Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Kasia ja mam wrażenie ,że moje po skoszeniu rosną jeszcze lepiej :D Zdrówka dla córci i spokoju dla ciebie kochana ;:196
Ewcia mój ci on i nawet grzyby w nim rosną :D zmykam spać,bo rano do roboty :wit
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko-modrzewiowy las-cudownie :)
Ja swoich chłopaków wysyłam na pola żeby grali w piłkę, ale oczywiście nie skutkuje to niczym poza tym, że sobie pogadam :D Co więcej-ten mój eM-głupszy w pomysłach jest niż mały. Ostatnio mam na tapecie wkopywanie piłki na dach i sprawdzanie gdzie spadnie. Do tej pory Kuba-czyli mały uważał na moje rabatki i jeśli przypadkiem piłka wpadła w kwiaty to nie wszedł sam dopóki mu tej piłki nie wyjęłam. No, ale skoro tatuś taki niefrasobliwy, to mały przecież nie może być gorszy...ech :)

Beatko-wiosna u Ciebie już jest cudowna, a rabatki które z takim poświęceniem sprzątałaś wyglądają wspaniale. Miłej nocki ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawdziwa z Ciebie pani na modrzewiowych włościach :D Na grzyby nie masz daleko :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kolo182
50p
50p
Od: 26 gru 2011, o 13:54

Post »

Wow alejka jak z filmu... świetny widok! musi być super u Ciebie ;:138
Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko tak to jest niestety z tymi chłopakami :evil: W tamtym roku Marcin piłką zkosił mi pąki na liliowcu Silent Sentry i lilię Afrikan Queen,a na moje wymówki oburzył się ,że ja te swoje kwiatki to kocham bardziej od niego i musiałam długo tłumaczyć ,że to nie kwestia miłości tylko jak się wkłada w coś dużo pracy to chciało by się też podziwiać efekty :evil:
Ewunia to jedyny las w którym się nie gubię :D Normalnie to chodzę z obstawą bo jakiś antytalent jestem i błądzę już po pięciu minutach :oops:
Radku super to mam nadzieję ,że kiedyś będzie :D na pewno jest to miejsce z potencjałem tylko wymaga jeszcze mnóstwa pracy i to na lata :D
A tak wyglądają warzywka siane przeze mnie jeszcze zimową porą :D

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, warzywa masz już prima sort, a dopiero doczytałam że te modrzewie są twoje. Och jak zazdroszczę takich miejsc, gdzie można wyjść, oderwać się na chwilę od codzienności, przemyśleć różne sprawy. Marzenie ;:167
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ty u mnie a ja u ciebie z otwartą buzią tulipany podziwiam i zazdroszczę deszczu i cieplejszego klimatu chyba ,bo moje mam nadzieję ,że tak będą wyglądały za jakieś dwa tygodnie :twisted:
Z rana podrzuciłam mężowi taki pomysł,że w lesie cudnie by wyglądały takie duże głazy mchem pokryte...niech chłopak myśli teraz :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Cudną masz tą aleję modrzewiową ;:167
Uwielbiam zapach lasu, zwłaszcza po deszczu .....

Te warzywka, to masz już nieźle wypasione. Ja dopiero wczoraj posiałam rzodkiewkę i koperek. No i posadziłam flancę sałaty zakupionej na ryneczku, także też już jest wypasiona :;230
Awatar użytkownika
kolo182
50p
50p
Od: 26 gru 2011, o 13:54

Post »

Beatko tak to jest niestety że musimy sie urobić żeby był efekt jaki sobie zamierzymy :) Mów co chcesz ale alejka robi wrażenie ;:180
Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu czasem tak sobie myślę,że to ta długa zima rzuca mi się na mózg...sieję pomidorki i różne różności co roku próbuję coś nowego ,pikuję przesadzam ,a teraz kiedy obchód i podlewanie parapetów zajmuje mi godzinę zastanawiam się....czy nie lepiej było by kupić kilku gotowych flancy i w odpowiednim czasie posadzić do gruntu ;:223 ale to silniejsze ode mnie...taka zimowa głupawka :D
Radek moja największa bolączka jeśli chodzi o las to to ,że drzewka posadzono na polu i tak naprawdę w tym zagajniku nie ma runa typowego dla lasu,tylko perz :evil: Cieszę się jak dziecko z każdej paproci ,czy z zawilców ,które przychodzą od sąsiadów.Nie chcę tam za mocno ingerować,bo las to nie ogródek,pozostaje więc tylko czekanie aż matka natura sama wyrówna braki :D
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pozdrawiam Beatko i czekam na zdjęcia Hortensji jeżeli się skusisz :;230
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beata, a skąd takie głazy przytargać?? masz już jakieś na oku, czy mężuś musi sam się zatroszczyć?
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój synek starszy też dostał zakaz na włażenie za linię odcinającą trawnik od reszty. No nie wytrzymałam normalnie jak wlazł taką płetwą nr 45 na krzaczek bukszpana i jeszcze się zakręciła na pięcie. Tłumaczył się że mu grzywka przeszkodziła i nic nie widział ;:oj . Od czego jest kosiarka pytam się ja :heja

Droga na spacery ;:333 . Oj jeździło się do lasu z psem jak się na wsi nie mieszkało ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko mój szwagier,brat męża ma duże gospodarstwo i właśnie wynajął maszynę do zbierania kamieni z pól :D przez dziesięć godzin pracy tego cudu nazwozili ogromne ilości kamyczków i kamolców maści wszelkiej,teraz tylko em musi się zastanowić co z tego widział by u nas :D
Och Beatko płetwa 45...skąd ja to znam...i co gorsza on jeszcze rośnie ;:223 Coś w tym jest ,że jak się mieszka na wsi to człowiek mniej na spacery chodzi,a pies po podwórku sam biega ;:306
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Już niedługo będą zbierane plony, pogoda sprzyja to i szybko smacznie będzie. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”