Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Aga witam niedzielnie, pogoda od wczoraj nie rozpieszcza ale na Twoich fotach wcale a wcale nie widać tej zimnicy......wręcz przeciwnie bije z nich ciepło i mega pozytywna energia :) a ogród wymuskany na maska ;:167

Projekty przyprawiły mnie o ;:oj ;:oj ;:oj taką właśnie reakcje.... praca finalna to dopiero będzie dopieszczone DZIEŁO TWYCH RĄK ;:173 już to widzę, każdy szczegół i szczególik nie umknie Twemu bacznemu oku ;:108

pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj niedzielnie Agusiu :wit
Widze piękny Ogród skąpany w słońcu i soczystej już zieleni ;:215
sasanki bardzo urokliwie juz kwitną ;:173
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga mnie też głowa wczoraj bolała pewnie też od emocji :roll:
moja działka zmienia właściciela.. :(

Aga wiem, że masz rododendrony powiedz mi czy Twoje odmiany są kupowane od naszych ogrodników czy może to jakis import ?
bo na pociechę po mojej działce kupiłam dziś w B rododendrona, import Niemcy i nie wiem czy one naszą zimą przezimują?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Trawka pierwsza klasa, ale widać ,że to Twoje oczko w głowie, zresztą jak cała reszta, ogród na medal ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Odpoczywasz?
U mnie pada, więc cały dzień spokojnie przebimbałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Co za widoki ;:138 Ten ogród nie sposób opuścić na dłużej niż na chwilę ;:108 Zachwycający.
Tak czytam o twojej przygodzie z Uczelnią... i trochę zazdraszczam. Swoje studia skończyłam jako "stara baba" ale wspominam ten czas z sentymentem. Fajnie jest zdobywać nową wiedzę i doświadczenia. ;:215
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Mając taki ogród nie trzeba wyjeżdżać na urlop :) ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!

Wracam do Was po krótkiej przerwie na regenerację... było mi to potrzebne, by powrócić do normalnego, codziennego funkcjonowania.

W ogrodzie dziś niemal letni klimat od rana... zapowiadane ponad 20 stopni już są bliskie osiągnięcia. Ptaki śpiewają więc na całe gardła, jaszczurki wygrzewają się na płożących jałowcach, ryby z energią pływają w oczku, rośliny przyrastają niemal w oczach. Jest cudnie!

Serdecznie Was pozdrawiam, dziękując wszystkim gościom za odwiedziny ;:196

Patusiu, masz absolutną rację - wyjazdy w sezonie są zbędne... ja najlepiej odpoczywam we własnym ogrodzie. Miłego dnia!
Ewo-ave, dziękuję pięknie za serdeczną opinię pod adresem ogrodu! Czekam, aż wszystko buchnie zielenią... na razie stworzyła się optymistyczna poświata, więc to już tylko jeden krok do pełni sezonu :)
Przygoda z uczelnią ekscytująca, ale i bardzo wymagająca... nikt nie obiecywał, że będzie lekko - zdawałam sobie sprawę, na co się piszę. Wiedza - taka usystematyzowana i uporządkowana - w zakresie ogrodu i wnętrz, była moim marzeniem... spełniam je - czegóż więcej chcieć :) Dobrego dnia!
Ewa, trochę odpoczęłam, nabrałam sił - jest dobrze. Liczę, że po dzisiejszym pięknym dniu, wieczorem spadnie deszcz - jest bardzo sucho!
Dario, dzień dobry - jak się dzisiaj czujesz?
Co to znaczy, że Twoja działka zmienia właściciela? Coś mi umknęło?
Kochana, różaneczniki zawsze kupowałam od rodzimych szkółkarzy... nie mam żadnego doświadczenia z tymi importowanymi, jednak słyszałam, że zakupy w B. nie należą do nietrafionych. Bądź dobrej myśli więc!
Aniu, pozdrowienia ślę... ogród się ukwieca i zieleni - na to czekaliśmy!
Bożenko, dziękuję za odwiedziny pod coraz zieleńszymi brzozami! Czeka mnie za chwilę drugie już koszenie... wszystko szybko przyrasta, trawa też!
Na uczelni dzieje się dużo... cieszę się, że moje prace wywołują pozytywny oddźwięk :)
Buziaki!
Aguśka, w takim razie jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i umiejętności. Podejrzewam, że mając taką nauczycielkę jak Ty, matematyka nie stanowiłaby dla mnie problemu :)
A wracając do tych miejsc mniej zadbanych w ogrodzie - i ja takie mam... przestałam się jednak histerycznie wszystkim przejmować już ładnych parę lat temu ;-)) Zdrowie psychiczne przede wszystkim ;-)
Syringo, tak mi się wydaje, że sasanki nie lubią zbytniej wilgoci... sadź je na słońcu.
Eda, dziękuję za sympatyczne słowa i zapraszam!
Różyczko, dzięki piękne za odwiedziny!
Piotrze, wiosna codziennie dostarcza nam nowych wrażeń i obiektów do zachwytu... to najpiękniejszy czas w całym sezonie, choć przyznam, że i pełnia lata, jak i dojrzała jesień, to również moje ulubione pory roku w ogrodzie :)
Co dziś robisz?
Basiu, dobre światło było po południu, to i trawnik robi wrażenie ładnie zielonego :) Dzięki za pozytywy!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Agnieszko sliczne zdjecia budzacej sie do zycia zywiolowej flory ;:333
Podczytujac Twoje posty czuje sie 100% zaangazowanie na studiach, mysle ze to co robisz troche bawi i stwarza mnostwo satysfakcji.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

U nas też dzisiaj strasznie ciepło i słoneczko przygrzewa, jednak deszcz by się przydał ale niech będzie on nocą kiedy my z ogrodów nie korzystamy :wink:
Byłam właśnie na spacerze - w przedszkolu zajęcia otwarte dla rodziców więc urwałam się z pracy i poszłam pieszo - a co - dla zdrowotności :;230
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Dosyc ostro pada, i fala deszczu przesowa sie do Polski.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, jak to mówią....zbieram szczękę. Super fajne zdjęcia. I zdjęcia modrzewia....jaki on jest śliczny.Nie mam tej odmiany typu "pies z dredami" :wink: , ale straszliwie mi się podoba.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

A wiesz, że ta sasanka wychodzi mi z ziemi? Dopiero teraz! Rośnie na słońcu, ale ziemia u mnie jest z tych ciężkich i wilgotnych i myślałam, że to mogło ją wykończyć.
Bea
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Oj mam nadzieję że będzie dobrze z tym rododendronem :wink:
taka kochana moaj ostoja spokoju od jutra ma nowego właściciela i od jutra skupiam się na naszej nowej działce..póki co poszczepiłam iglaki czy wyrosną nie wiem bo robiłam to pierwszy raz :roll: a jak się uda to zamieszkają na nowej działce.. :wink: musiałam się dziś czymś zająć by za dużo nie myśleć a najlepiej się pracuje z roślinami bo wtedy sie odprężamy..dlatego dziś odwiedziłam sklep ogrodniczy i bawię się na balkonie z sadzeniem.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wspaniałe zdjęcia :D
U mnie pogrzmiało i popadało, ale zdążyłam wcześniej posiać warzywa i odkopcować kilka róż. Było bardzo ciepło w ciągu dnia :D Ponoć ma się ochłodzić, ale na razie nie mam zamiaru się tym przejmować. Po poniedziałkowym deszczu wszystko rusza na potęgę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”