Wiejskie podwórko aguskac 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014

Post »

Hej :)
Zagoniłam M. do roboty i posadził głębiej te 6 sadzonek przy ścianie domu.
Mam teraz kilkanaście odmian winorośli... czy ja zwariowałam? W tym klimacie? Musze zrobić sobie do nich tabelkę - co jak ciąć, jak prowadzić, bo bez tabelek nie ogarniam tego świata ;:306
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś!! Jak ja za Tobą tęskniłam ;:173 Gdzieś Ty się podziewała babo!! ;:196

Bardzo dobrze, że go zagoniłaś, bo te kopczyki to był pic na wodę fotomontaż 8-) Kopczyki się robi po to by osłonić te młode przyrosty co u Ciebie i tak nad kopczykiem sterczały ;:306
Mam nadzieję, że Alkor tego nie widział, bo by chłopina omdlał ;:224 Jak to dobrze, że sabacik zrobiłaś :heja

Świdośliwa ma się chyba dobrze - odpukać - bo coraz ładniej rozwija listki. Chyba nigdy tak porządnie nie posadziłam "drzewka". Muszę zrobić fotę, to Ci pokażę, tylko nie padnij ze śmiechu ;:173 Za to lawenda jakby stoi w miejscu, może dlatego, że gleba zimna, gliniasta, niezbyt lubiana przez nią. Dałam pod spód lepszą ziemię, ale czy to pomoże? Zobaczmy :)

Wiesz Małgoś... w tym klimacie trzeba właśnie więcej winorośli, bo jak co druga zaowocuje to dobrze :;230
Rób tabelkę rób... ja też na początku robiłam... potem się człowiek przestaje przejmować i tnie na czuja :wink:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet lawendę w końcu przycięłam :heja
Ale mam jakieś takie dziwne krzaczki - łysawe od dołu. Takie już dostałam w tamtym roku, może powinnam je była posadzić głębiej.... Dobrze, że Małgosine od dołu puszczają listki. Nie omieszkałam przy cięciu kilku badylków wetknąć koło róż, ale tak bez przekonania ;:173

Obrobiłam całą jedną rabatę przed domem. Rycie i wyrywanie chwastów w tej glinie to mordęga :evil:
Rabatka jednak wreszcie wygląda :heja

Liche bo liche jeszcze, ale urosły mi pierwsze ziółka. Miętę dam do herbaty, a oregano i estragon do masła :)
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Aga muszę Ci się pochwalić,że wczoraj wysypałam patyczki i 1 miał ładne korzonki ,ale ten nie miał liści,a aż 7 :shock: miało ładne zaczątki korzonków.Przesadziłam je do osobnych doniczek a resztę do wspólnej,ale się cieszę ;:138 .Ogólnie to wczoraj się napracowałam ,że
wieczorem to chodziłam jak bym ciągle coś podnosiła :D .Jeszcze raz dziękuję za patyczki ;:196
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze mi nie dziękuj, poczekaj aż się ukorzenią, żeby nie zapeszyć :)
Moje też ładnie ruszyły i korzonki mają i pąki pękają. Niektóre nawet mają listki. Kilka jeszcze uśpionych, ale chyba i te pąki wreszcie ruszą. Ja też dziś wstaję jakbym kilka kilogramów na plecach podnosiła, ale bardzo się cieszę bo postęp robót jest. Żeby jeszcze ta nasza praca w ogrodzie nie była tak ciężka...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Lucynko, pszczółki wczoraj latały :D
Może nie stadami, ale kilka było.
Część rurek jeszcze zamurowanych. Jedną rozłupałam, była zasiedlona przez jakieś inne robale ;:14 .
Zrobiłaś kawał roboty ;:180 .
A fotki może szare ze względu na światło?
Miłego dnia ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Lucynko - lawenda nie potrzebujue "lepszej" ziemi, tylko piaszczystą, bo ona nienawidzi mieć mokro w nogach. Teraz kombinuj. ;:306
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Ja swojej lawendzie dałam pod korzeń skorupki od jajek ,gdzieś wyczytałam ,ze ona to lubi.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynka :) u mnie też latają w niewielkich ilościach, chyba jest za zimno. Całe szczęście, że jednak trochę ich jest. Wystarczy niewielka ilość, by zasiedliły nowe domki.

Małgosiu :) Właśnie!! Dla niej lepsza - to każda inna niż ta, którą mam. Ziemia jest zwykle nieprzyzwoicie mokra, nie zdarza jej się nigdy wysychać. To co im podsypałam pewnie będzie niewystarczające, ale zobaczymy... Te 3 starsze sztuki jakoś sobie poradziły, miały nawet kilka kwiatków.

Dziś się byczyłam ogrodowo. Pogoda dziwna, co chwila to pada to świeci słońce. Nawet grad sypał chwilę.

Za to pobuszowałam po sklepach w "mieście" ;:173 Kupiłam wreszcie fajne malutkie pojemniczki na papier i plastik, bo te większe rzeczy noszę do pojemników na ganek. A te drobne zawsze mnie wkurzały, bo weź tu leć z każdym papierkiem czy kapselkiem. I bluzeczkę sobie kupiłam i pierdółki różne ;:131
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybrałam się na kije wieczorem :heja Było cudnie!! Jak ochłonę będzie fotorelacja, bo słowami ciężko opisać.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko,to dobrze,że zrobiłaś sobie "wagary" od ogrodu,wyjście z domu do "miasta" i buszowanie po sklepach od czasu do czasu ,to wielka przyjemność-inaczej ,zapomniałybyśmy,że jesteśmy kobietami.
U nas pogoda podobna,ale najgorsze nas czeka do czwartku , drastyczny spadek temperatury poniżej zera.Ale po Świętach,nocna temper. zapowiada się dwucyfrowa :heja
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też się obawiam tych przymrozków. Przecież już drzewa owocowe kwitną... Strach pomyśleć co mogą narozrabiać.
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

Czyli taka "babska" niedziela dzisiaj była :D

Ja wieczorkiem biegałam, tak co drugi dzień sobie biegam z psem ;:65
Dla zdrowotności :wink:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biegania nie lubię i nigdy nie lubiłam, ale podziwiam tych co mają tyle samozaparcia. W sumie biegnąc zobaczysz więcej niż ja maszerując :wink:

Zapraszam na fotorelację...
Najpierw wspomnę kwiecień ubiegłego roku 8-) Tak było 7 kwietnia

Obrazek

A tak dziś

Obrazek

Obrazek

Zamurowało mnie gdy zobaczyłam ten rzepak sięgający mi 4 literek i KWITNĄCY ;:oj Podejrzewam, że w cieplejszych regionach Polski jest już całkiem żółty, ale u nas rzepak kwitnie w maju.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brrrrr zimno mi sie zrobiło na widok pierwszej fot.
U nas ,jeszcze nie jest żółto na polach .Rzepak zwykle zaczynał kwitnienie w maju ,ale w tym roku zacznie znacznie wcześniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”