Wiejskie podwórko aguskac 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014

Post »

Dlatego pod wieczór poleciałam obfocić to pole ;:173 A przy okazji mnie poniosło..... w sumie z 7km
Przy polu znalazłam skarb i mam zamiar trochę przygarnąć, bo to bliziutko od domu :heja

Obrazek

Potem było tak :)

Obrazek

i tak

Obrazek

Tam w oddali, za jeziorem, na jego drugim brzegu leży moja wieś :wit

Obrazek

Obrazek

A tu przycupnięta kolejna sąsiedzka wieś, przez którą szłam wcześniej, minęłam, obeszłam polami dookoła

Obrazek

Obrazek

i wróciłam, by podziwiać zwierzaki

Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz tereny do spacerowania, szczególnie jezioro wygląda super! Sąsiad, który już mieszka od stycznia opowiada, że w domu czuje się jak na wakacjach- cisza, spokój a z okna widać las.. Pamiętam, jak w lato, w drodze na budowę mijałam Zalew Zegrzyński- widok żaglówek na Zalewie też powodował podobne odczucia- że na wakacjach jestem :) Ślicznie jest u Ciebie ;:138
Zdjęcia ubiegłoroczne przyprawiają o dreszcze- też mam taką wiosenna fotkę ogródka przysypanego grubą warstwą śniegu w Niedzielę Wielkanocną- ależ wtedy byłam zła na pogodę.. Ślicznie nam rekompensuje w tym roku swój poprzedni wybryk :wink:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamy sielsko, to prawda :) Szkoda tylko, że ta zima taka długa...
Wczoraj pogoda piękna, dlatego udało mi się pospacerować, za to dziś leje non stop, nie było chyba nawet chwili przerwy.
Mam nadzieję, że ta rekompensata obejmuje także brak przymrozków majowych ;:173
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Witaj, jakoś przegapiłam otwarcie nowego wątku :oops:
Z ubiegłego roku pamiętam bałwany wielkanocne - zajączki ;:222 u mnie zapowiadają spadek temperatury do okolic zera... a potem Święta ok. 20 :shock:
Jak zimny ogrodnicy w maju nie będą łaskawi to czeka nas hekatomba w ogrodach...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Chyba długo będziemy pamiętać zeszłoroczną wiosnę. Ale teraz już jest pięknie. Widoki pokazujesz jak z moich rejonów ( bo to przecież całkiem niedaleko). Strasznie mi już tęskno. Ale pojadę na 2 tygodnie w maju i w tym roku to będzie już wszystko kwitło a nie dopiero wypuszczało listki jak rok temu.
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś piękny spacer miałaś .... dotleniłaś się i nasyciłaś zmysły cudownymi widokami ;:167
Ależ wspaniałą hodowlę macie w okolicy ;:oj

Wspomniałaś wcześniej o kwitnących drzewach i obawie przed przymrozkami.... ja również się tym martwię.... mam nadzieję, ze uda się i będzie moc owoców ...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny :)
Córcia do mamusi przyjechała, więc na necie mnie niewiele, ale teraz chwilkę posiedzę.
Dziś w ogrodzie znów nic nie robiłam. Calutki dzień deszcz. Jak to dobrze, że ktoś kiedyś wymyślił ciepły dom.

Zwiozłam już do domu moje wszystkie pojemniki i resztę ziemi ze szkoły. Dalsze pikowanie i przesadzanie będzie już odbywało się w szklarni. Szkoda, że akurat tal zimno.
Liczyłam pomidory i chyba nie będzie tak źle, nie mam więcej niż 100szt. Jutro i pojutrze zwiozę je ;:170 do domu, bo by mi uschły w szkole.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

A ten skarb, znaleziony na polu, to co to jest właściwie? Bo nie widzę.
Wiesz, że przymrozki mają być jakoś już? No w każdym razie u mnie...
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

To jakieś wiórki są, tak?

A widoki fajne, bardzo ;:63

Ja biegam wieczorem, jak już jest ciemno, więc widoki mizerne, ale tylko wtedy mam czas i spokój, żeby z psem wyjść i nie brać go na smycz.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak tak :) To zrębki, pełno tego nakroili tuż tuż, więc planuję skorzystać. Akurat na poprawioną rabatę będzie, bo tam nie sypnęłam ani 1 taczki z tych co sama przerabiałam.

Wkrótce będzie długo widno, więc będzie można podziwiać widoki biegając także wieczorem. Przecież po 21 raczej już chyba nie biegasz? A nie boisz się tak po ciemku?

Małgoś :) Tym razem to Ty mnie przestrzegasz przed przymrozkami ;:196 Zapowiadają na dzisiejszą noc i jutrzejszą też niestety. Wszystko planuję pozabierać ze szklarni. Dziś rano mieliśmy +3 na szczęście, bo ja ciemna masa zostawiłam szklarnię na przestrzał otwartą ;:223 Mogłam mieć już pozamiatane...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja dziś wracam późno do domu (jadę zaraz do Koszalina), więc będę po nocy ganiać z doniczkami i paletami. M. mi pomoże, a niech spróbuje nie!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wzięłam ze sklepu na B kilka kartonów po czymś tam, takich płaskich. Do nich mam powstawiane wszystkie pojemniki z sadzonkami. Udało nam się wszystko zabrać na 2 razy ( 4 kartony różności wyszły )

Obrazek

Obrazek

Trochę wsiowej wiosny :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chciałabym po tych teraz - miejmy nadzieję tylko wirtualnych (plisss plisss)- przymrozkach wysadzić do szklarni 8 pomidorów, które już zaczynają kwitnąć.

Przywiozłam także dziś z parapetów część pomidorów, bo przez święta by uschły. Jutro zabieram resztę, na raz by mi nie weszły do mojej pojemnej limuzyny ;:306
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

My to już mamy jakieś skrzywienie, chyba - kiedy mijam sterę zrębków zostawionych przez drogowców,
to zawsze pierwsza myśl zaświta - brać, bo tu się marnuje :;230 .
Aga, czy Ty myślisz, że 21-sza to za późno na bieganie??
Ja przed chwilą wróciłam z marszu z kijami, fakt, nie chodzę sama, jest nas, co najmniej, trzy,
nawet policjanci się dziwią, że nie wzięli naszych nr telefonów, bo my jesteśmy już jak patrol ;:306 .
Bagienka, jak potrenuje to dobiegnie do mnie - mój syn brał udział w niedzielnym maratonie,
a to trochę większy dystans ;:oj .
Duże masz pomidory, skoro już kwitną, możesz zaryzykować i kilka posadzić w szklarni, bo przecież masz zapas (100 :D )
Ja swoich nie liczyłam, w tunelu na razie nie sadzę, bo ma zbyt duże prześwity przy drzwiach i bez słońca jest w nim zimno.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam, że takie fotki Cię przywołają :heja Spodziewałam się jednak jakiegoś komentarza na temat pewnych skośnie ściętych patyków :wink:

Rozumiem, że zrąbałaś już wszystkie swoje gałęzie i nadal Ci mało? To niegroźne zboczenie ;:173

No tak sobie pomyślałam 8-) bo o tej porze to ja już zwykle zagniwam. W towarzystwie chętnie bym połaziła, ale samemu biegać po nocach... co to to nie!! ( A może ona nie biega sama... nie wiem dlaczego tak właśnie pomyślałam)

Te kilka kwitnących pomidorów jest z lutowego siewu, reszta miesiąc późniejsza, więc wolałabym ich nie stracić, bo owoce byłyby o miesiąc później. A tak w ogóle to jednak wyszło mi, że wcale nie mam 100 ... tylko jakieś 94 chyba ;:224
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie mróz, wszystko białe, kałuże pozamarzane ;:145 Termometr wiszący w cieniu pod wiatą pokazuje +0.5. Jeszcze godzinę temu było zielono.
Aż się boję co będzie jutro, bo straszą -4, a na dziś zapowiadali 0.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”