Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Maska pisze:Grażynko jak są kwiatuszki i robaczki zapylające to na pewno coś spróbujesz :D
U mnie ciepło ale zachmurzyło się i wiało trochę, ale weekend zapowiadają pogodny ;:333
Marysiu byłam dzisiaj na działce ,moje pierwsze wysiewy są już na wierzchu bób,groszek,cebulka i nawet wczesna marchew i szpinak,ciekawa jestem czy te moje warzywka dadzą teraz radę jak są na wierzchu a noce są zimne ,dzisiaj było -1 ,nie okryłam na razie włókniną a może trzeba :wink:
Rudominka pisze:Grażynko, wnuczek uroczy i super, że lubi byś wśród kwiatów :)
U mnie przed chwilą skończyła się burza, oby wiosna już na dobre została :)
Rudominko mam dwóch wnuków i wnusię , każdy z nich uwielbia przebywać na naszej działeczce ,szczególnie latem ,jest gdzie pobawić się i zjeść coś smacznego , z myślą o tych naszych pociechach staramy się żeby było dużo owoców i warzyw
Eda_S pisze:Witaj Grażynko :wit
Widzę, że sezon w pełni rozpoczęty. Działeczka wysprzątana, a Twój M przygotował warzywniczek na szóstkę - gratuluję. Parapety zajęte, nowe drzewka owocowe ;:180 Jagodę kamczacką mam, ma kwaskowate smaczne owoce.
Wnusio ;:170
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Edziu dziękuję za pochwały i miłe słowa pod naszym adresem,staramy się na ile sił mamy bo mój eM troszkę chorowity, nie może przemęczać się za bardzo ,ale co ma poradzić jak nie może usiedzieć w miejscu,dlatego ciągle coś dłubie na działce,a ja jestem z doskoku bo pracuję jeszcze zawodowo żeby na roślinki były pieniążki bo jak przejdę na emeryturkę to chyba nie będę tak szaleć z zakupami
nifredil pisze:W mojej okolicy uderzyło gradem..Do mnie dotarły jakieś resztki deszczu, za to dzisiaj od rana nadrabia. Podobno około południa mamy liczyć na przejaśnienia. Czytam o 20 stopniach w weekend..och, marzenie ;:224
Aurelko kwiecień plecień przeplata trochę zimy trochę lata i to się sprawdza,w słoneczku jest cieplutko tylko te wiatry takie lodowate i przez to przeziębiłam się trochę i teraz muszę uważać bo nie czas na chorowanie

byłam dzisiaj na działeczce,dużo nie porobiłam bo pocę się i boję się żeby się lepiej nie zaprawić,porobiłam troszkę w kwiatkach i zasiliłam kwasolubne siarczanem amonu

no i oczywiście nie mogłam przejść obojętnie obok moich kwitnących

narcyz w kilku wydaniach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

magnolia gwiaździsta Rosea w całej okazałości

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak pięknie kwitnie magnolia, super ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Grażynko pięknie Ci zakwitła magnolia gwiaździsta. Moja choć jest wymiarowo większa ma tylko w tym roku 5 kwiatuszków. ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Pastusiu magnolia pierwszy raz tak nam kwitnie okazale,w poprzednich latach przymarzała :wit

zaczynają kwitnąć niezapominajki

Obrazek

śnieżnik

Obrazek

pierwsze hiacynty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 4 kwi 2014, o 20:32 --

Alu też tak miałam w poprzednich latach,dlatego cieszę się że w tym roku pokazała na co ją stać :heja
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magnolia pięknie Ci zakwitła, moja...daleko w polu. A co do żonkili, ...dzisiaj zerwałam bukiet tych wiosennych kwiatków, i te żółte, najzwyklejsze pachną najładniej. Taki zapach...zakodowany z dawnych lat :D
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękna kolorowa wiosna, ale magnolia mnie rozłożyła na łopatki - cóż to za piękność ;:138 ;:138 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Ale piękna magnolia :)
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witajcie! Wszystko Wam się pięknie rozwija ;:138 . Już 3 wątek!.
Wróciłam na chwilkę do początków widać dużą różnicę. Pozdrawiam. M
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Narcyzy przepiękne, a magnolia wręcz bajkowa ;:oj ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Grażynko,ja też byłam przeziębiona ,ale ogród jest silniejszy, robię co mogę ,żeby to wszystko jakoś wyglądało,pozdrawiam ;:168 :wit Twoja magnolia piękna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Grażynko jak u Ciebie wszystko pięknie kwitnie ;:138
Śliczne narcyzy :D
Magnolia pięknie obsypana kwieciem ;:138
Ja tylko w weekendy jestem na działce, więc może po tygodniu i u mnie coś zakwitło :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko wszystkie warzywka co wymieniłaś sieje się wcześnie a przymrozki mogą być do maja więc bądź spokojna jak zimno przystopują ale nie wymarzną przy takie temperaturze. A kwiatuchy masz śliczne, magnolia ....i niezapominajka już ;:185
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko :wit
Magnolia piękna jak i wszystkie twoje roślinki . A wnusio milutki ..... ;:77
Grażynko życzę Ci pięknej wiosny i dużo słoneczka ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ciekawa jestem jaki kolorek ma pierwszy hiacynt, jakiś ciemny chyba będzie?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Witam w niedzielny wieczór u nas był ciepły dzień, chociaż tylko popołudnie spędziłam na działce to i tak jestem zadowolona ,obiadek małż podał na świeżym powietrzu a potem tylko relaks w otoczeniu coraz to większej ilości kwitnących kwiatów :heja

Małgoś moja magnolia jakaś wcześniejsza, bo widziałam inne takie ciemniejsze w okolicy to są jeszcze w pąkach,żonkile w ogródku mojej mamy pachniały też najładniej :wit

Asiu cieszę się że leżałaś na łopatkach :;230 nasza piękność pierwszy raz taka okwiecona :wit

Rudominko cieszę się że Ci się podoba :wit

Moniu witaj mało pokazujesz się na forum ,pamiętam Ty pierwsza powitałaś mnie na forum,dzięki Ci za to ,bo myślałam wtedy że nikt do mnie się nie odezwie :wink: Po 4 latach Moniu troszkę się pozmieniało :wit

Teresko narcyz obecne jest coraz więcej , cieszę się że magnolia podoba się ,mój eM nabrał chęci na jeszcze jedną tylko inną :wit

Martusiu ja po tym przeziębieniu strasznie się pocę a nawet wręcz oblewam się cała,sądzę że związane jest to też z SKSem , a przy takim zimnym wietrze jaki był to łatwo z powrotem o chorobę, muszę uważać,magnolia w tym roku mnie samą zszokowała :wit

Ewuniu może taka dłuższa przerwa w bywaniu na działce też ma swoje plusy bo widać duże zmiany a codziennie to raczej mniej widać :wit

Marysiu eM mnie pogania z sianiem i posiałam też buraczki,pewnie będę je okrywać,czy Ty Marysiu coś okrywasz włókniną bo u nas to niektórzy cały warzywniak okrywają :?: :wit

Alu dzięki za pochwały kwiatuszków i tego wyjątkowego :uszy wiosna mogłaby być chociaż taka jak dzisiejszy dzień ,w słońcu mur beton było ponad 20 st. ;:3 :wit

Iwonko hiacynty w tym kolorze mam trzy,wygląda mi to na kolor buraczkowy

Obrazek

wczoraj popracowałam z moimi żurawkami ,poobcinałam pousychane liście ,dokarmiłam i spulchniłam ziemię wokół nich ,myślę że są zadowolone ;:31

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze nasze nowalijki :tan

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5