze ....
Mirko...nasionek jeszcze nie wysiałam...ruszam po świętach.....
czosnek też nie posadzony a dla Ciebie odłożony.........liliowce ciachnę jak pojadę na działkę.....

za podesłanego linka dzięki....poczytałam, ale ja nie panikuję jeśli chodzi o trujące co nie zmienia faktu, że ostrożność trzeba zachować........mam dyptamy i długo nie można było u mnie zdiagnozować uczuleń na skórze....teraz już wiem, kiedy przekwitną nie zbliżam się do nich w słoneczne dni i problemu nie mam......

LODZIU....ja do Marszewa ma 40 km. a nigdy nie słyszałam o tych targach....te wiosenne będę odwiedzała......do czasu kiedy miejsca w ogrodzie będzie i portfel wypełniony....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No Krysiu studnia prześliczna ;:63 a jak będzie wałek i korba ...no i wiadro to jeszcze będzie funkcjonalna.I drewutnia będzie :lol: to będzie ślicznie a co potem? pewnie kącik towarzyski :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU......kącik jest na ten czas w pobliżu studni....pod pięknym ogromnym orzechem, który daje mnóstwo cienia i nie jesteśmy wystawieni do publiki...tak jak Twój wzrok sięga na krzesło i kontener.....

Marysiu....na drewutnie też czekam....dach będzie pokryty dachówką z odzysku......
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu ;:196 studnia jak marzenie ... ;:138 w każdym przydomowym ogródku przydała by się... :) nie wiem dlaczego myślałam że ona jest przy tarasie... :)zakupy super...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Naprawdę piękna studnia! ;:oj
A do Sulejowa pojedź koniecznie - ja się w końcu też zdecydowałam.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MISIU......też się z niej cieszę....ale ja nie tylko się raduję ja również ciężko pracuję.....kopanie to moja działka a to dlatego, że żaden kamyk nie umknie mi z powrotem do ziemi....a ile tego wszystkiego kryje ziemia.......o dziwo najwięcej szkła o różnych gabarytach :;23

akcja odgruzowywania i nasadzania..

Obrazek

kilka godzin później efekty widoczne......

Obrazek

..a żeby dziadkowie się nie nudzili to sobie dach zmienili...drewna co nie miar więc skonstruowano koziołek do cięcia drewna......

.Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu to jakaś ściema, grządka za parę godzin i obok bruk położony i odpływ chyba rynną, ładne mi parę godzin ;:302
Ale kącik ładnie Ci wyszedł, a bukszpan to z ROD?
A jaki solidny ten koziołek ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU.....żadna ściema....w tym gliniastym gruncie kopanie to jak górnik na przodku ;:108 ;:108 ...bruk położony ale tylko w piasku, na zaprawę cementową położymy w późniejszym terminie...spostrzegawczość Twoja ;:333 tak rynna odprowadzająca wodę z dachu werandy a obok kran z wodą......
bukszpan z ROD ale nie mojej....koleżanka się pozbywała a ja przygarniam wszystko do się...... koziołek żywcem ściągnięty z ostatniego działkowca.....
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ta studnia mi się tak podoba, że ;:oj Byłabym skłonna znaleźć takiej miejsce u mnie. Oczywiście byłaby to atrapa, bo niestety nie mam studni. Ale jest taka ładna :heja
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , roślinkami się nie przejmuj , będą Ci co będą dawali to muszą być Ci co będą brali .
Przyjeżdżajcie koniecznie !!!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

O kurcze, ale ta studnia jest przeeeeeepiękna!!! Czy to atrapa ozdobna? Czy faktycznie jest w niej woda? Czy tak czy siak - cudna! :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZA........doszło do pomyłki, a to za przyczyną dwóch pięknych ogrodów....Eweliny i Izy.....
Iza jak będziesz miała wnusia to zapytam jeszcze raz......
....a studnia prawdziwa i głęboka, jak tylko powstała to i przykrycie jej też...mój piękny ma 5 lat...wszędzie go pełno więc przezorność konieczna.....
jest głęboka.....10 kręgów schowanych w ziemi a lustro wody wysokie...woda z niej będzie czerpana do podlewania ogrodu...będzie hydrofor i jeszcze kranik na zewnętrznej ścianie co ułatwi pobór wody.....korba...wałek...wiadro cynkowe będą w użyciu na święta :;230

OLUSIA....... a może jednak się spotkamy.......jak nic z działki nie utargom mam blisko ryneczek ;:108

sweety....atrapa też zdobi.....więc czemu nie.....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu powtórzę to co napisała Maryś świetnie wyszła Ci rabatka...
miło Was zobaczyć... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu no i ja też muszę Cię pochwalić za studzienkę. Fajowska. No rabatka wyszła piękna. Od razu widać różnicę no i jak miło się zrobiło :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”