Wiejsko-miejski kogel-mogel

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel

Post »

Donice z różami dostały wózki,będę je mogła przesunąć w razie potrzeby, bo bez wózków nie dawałam rady.

Obrazek

Tak wyglądają zadołowane powojniki. Twój , Ewcia będzie miał do towarzystwa fasolkę albo cukinię. :) Moje pójdą we wtorek na miejsce stałe.

Obrazek

Tak wyglądają posadzone Fairy

Obrazek

Będą towarzyszyły dwóm Pirouettom- już zamówione,opłacone i jutro wyruszą w drogę do mnie :)
Hmm, teraz pytanie ... zużyłam cały kompost! Co mam dać tym Pirouettom? Nie mam nic, kupić obornik granulowany?

I kilka migawek z ogródka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, szachownica perska! Piękna rzecz ;:167
Fajny pomysł z tymi wózkami!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Śliczne powojniki i różyczki w donicach na kółkach:) Mi wyszły 3 żółte korony,a pomarańczowe niestety nie ;:224
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

;:oj Ty to masz tempo. ;:oj
;:196 Aż mnie w dołku z radochy ścisnęło i 3 razy Twoje posty czytałam, żeby się upewnić czy to rzeczywiście dla mnie.
Cena rewelacyjna....... no wymarzona. ;:138
A wiesz, że Rubromarginata i Sweet Summer Love to powojniki pachnące? Też o tym drugim myślałam ale póki co te, które kupiłam muszą mi wystarczyć. Jakiś czas poobserwuję jak które się u mnie zachowują i dopiero później, mam nadzieję, zaszaleję.
Co ja czytam......... kupiłaś 2 Pirouette. ;:224 Ja mam jedną i już żałuję, że nie kupiłam co najmniej dwóch. Zresztą...... nic straconego. ;:306
Zawsze któraś może wypaść i trzeba będzie uzupełnić braki. ;:131

A tak w ogóle to kochana jesteś :D Już się nie mogę doczekać tej burzy drobnych różowych kwiatuszków. Mam tylko teraz mały dylemat........ posadzić pod drewutnię do towarzystwa Lykkefund Rubromarginatę czy włoskiego Madame Julia Correvon. ;:173 Przed nimi w szpalerku rosną już Ritausmy i Therese Bugnet.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, ale masz szachownice wypasione, super są. No i widzę, że betonowe ludy się robią - zazdroszczę Ci ich. Zakupy przednie widzę porobiłaś i rabatki nowe kształty dostały ;:224 ;:224 , pozdrawiam gorąco. Mi jak się kompost skończył , obornik granulowany dawałam - tak jak mówisz.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

MałGoś szachownicy perskiej kupiłam dwie cebule, obie wyszły i obie będą kwitły :) Znaczy jedna już kwitnie.
A wózki musiały być. Miałam już jedno posiedzenie na tarasie, króciutkie, z mamą i sąsiadką. Krzesła musiałam tak ustawić,żeby ominąć donice,bo jak podlane ,to nie byłam w stanie ich podnieść. A teraz sobie elegancko przesunę i już! :)

Aniu w donicach są posadzone tej wiosny Olympic Palace. Widziałam je tylko na zdjęciu i bardzo,ale to bardzo mi się podobały. Zobaczymy jak będzie w realu :wink:
A widzisz! Mnie żółte szachownice strajkują.

Ewcia no dla Ciebie,dla Ciebie :) No jakże miałabym nie kupić,skoro wiem,że chciałaś,skoro będę mogła Ci dostarczyć i skoro cena taka dobra? :)
Na Twoim miejscu wypierdzieliłabym Polish Spirit spod tarasu i tam wsadziła Rubromarginatę, no bo skoro ma Ci pachnieć ...
Zastanów się :)

Mhm,zamówiłam dwa Pirouetty będą rosły obok siebie na tle ściany, przed nimi Fairy z jednego boku hortensja Phantom a z drugiego miały być jeszcze osławione tu,na FO Chippendale, ale WYPRZEDANE! No nic,jest to jeszcze bok otwarty,więc może później :)

Ivonko dzięki,kupię obornik granulowany. Te ludy,które są na ostatnim zdjęciu,to akurat nie betonowe. Te rzeźbione z pustaka komórkowego, póki co zarys :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Wczoraj z rana pojechałam po obornik granulowany,dolomit i ziemię.

Dzisiaj przed południem przyjechał kurier z Pirouettami ,dodatkowo doszła róża o nazwie Chopichon.Miałam już z rana przygotowane wiadro z wodą,wrzuciłam róże i spokojnie wróciłam do pracy. W tzw. międzyczasie rozbolała mnie głowa,skończyłam pracę i pomyślałam,że najlepszym lekarstwem na ból głowy będzie kopanie dołków pod róże. Nie myliłam się.
Róże posadzone,głowa nie boli. Cuda!

Pirouetty modelowe,piękne sadzonki. Dostały pod dupkę i granulowany obornik, i skórki od bananów :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Novalis dalej mnie wkurzają, odbija coś tam dołem,ale w tym roku pewnie będą budowały sobie krzaczek i ani jednego kwiatka nie zobaczę. :evil:
Jude de Obscure się obudziła.

Nie stwierdziłam żadnych różanych pąków.

Ulka mam problem z szałwią,tą olbrzymką,pięknie się ukorzeniła,podjęła wzrost,nakryta była butelką. Zdjęłam butelkę ze dwa dni temu,bo już się nie mieściła pod nią,a dzisiaj widzę takie plamy na liściach

Obrazek

stała w dosyć ciemnym miejscu,już ją przestawiłam na południowe okno. Zapewne to jakaś choroba grzybowa. Zapewne mam prysnąć czymś na grzyba,ale powiedz mi,czy mam te liście oberwać?
Dodam,że druga szałwia,stojąca na zachodnim oknie oraz niecierpek papuzi stojący na południowym maja się wyśmienicie.

No i niestety nie radzę sobie już z wilcami na parapecie. Codziennie je rozplątuję. Mam nadzieję,że prognozy pogody się sprawdzą i będzie te 20 ponad stopni,które zapowiadają na przyszły tydzień.
Wszystko co na parapetach wyląduje w ogrodzie.
W końcu będzie porządek!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia szybka kobitka z Ciebie:) Kopanie dołów pod róże możemy nazwać terapią ;:333 Piruetkom zaserwowałaś solidny początek ;:215
Novalis u Ciebie marnie wygląda? Masz jakieś fotki tej różyczki jak kwitła?
U mnie po raz pierwszy ma się pokazać,już nie mogę się doczekać kwiatów ;:65
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Aniu ja Novalis wsadziłam jakiś miesiąc temu,może ciut więcej. To świeży nabytek. Ale mam wiele innych świeżych nabytków,które wyglądają wybornie w porównaniu z tą różą. ;:131
Wiesz ... ja jestem ciśnieniowiec straszny, jak coś sobie wymyślę to musi być zaraz,teraz,natychmiast :wink:
Taki charakter.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Zamówiłam hortensję Diamant Rouge, bo akurat mi taka pasowała. A żeby nie płacić za przesyłkę tyle samo co za hortensję ,to zamówiłam kilka innych pierdółek ;:223

Sucho! Nawet na mojej glinie.
Podlewałam przed chwilą ,aż zmarzłam.

mój klon Globosum wygląda już ładnie

Obrazek

a tu dowód,że podlewałam

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewa praca w ogrodzie to najlepsze lekarstwo ;:215 a te pierdółki to jakie kupiłaś?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia podlewałaś? U mnie deszcze były przez 3 dni i już mam dość,chyba katar przez to mnie nawiedzi....ile masz teraz stopni?
I jeszcze pytanko...gdzie zamawiałaś Novalisa?
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Aniu anym z popierdółek zamówiłam jeszcze
świecznicę z ciemnymi liśćmi,jedną już mam,ale nie będę czekać w nieskończoność aż mi się rozrośnie,a drugą potrzebuję w inną część ogrodu
dwie odmiany goryczki
miskant Gracillimus
krwawnica
tojeść orszelinowata
jeżówka Cheyenne Spirit

Aniu 77 nie spojrzałam na termometr,ale zimnica jest,słońce cały dzień,ale zimny wiat.r
U nas ledwo mżyło, wczoraj jak kopałam pod róże ,to widziałam,że susza piekielna.
Novalisa zamawiałam z Rosarium. Wiele róż od nich zamówiłam i na jesieni i teraz na wiosnę,ale tylko ta róża jakieś fochy stroi.
Z trzech krzaków,dwa wyglądają fatalnie,jeden tylko źle.
:wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ewa, jesteś przesądna??? :roll: Mam pół taczki roślin do posadzenia ale boję się w Wielkim Tygodniu grzebać w ziemi. Generalnie nie wierzę w przesądy ale ten mi strasznie utkwił w głowie. ;:223
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Ewcia nie wiem konkretnie o czym piszesz ...
Moja babcia,od strony ojca zawsze mówiła,że rośliny powinno się sadzić,przesadzać w wielkim tygodniu,więc nie widzę nic złego w Twojej taczce roślin do posadzenia :wink:

Zawsze natomiast powtarzała,że w wielkim tygodniu się nie pierze,bo się kogoś z rodziny wypierze.
Ale ja i tak nie wierzę w przesądy :D
Za to w przeznaczenie jak najbardziej :;230
Pozdrawiam-Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”