Fajerkowa loggia. Czas zmian

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fajerkowa loggia. Czas zmian

Post »

Asiu :wit ,
póki we własnym śmietniku nurkujesz to jeszcze nie jest źle :;230 .
Świetne są też opakowania po pomidorkach koktajlowych- najczęściej mają już dziurki w dnie...nie trzeba samemu wypalać :tan .
Mój sąsiad wyrzucił sobie kiedyś ( oczywiście niechcący ;:306 ) do zsypu w bloku, z szóstego piętra, jakąś część do telewizora....spotkałam go na korytarzu po akcji odzyskiwania...wyglądał niewymownie...wtedy to moja mina była bezcenna ;:oj .
Monisia :;230 :;230 :;230 , w niektórych sklepach, jak się kończy termin przydatności to takie monte można za pół ceny wyhaczyć ;:306.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Zaznaczam sobie ,żebyś mi nie zniknęła i poczytam po święceniu palmy .Wesołego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Zapraszam :-)

Idę z sekatorem na szaber po blokowych krzakach. Czas zrobić palmę.

Poza tym jestem zła. W poniedziałek będę szukać zaginionych donic. W systemie kuriera sa jako odebrane a ja ich nie mam :-(
Czekają na nie roslinki :-(

Rano posadzilam trochę kwiatów. Po swieceniu palmy ciag dalszy.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Na początku Mruczysław Wspaniały
Obrazek

Prywatne stokrotki mojej córci
Obrazek

W nogach winobluszcza zagnieździły się mini bratki i bakopa
Obrazek

Miniaturowe bratki wiszące
Obrazek

Stokrotki afrykańskie i lobelia
Obrazek
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Obrazek

Bratki
Obrazek

Obrazek

Powojnik Henryi z niecierpkiem u stóp
Obrazek

Gozdik i trawy (kostrzewa sina, niedzwiedzie futro i z tyłu red baron
Obrazek

Do gozdzikow dosadzilam smagliczke
Obrazek

Truskawki ananasowe i poziomka zwisajaca. W koszu do zawieszenia.
Obrazek

Poziomki
Obrazek

Koperek, szczypior, natka
Obrazek

Czekają na dostawę doniczek. W doniczkach iksie wychodza z ziemi
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Toż ty masz już na gotowo ;:oj no kochana - brawo ;:138
Ja jak na razie wyniosłam doniczki z piwnicy, policzyłam, sprawdziłam ile mam kwiatków i od biedy starczy ;:224 i kupiłam jeden duży worek ziemi - jeszcze ze dwa pewno się przydadzą ;:306
PS u mnie w Casto nie ma tych pelargonii, nie zamówili ich wcale a zamówienia składają w styczniu ;:145
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Ja do piwnicy muszę wynieść sanki i stojak na choinkę. Karmniki czekaja na schowanie.

Zabraklo mi ziemi, muszę dokupic. I keramzyt. I odnalezc donice.
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Dziś doszły zaginione donice i zonk. Są 45cm zamiast 30cm. Troszke bedzie im ciasno ale roslinkom lepiej. I chyba pokusze się o iwę bo b.mi się podobają.

Potrzebuje jeszcze ok 40l ziemi. Kiepsko tak bez samochodu. Jutro po drodze z pracy zajade do jyska i zgarne kilka blaszanych zawieszanych doniczek. Fajne sa i pasuja mi na barierke
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Kontakt:

Post »

To ja Ci opiszę inny objaw :D
W okolicach stycznia przejeżdżaliśmy z mężem koło jakiegoś bloku, wiało wtedy okrutnie. Patrzę a na drodze dojazdowej do bloku leży doniczka, tak większa. Rozglądam się dookoła, w pobliżu śmietnik. Myślę sobie przydałaby się, ale chyba tak głupio brać, przecież toż to jak ze śmietnika. ;:224
Mąż podjechał, uchyliłam drzwi i odjechaliśmy w długą ;:306 Teraz siedzi w niej bez :)

Kubeczki po jogurtach wyciągam ze swojego śmietnika jak mi mąż wyrzuci, a uznam że się przyda.

Pięknie już masz na balkonie, sezon w pełni :) poczekaj aż zacznie kwitnąć to będziesz musiała się przedzierać przez zieloności.
Koty grzeczne są na balkonie? Nie wyrzucają nic z donic i nie wylegują się w nich?
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Beatko to nic - ja byłam lepsza ;:224
Leciałam z psem na spacer i przy okazji byłam wyrzucić śmieci - ktoś grzecznie koło śmietnika postawił 3 duże donice gliniane i kosz wiklinowy - postanowiłam wepchnąć bardziej w kąt i zabrać wieczorem ;:108 wieczorem poleciałam z psem i w drodze powrotnej bach do śmietnika - na szczęście były. Zaaferowana biorę pod pachę i lecę chyłkiem do domu - dopiero tam zauważyłam, że z tej euforii nad zdobycznymi doniczkami .... zostawiłam psa w śmietniku ;:306 ale miała minę jak po nią poleciałam - z wyrzutów sumienia oddałam jej kanapę do spania :;230
A donice służą mi już 2 rok ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

:wit
Jak roślinki zarosną donice, to będzie dopiero efekt ;:oj Cudnie!
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Nic nie mówcie, ostatnio jak chodzę to po smietnikach patrzę. .. ;:170 i to juz jakis czas trwa.

Jakoś nie mam jeszcze pomysłu na te donice 45x45x45. Siedzę i patrzę i nic. Morze jakieś trawy. Moze iglak.

No i ziemi muszę dokupić i keramzytu ;:173
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Truskawki ? szczypiorek ? nooo kochana to jak ogród :D A stokrotki córci najładniejsze ;:196
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Obrazek
Co to jest?

Dziś z targu przyniosłam:

Kufee malutką
Komarzyce
Smagliczke
I cos byline na skalniaki, pozniej wrzuce fotke w celu identyfikacji. Ślicznie kwitnie. Zdjęcie u góry postu
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

To na zdjęciu to Lewizja :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”